Churros cynamonowe (Churros de canela)

Churros cynamonowe (Churros de canela)

Churros cynamonowe (Churros de canela)

Churros cynamonowe (Churros de canela) Churros, to tardycyjny hiszpańsko-meksykański przysmak, jednak obecnie popularny również w wielu innych krajach. Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne na śniadanie. Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ciasto, jajko, czekolada, śniadanie, śniadania, ziemniak, pączki, ciastka , ciasteczka, ziemniaki, kakao, gorąca czekolada, ciasto z masa, ciasta z masa, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, sos do jajek, dania na gorąco, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pączki pieczone

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.