banany już mocno sczerniały, a apetytu na nie było brak... A że nie lubię wyrzucać jedzenia, nawet jeśli było kupione na promocji za 2zł, postanowiłam zutylizować je na ciastka. I to był dobry pomysł, gdyż te owsiane ciasteczka wyszły mega dobre: miękkie, pachnące bananami, w miarę słodkie i z kawałkami czekolady. Polecam również inne przepisy na zdrowe ciasteczka(...)Ciastka owsiane bez cukru Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą Ciastka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą Ciasteczka owsiano-bananowe z czekoladą i orzechami Owsiane ciastka razowe z czekoladą Owsiano-daktylowe kulki mocy Owsiane ciasteczka z czekoladą i masłem orzechowym (bez cukru) Miękkie owsiane ciasteczka z czekoladą Składniki (na ok 25 sztuk
Obiad gotowyCuisine Polska Keyword cytryna, twaróg Prep Time 20 minutes Cook Time 1 hour 15 minutes Total Time 1 hour 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Na spód: opakowanie ciastek Digestive w czekoladzie 85 g masła Na masę serową: 250 g serka mascarpone 400 g mielonego twarogu ja używam tłustego lub półtłustego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)tortownicy z odpinaną obręczą ( około 22 cm średnicy ) wyłożyć folią aluminiową, tak aby wychodziła poza nią, zapiąć obręcz i wywinąć nadmiar folii na zewnątrz formy. Wysypać przygotowane ciastka z masłem i delikatnie ubić je na dnie. Tortownicę wstawić do zamrażalnika lub lodówki na czas przygotowania masy serowej. Do miski miksera dodać jajka i cukier, zmiksować. Następnie dodać
SprawdzonaKuchnia.plroztopionej ciemnej lub białej czekoladzie, która podkreśli wyjątkowy smak kokosa. Zapraszam. Print Kokosanki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Najlepsze i naprostsze kokosanki. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword wiórki kokosowe Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 24 Author Anna Ingredients 250 g wiórków kokosowych 100 g oleju kokosowego(...)białek, delikatnie wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia, łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta w odstępach 3-4 cm, można również uformować kokosanki ręcznie tworząc małe kulki. Ciastka piec przez 15 minut do uzyskania złotego koloru, podawać wystudzone. Smacznego! Notes W przypadku braku w domowej spiżarni oleju kokosowego, można zastąpić go masłem:) Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu
SprawdzonaKuchnia.plpewnością nie pożałujecie, bo ich smak i kruchość jest nie do opisania, zapraszam! Print Chrupiące ciasteczka kokosowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } CIastka, których nie dostaniecie w najlepszej cukierni. Course Desery Cuisine Polska Keyword wiórki kokosowe Prep Time 30 minutes Cook Time 8 minutes Total Time 38 minutes Servings 40 Author Anna Ingredients(...)Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na porcję wielkości orzech włoskiego, każdą kuleczkę rozwałkować na cieniutkie ciasteczko podsypując mąką, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec przez 5 - 8 minut, na złoty kolor. Studzić na kratce. Po całkowitym wystudzeniu, ciastka schować do szczelnie zamkniętego słoika lub naczynia. Smacznego! Artykuł Chrupiące ciasteczka kokosowe pochodzi z serwisu
SprawdzonaKuchnia.plszybki w wykonaniu, a smak obłędny . Pierniczki po dwóch dniach leżakowania są już miękkie i delikatne. Jak już wspomniałam smak lebkuchen jest obłędny bardzo intensywny i aromatyczny, a ciastka rozpływają się w ustach. Swój smak zawdzięczają oczywiście przyprawą korzennym, ale największą rolę ma tutaj miód . Pierniczki przygotowane są tylko na miodzie! Użyłam bardzo smacznego i aromatycznego miodu lipowego , który(...)Przygotować blachę, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, najlepiej toczyć kuleczki zwilżoną dłonią, układać na przygotowanej blaszce zachowując odstępy między ciastkami, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć - wilgotna dłonią. Pierniczki wstawić do nagrzanego piekarnik, piec przez około 12 minut - opcja grzałki góra - dół. Po upieczeniu ciastka przenieść delikatnie z całym papierem na kratkę
