ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:133/268)

Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 314

Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej.Bajaderki kokosowe w białej czekoladzieSkładniki:350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu brzoskwiniowego(...)białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W

Mania Gotowania
Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe 173

pachną!  Uwielbiam je! Ich kruchość, delikatność oraz mocno orzechowy smak (kocham orzechy włoskie) sprawia, że wprost rozpływają się w ustach i znikają w oka mgnieniu! Bez problemu możecie upiec większą ilość ciastek, ponieważ doskonale się przechowują. Koniecznie spróbujcie. (około 35 sztuk) 150g obranych orzechów włoskich (1,5 szklanki; szklanka = 250 ml) 250g masła/margaryny 3/4 szklanki cukru(...)wymieszać za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać orzechy. Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości niewielkiego orzecha włoskiego. Wszystkie kulki z kilkucentymetrowymi odstępami umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia, a następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut. (Ja piekłam partiami, więc część ułożyłam na blasze, a resztę na płaskim talerzu.) Po tym czasie ciastka piec w rozgrzanym

Di gotuje
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 130

Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i już podczas pieczenia kuszą swoim obłędnym aromatem. Kokos i pistacje.... Mmmm... Idealnie komponują się z karmelem, czekoladą lub

Di gotuje
Makaroniki - Macarons 202

Makaroniki  – słodkie  ciastka  przyrządzane z białek  jaj ,  cukru pudru  i mielonych  migdałów . Przez kilka miesięcy podziwiałam zdjęcia przepięknie upieczonych makaroników,  nie miałam na tyle pewności siebie żeby spróbować zrobić te cudowne maleństwa. Czytałam wiele wskazówek i co raz bardziej byłam przerażona .. ale strach ma wielkie oczy i chyba tylko tyle . Wiadomo(...)matę , moje szczęście uleciało w momencie pieczenia . Spojrzałam w piekarnik i widziałam pęknięte w pół pastelowe makaroniki. Wzięłam głęboki oddech i próbowałam od nowa , aż doszłam do pierwszych cudownych makaroników. Poniżej podaje przepis, a pod przepisem moje spostrzeżenia i kilka wskazówek.  Składniki : Na makaroniki: 125 g drobno zmielone migdały bez skórki ( można rownież użyć mąki migdałowej

Wypieki Uli
Sernik marmurkowy z czekoladą i jajkami na twardo 189

serników - użyłam Zielonej Łąki z Biedronki * 120 g fruktozy * 3 jajka ugotowane na twardo * 2 żółtka * ok. 200 ml kwaśnej śmietany * 150 g gorzkiej czekolady Tortownicę wyłożyłam folią, ciastka i czekoladę zmiksowałam, dodałam masło i orzechy i wymieszałam. Przełożyłam na dno tortownicy i mocno ugniotłam rękami, po czym wstawiłam, jak zwykle tego typu spód, do lodówki. Do miski włożyłam(...)wstawiłam do większej formy, do której wlałam gotującą się wodę do połowy wysokości tortownicy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i piekłam ok. 50-60 min. Myślę, że można też upiec tradycyjnie, bez kąpieli wodnej. Pozostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym przełożyłam na całą noc do lodówki. Nikt nie chciał uwierzyć, że w serniku

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowy sernik na zimno na spodzie pierniczkowym | bez cukru | 156

Sernik zrobiony na resztkach z  domku z piernika  :) Idealnie czekoladowy, przełamany pomarańczą, wanilią i nutą alkoholu.  Możecie do niego użyć dowolnych ciasteczek, jednak

Czarnawisienka
Rogaliki wiedeńskie 111

Otóż po wyjęciu tych ciastek z piekarnika i spróbowaniu rodzicielka moja kazała zaznaczyć ten przepis koniecznie do powtórnego wykonania, bo bardzo jej poniższe ciasteczka zasmakowały. I w sumie się nie dziwię, bo są również moimi faworytami. Lekko słodkie, bardzo delikatne, maślane i chrupiące. Polecam! Składniki 280 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów (bez łupinek) 90 g cukru(...)uformować w wałki. Każdy zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 4 godziny. Ciasto pokroić na plasterki jednakowej wielkości. Z każdego uformować rogalik. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym do 180 st. C przez 12-14 min. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze waniliowym, a ostudzone posypać cukrem pudrem. źródło: jakaś gazetka, ale za Chiny ludowe sobie

Słodkie inspiracje
Śniadaniowe ciastko proteinowe. 139

pieczenia trochę pestek dyni w czekoladzie  (mogą być zwykłe, wtedy dodajcie trochę czekolady) 1 łyżeczka oleju kokosowego Wszystkie składniki oprócz pestek dyni zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pestki dyni i ew. czekoladę wmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowej foremki. Piec około 20 minut, uważając by ciastko się nie przypiekło(...)regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Ponadto, znak jakości P.G.I. (chronione oznaczenie geograficzne), którym jest opatrzony, gwarantuje, że olej pochodzi z pierwszego tłoczenia.  Olej z pestek dyni to bez wątpienia mój ulubiony typ oleju. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Świetnie pasuje

Poranek na słodko
Czekoladowe ciasteczka z Nutellą 196

jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na min. godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni. Bez chłodzenia będzie ciężko je rozwałkować. Jednorazowo wyciągamy z folii tylko ten kawałek, który będzie wałkowany, reszta dalej powinna być w lodówce. Podsypujemy ciasto lekko mąką i wałkujemy na grubość(...)ciastka wkładamy do zamrażarki na kilka minut – dzięki temu będzie dało się je ładnie przełożyć na blaszkę. Jeśli nie macie foremki na cakepops ciasteczka można zrobić trochę jak pierożki wykorzystując zwykły kieliszek. Na rozwałkowane ciasto nakładamy czekoladę, zaginamy i odciskamy ciastka uważając, żeby nie przyciąć czekolady. Produkcja seryjna :) Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Ciastkozercy
Mini tarty z kurczakiem 394

Wytrawna wersja tarty na cieście francuskim do tego kurczak, ser i pomidor jednym słowem rewelacja. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do Kropki. Składniki: 1  filet

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ekspresowe ciastka żytnie 178

Za oknem brzydka pogoda, złota jesień chyba powoli się kończy. Ale to nie stoi na przeszkodzie, by zrobić ekspresowe, zdrowe ciastka żytnie. Mąka żytnia typ

Trufelkowo
Maślane Ciasteczka Przełożone Marmoladą / Bez Jajek 170

Pyszne, kruchutkie i co najważniejsze maślane takie są te ciasteczka :) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 200 gr masła 100 gr cukru pudru aromat waniliowy 220

Gotowanie...to proste !
La szalup de pudding 141

To po prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie

gutfut
CIASTECZKA PEŁNOZIARNISTE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 389

Kiedyś zrobiłam bardzo podobne ciasteczka, jednakże zostały zapomniane. W biegu świątecznych zakupów  wpadły mi podobne w oko na półce w sklepie, więc postanowiłam upiec swoje

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania