ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:11/145)

Kuleczki ciasteczkowe z kokosem 249

Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Star Bright .  Składniki na około 35 sporych kuleczek:500g kruchych ciastek lub herbatników(użyłam ciasteczek korzennych i herbatników kakaowych)1 puszka słodzonego skondensowanego mleka6 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżki ulubionego likieru lub rumu 1-4 łyżki kakao bez cukruaromat rumowy (niekoniecznie)Dodatkowo:czerwony barwnik spożywczy wiórki kokosowe do obtoczenia

Mała Cukierenka
Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” 176

wypróbować zrobić ciasteczka na wzór „Jeżyków” i chyba się udało. Przekonajcie się sami! Składniki na 18-20 ciastek: – 200g mąki owsianej (bezglutenowej) – 120ml mleka lub napoju sojowego – 20g miodu/syropu klonowego – 2 łyżeczki oleju kokosowego – 65g daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych orzechów – 20g rodzynek(...)łyżki wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Kokosowe ciastka z płatków 5 zbóż (na oleju kokosowym) 210

resztę składników. (Masa powinna być jednolita i gładka.) Na końcu całość połączyć (nadal mikserem) z płatkami oraz wiórkami kokosowymi. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i spłaszczając je - układać na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Jeśli nie rozpuszczaliście oleju - ciastka zleją się w całość i będzie wygodniej je kroić. Ja tak robię. W wersji szybszej wystarczy blachę(...)zarumienienia się. Jeśli macie jeden, duży placek - bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepły należy pokroić w prostokąty (około 4 x 7 cm). Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. (*) Użyłam oleju kokosowego tłoczonego na zimno Olejowe Smaki - można go nabyć na www.olejowesmaki.pl lub stacjonarnie w Białymstoku na Al. Jana Pawła

Di gotuje
Sernik kokosowy 227

siebie, że nie musi być jednorodny i monotonny. Minęły już te czasy, kiedy jeśli sernik to z rodzynkami lub brzoskwiniami.  Ja dziś proponuję sernik kokosowy - pyszny ! Spód: 250 g kruchych ciastek ( herbatników )   80 g wiórek kokosowych 100 g masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 1 i 1/3 szkl. cukru 150 ml mleczka kokosowego(...)pełne łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka miodu 30 g masła Wykonanie: Ciastka pokruszyć w blenderze. Do okruszków ciastek dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Masło rozpuścić w rondelku - wlać do okruszków z wiórkami - dokładnie połączyć. Dno tortownicy średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier przełożyć masę - ugnieść dokładnie palcami

kolorowotorcikowo
CIASTECZKA KOKOSOWO-GRUSZKOWE 149

Ciasteczka kokosowe a'la kokosanki z kawałkami gruszek... smakują naprawdę wybornie i są banalnie proste w wykonaniu. Przygotowuje się je na samych białkach z dodatkiem masła

Kuchnia MagdaLeny
Sernik jagodowo-malinowy z musem jagodowym 249

jajka - szklanka cukru pudru - 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej - 50 ml jagód ze słoika lub mrożonych - 50 ml malin ze słoika lub mrożonych Spód : - 210 g ciastek owsianych - 2 duże łyżki oleju kokosowego (może być roztopione masło) Mus jagodowy : - 250 ml śmietanki 30% - galaretka jagodowa - 100 ml soku z jagód Sos jagodowy : - 2 duże łyżki jagód ze słoika(...)mrożonych Sposób wykonania : Ciastka rozdrabniamy w blenderze, dodajemy olej kokosowy w płynnej konsystencji, mieszamy, wykładamy całość na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i szczelnie owiniętą folią aluminiową, wstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, na środkowy poziom dajemy blachę wypełnioną do połowy wodą. Jagody i maliny przecieramy przez sitko, ser, jajka, cukier mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy, dzielimy

Wypieki Rene
Ciastka kokosowo-owsiane z orzechami włoskimi (delikatnie korzenne, super chrupiące) 112

Przepis (z niewielkimi zmianami) pochodzi z książki: "Kokosowe przepisy na zdrowie". Kolejne ciasteczka, które piekłam kilka razy pod rząd. Jednym słowem są rewelacyjne! Smak i zapach sprawiają, że ciężko poprzestać na kilku sztukach. Dodatkowo można je upiec tak, aby były całkowicie chrupiące lub lekko ciągnące się w środku! Obie wersje to "niebo w gębie"! Kolejnym(...)plusem jest fakt, iż nadają się do dłuższego przechowywania, bo nawet po kilku dniach, a nawet tygodniu - ciastka są doskonałe w smaku - tylko bardziej chrupkie. Polecam! (około 24 sztuki) 220g cukru brązowego (*) 1 łyżka cukru waniliowego 110g masła lub oleju kokosowego ( u mnie olej ) 1 jajko 125g mąki pszennej 80g otrębów owsianych (mogą być płatki błyskawiczne) 1,5 łyżeczki

