diecie redukującej, a dzięki niskiej zawartości sodu pomagają utrzymać niskie ciśnienie. Więc jedzmy na zdrowie! Wiosna w pełni czas nabrać nowych sił witalnych :) Firma HELIO jest producentem bakali, mas do ciast, polew i dekoracji, a także popcornu do mikrofalówki, zachęcam do zapoznania się z szeroką ofertą, zapewne każdy znajdzie coś dla siebie: http://www.helio.pl/produkty Nie byłabym sobą, gdybym zaraz
Kuchnia z widokiem na ogródupieczeniu przestudzić. Na początku ciasto było strasznie twarde - myślałam, że będę musiała użyć siekiery do jego porąbania. Ale po dwóch dniach całość zmiękła i miała konsystencję ciasta kruchego. Masa chałwowo - orzechowa 200 g chałwy mały kubeczek śmietany 30% 100 g masła/ margaryny 1 szkl orzechów włoskich Całość wrzucić do garnka i podgrzać do rozpuszczenia. Należy cały czas mieszać, żeby masa
Ze smakiem bez glutenuściereczką). Odstawiamy do ostygnięcia. --> Krem: --> Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Mieszamy. Umyte i osuszone truskawki kroimy w kostkę. --> Wykonanie: --> Ostudzone ciasto rozwijamy, masę śmietankową rozsmarowujemy na całej powierzchni biszkoptu. Wierzch posypujemy pokrojonymi truskawkami i zwijamy ponownie. Roladę owijamy w folię aluminiową i przekładamy do lodówki. --> Przed podaniem rolady posypujemy ją cukrem pudrem
Marta GotujePyszne ciasto,z masą kajmakową ,orzeszkami i czekoladą-mniam,błyskawicznie znikło ze stołu,polecam wszystkim spróbować.... Składniki: masa budyniowa : 650 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 1/2 szklanka cukru pudru 100g masła masa krówkowa: ok. 250 g masy kajmakowej firmy Helio(niecałe opakowanie) 100g masła 120 g orzeszków ziemnych solonych dodatkowo: 2 opakowania po 220 g herbatników
Swojskie jedzonkoMetrowiec to od dawna znane ciasto. Ja nie jadłam go chyba całe wieki i piekłam dopiero pierwszy raz. Przepis na ciasto i masę znalazłam w starym zeszycie znalezionym na dnie szuflady. Do tego zrobiłam polewę z tego co miałam akurat w domu i wyszło pyszne ciacho idealne na każdą okazję. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimąkę,żółtka,proszek do pieczenia,cukier puder,cukier waniliowy oraz sól dokładnie łączymy za pomocą miksera na jednolitą masę.Białka ubijamy na sztywną pianę,następnie delikatnie łączymy z masą. Gotowe ciasto nakładamy chochelką na dobrze nagrzaną gofrownicę,rozprowadzamy po całej powierzchni bardzo dokładnie i pieczemy ok 3 - 5 min ( w zależności od mocy gofrownicy). Gotowe przekładamy na kratkę
Niespełnione zdolności kulinarnepudru 2 łyżki kakao skórka otarta z jednej pomarańczy 3 łyżki suszone żurawiny szczypta soli 2-3 łyżki wody (opcjonalnie) Wykonanie: Żurawinę posiekać. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt sypkie dodać wodę i ponownie zagnieść. Ciasto włożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej) i foremką wykrajać kształt serc
zadanie-gotowaniepodzielić na cztery równe części.Jedną część wyjąć i puste miejsce uzupełnić mąką ziemniaczaną. Następnie dołożyć wyjętą część ziemniaków,dodać szczyptę soli i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę.Z ciasta ziemniaczanego formować jednakowej wielkości małe kuleczki,lekko je spłaszczając,a na środku każdej zrobić niewielkie wgłębienie. Gotowe kluseczki wrzucać partiami do posolonego wrzątku i gotować
Niespełnione zdolności kulinarnekombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimomentu uzyskania gładkiej jednolitej masy, 3. Płynną masę łączymy delikatnie z suchymi składnikami. Dodajemy orzechy, migdały razem ze skórką, oraz suszone wiśnie. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 4. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia rozprowadzając i nadając nieco płaski kształt po bokach. 5.Ciasto pieczemy w 35 minut w 160 stC. Po pieczeniu wyjmujemy i studzimy
vaniliowoczekoladowasmażenia SOS BESZAMELOWY: 1 łyżka mąki pszennej 25 g masła 1 szklanka mleka 1/2 szklanka przecieru pomidorowego sól pieprz czarny mielony Przygotować naleśniki ucierając wszystkie składniki na jednolitą masę. Gdyby ciasto było za gęste, należy dodać odrobinę wody. Smażyć cienkie naleśniki. Czosnek rozgnieść i wrzucić na rozgrzany olej, a po chwili dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż cebula się zeszkli
https:KKuchniaMniamSkładniki 50 g cukru 120 g masła 160 g mąki 1/2 laski wanilii cukier do obtoczenia ciasteczek Przygotowanie Wymieszajcie cukier z mąką i masłem, zagniećcie - powstanie krucha masa. Z ciasta formujcie małe kuleczki i obtaczajcie kolejno w cukrze. Układajcie lekko je spłaszczając na blasze wyłożonej papierem, zachowajcie odstępy. Pieczcie 15 minut w temperaturze 190 stopni
OliveandThymejajko Ponadto: 4 filety z morszczuka ½ cytryny Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Składniki na naleśniki umieszczamy w misce miksera i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt gęsto dolewamy nieco wody, jeśli za rzadkie dosypujemy mąki. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy nieco tłuszczu. Smażymy naleśniki. W między czasie rozgrzewamy drugą patelnię. Rybę oprószamy solą oraz pieprzem
Kolizje Smakówsobie. Kluski: Gotowane i zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z mąką ziemniaczaną na stolnicy, wyrobić ręką gładkie jednolite ciasto, z masy formować kuleczki, lekko spłaszczyć, na środku zrobić wgłębienie, ułożyć na stolnicy, gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z kremowym sosem. Smacznego
Wanilia i Kardamon