SprawdzonaKuchnia.plczytania: 2 min Makaroniki z kawą, czyli ciasteczka na bazie ubitych białek z dodatkiem mielonych orzechów laskowych. Dziś przygotowałam makaroniki, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim smakoszom kawy. Ciastka są przepyszne delikatne, chrupiące z lekko wilgotnym wnętrzem. Makaroniki w tej wersji bardzo łatwo przygotujecie w przeciwieństwie do makaroników francuskich, przy których należy przestrzegać wielu zasad i procedur(...)więc końcówka często się zapychała. Na blachę wyciskać małe porcje ciasta, moje krople ciasta miały około 3 cm średnicy, podczas pieczenia ciasto się rozpływa i troszkę rośnie. Blachę z ciastkami wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 st C, piec przez około 10 - 15 minut, nie dopuścić do przypieczenie, należy kontrolować stopień wypieczenia - kiedy brzegi ciastek zarumienią się należy
SprawdzonaKuchnia.pljajko ¼ kostki masła (50 g) ½ tabliczki dowolnej czekolady (50 g) opcjonalnie szczypta cynamonu szczypta soli Czas przygotowania: 10 min + 15 min pieczenia Liczba ciastek: 10 – 15 ciasteczek Przygotowanie Płatki owsiane , mąkę , proszek do pieczenia , cukier / słodzik , jajko , oraz miękkie masło dodajemy do jednego naczynia i całość dokładnie miksujemy (lub mieszamy(...)stopni (u mnie termoobieg + górna grzałka). W międzyczasie nakładamy ciastka na blachę . Aby ułatwić nakładanie ciasta pomagamy sobie dodatkową łyżką, którą zsuwamy ciasto z łyżki. Ponieważ ciastka urosną, należy je nakładać w odstępach 3-4 cm. Ciasteczka owsiane z czekoladą pieczemy przez 15-20 minut (dopóki ciastka się nie zarumienią) a następnie najlepiej jest studzić
WegePrzepisRurki z marmoladą - kuchnia podkarpacka Ciastka krucho-drożdżowe to, obok amoniaczków, najpopularniejszy rodzaj ciastek pieczonych od pokoleń w podkarpackich domach. Z jednej strony ciasto jest delikatne i ma przyjemny, drożdżowy zapach, z drugiej jest lekko kruche, dzięki czemu dłużej pozostaje świeże. Z ciasta krucho-drożdżowego zwykle piecze się rogaliki, ciastka posypane grubym cukrem, lub przełożone marmoladą. Przepis(...)stopni C przez około 20 minut, do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Rurki z marmoladą - kuchnia podkarpacka Rurki z marmoladą - kuchnia podkarpacka Więcej przepisów na podkarpackie ciastka w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzKolejna improwizacja na temat ciastek owsianych. Tym razem w zdrowszej wersji, gdyż słodzone są tylko daktylami i bananem. Do tego są bez mąki, a jedynie z płatkami owsianymi, a masło orzechowe dodaje(...)ciekawego posmaku. Do kawy albo mleka są w sam raz;) Polecam również inne przepisy na zdrowe ciasteczka: Ciastka owsiane bez cukru Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą Ciastka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą Ciasteczka owsiano-bananowe z czekoladą i orzechami Owsiane ciastka razowe z czekoladą Owsiano-daktylowe kulki mocy Owsiane ciasteczka z czekoladą i masłem
Obiad gotowySernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie, mamy zalecenie, aby siedzieć w domach w miarę możliwości. A gdy mamy tyle wolnego czasu w domu, oczywiście w moim przypadku kończy się to długim posiedzeniem w kuchni i wymyślaniu pysznych przepisów. Dzisiaj(...)puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu. Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek i chowamy formę do lodówki. masa serowa Brzoskwinie
zdrowo i aktywnieSernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie, mamy zalecenie, aby siedzieć w domach w miarę możliwości. A gdy mamy tyle wolnego czasu w domu, oczywiście w moim przypadku kończy się to długim posiedzeniem w kuchni i wymyślaniu pysznych przepisów. Dzisiaj(...)puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu. Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek i chowamy formę do lodówki. masa serowa Brzoskwinie
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj zapraszam na kruche ciasteczka. To zdecydowanie przepis należący do top 5 przepisów na te smakołyki. Ciastka wychodzą bardzo kruche, delikatne, rozpływają się dosłownie w ustach. Są tak kruche, że przy wyjmowaniu ich z pieca, trzeba uważać, bo łatwo się łamią. Po ostygnięciu trochę twardnieją, ale nadal są kruche. Swój smak i konsystencję, kruche ciasteczka zawdzięczają smalcu. Nigdy nie robiłam(...)wiedziałam czego mogę się spodziewać. Robiłam i owszem szarlotkę na kruchym cieście ze smalcem, ale w szarlotce sam smak ciasta nie jest tak bardzo obnażony jak w wypadku kruchych ciasteczek Po pierwszym gryzie już wiedziałam, że to będzie zdecydowanie jeden z moich ulubionych przepisów na kruche ciasteczka. Od razu przypomniał mi się smak dzieciństwa i smak ciastek, takich klasycznych, posypanych
Mieszam w Garnku