Di gotuje
Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 358

wiecie należę do grona wielbicieli wszystkiego co kokosowe i waniliowe – ciastka , ciacha , kawy … kosmetyki , świeczki … a nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość ;)Jakiś czas temu robiłam już 2 wersje Rafaello ( obydwie bez pieczenia ) :- jedno na zimno – Rafaello- drugie z malibu – Rafaello na krakersach z malibuDziś mam dla Was kolejną jego wersję(...)minut ( do suchego patyczka ).Odstawiamy do ostudzenia , a następnie odwracamy do góry nogami.MASA KOKOSOWA :Do garnka wlewamy śmietanę i dodajemy połamaną białą czekoladę.Roztapiamy w kąpieli wodnej , studzimy.Do wystudzonej ( ale nie zimnej! ) dodajemy śmietanki ” Śnieżki ” ( proszek ) i dokładnie mieszamy.Dodajemy kokos i pokruszone drobno ciastka śmietankowe.Wszystko razem dokładnie mieszamy.Przygotowaną masą pokrywamy biszkopt ( umieszczony w obręczy tortownicy

Ostra na Słodko
Muffinki kokosowo-cytrynowe 115

To pyszne pełne cytrynowego i kokosowego smaku Muffiny. Składniki: 1 szklanka białego cukru 250 g masła o temp. pokojowej 4 jajka 2 cytryny (sok i skórka

Przepisy Babci
Pralinki Oreo 156

ciastek Oreo 75 g ciemnej czekolady plus 50 g jako polewa pralinek ¼ szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżeczka oleju kokosowego wiórki kokosowe do posypania  Oreo podziel na połówki (wystarczy, że oba ciastka obrócisz względem siebie i same się rozdzielą), za pomocą małego noża delikatnie zeskrob białe nadzienie, ulep z niego małą kulkę i połóż ją na desce(...)zmiksuj na proszek.  Do miski wrzuć posiekaną czekoladę, wstaw ją na rondel z gotującą się wodą i rozpuść ją. Zdejmij i wmieszaj w czekoladę mleko kokosowe. Następnie do miski przełóż rozdrobnione wcześniej ciastka, a całą masę dokładnie wymieszaj i włóż na 10 minut do lodówki.  Wyjmij białe kuleczki z zamrażarki. Po schłodzeniu czekoladową masę podziel

Roślinna - blog wegański
Ciastka jajeczka od szczęśliwych kurek 187

kokosowe: 100ml słodkiej śmietanki 30% 150g białej czekolady 2 czubate łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: cukier puder roztopione 3 kostki ciemnej czekolady Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. 2. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 45min. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj na grubość ok. 3mm. 4. Wycinaj ciastka(...)Upieczone i wystudzone ciastka z dziurką oprósz cukrem pudrem. 7. Przekładaj ciastka nadzieniami, smarując pełne ciastko kremem i nakładając na nie ciastko z dziurką. Nadzienie kokosowe: 1. W małym rondelku podgrzej mocno śmietankę ale jej nie gotuj! 2. Zdejmij rondelek z palnika i wrzuć do śmietanki połamaną na kawałki białą czekoladę - mieszaj do momentu, aż czekolada całkowicie się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort z truskawkami i bitą "śmietaną" 140

czekolady ok. 10 truskawek Przygotowanie: Herbatniki rozgniatamy ręką lub tłuczkiem na nieregularne części - jedne mniejsze, inne większe. Daktyle blendujemy z mlekiem roślinnym, a następnie mieszamy z rozgniecionymi ciastkami i olejem kokosowym. Gotową masę wykładamy na blachę (u nas okrągła o średnicy 22 cm) i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na ok. 30 min. Tylko stałą część mleczka kokosowego wykładamy

Bananowe Pole
Kokosowe batoniki w lekkiej odsłonie. 178

lubi kokos i wszelakie jego pochodne, pewnie się zastanawiał , a może i próbował stworzyć samemu coś na wzór słodkości ze sklepu.  Ja kiedyś podjęłam się ciastek z masą kokosową, wzorując się na jednej z sieci handlowych. Bałam się co z tego wyjdzie, a wyszło lepiej, smaczniej i taniej niż w oryginale. Do tych małych batoników też już podchodziłam

Dieta moja pasja
CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM 451

pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut, nie dłużej, bo ciastka mogą być zbyt twarde, gotowe studzimy, następnie nakładamy dość grubo masę kokosową i dociskamy drugim ciastkiem, można jeść od razu lub zostawić, żeby bardziej zmiękły, można dodatkowo polać czekoladą

KUCHNIA POLSKA
SERNIK ANANAS 199

wiórki kokosowe (60 g) masło roztopione (80 g) Masa serowa: mascarpone (750 g) wiórki kokosowe (110 g) cukier (100 g) żelatyna sypka (20 g) + gorąca woda ( 100 ml.) mleko kokosowe (100 ml.) Dodatkowo: galaretki ananasowe (2 opakowania) + gorąca woda (600 ml.) 1 puszka z ananasem  zielona czupryna ze świeżego ananasa wiórki kokosowe do dekoracji  Potrzebne gadżety: Tortownica(...)Mikser Waga kuchenna Miarka kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciastka rozdrabniamy na piasek w malakserze, dodajemy wiórki kokosowe i rozpuszczone masło. Wszystko zagniatamy do uzyskania mokrego piasku. Przekładamy na dno tortownicy, dociskamy i wygładzamy. Pieczemy w 180°C / 10 min.  2.) Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml. gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania