Pyszne ciastka kruche z konfiturą różaną, białą czekoladą i migdałami. UWAGA!!!! Oprószone solą uzależniają. Ciasto : 3 żółtka, 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, nadzienie : 100 – 150 g konfitury z płatków róży, 80 g białej czekolady, 30 g migdałów bez skórki, białko do smarowania ciasta, sól (najlepiej płatki soli) Ciasto: wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...