razem na weekend proponuję prosty czekoladowy przepis. Ciasta typu Brawnie są mokre mocno czekoladowe i bardzo smaczne. Do tego nie jest ono trudne do wykonania. Dodatkiem do ciasta jest masa serowa. Niestety nie mam w asortymencie kuchennym maszynki do mielenia więc nie mogę zaszczycić podniebienia moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego(...)ciasta. Gotowe przelać do formy 20 na 25 cm. piec 30 minut w 180 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek ricotta. Gotową masę kładziemy na ciasto. Dekorujemy według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziePremium WPC 80 Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min. pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćocet – wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych, zmiksować do połączenia (masa będzie stosunkowo gęsta). Formę na babeczki wyłożyć papilotkami lub przygotować papierowe foremki. Do każdej nakładać po łyżce masy, na ciasto nakładać po łyżeczce powideł, na powidła ponownie wyłożyć ciasto – do wysokości foremek, ciasto odrobinę wyrównać. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C(T), piec około 30 minut
Even Better FoodPuszysta biszkoptowa rolada ozdobiona wzorkiem i wypełniona masą rumową. Prosta w wykonaniu, a jednocześnie efektowna. Masa wymaga wstępnego przygotowania składników dzień wcześniej. Ciasto na wzorek: 1 białko z jaja kurzego 30 g drobnego cukru do wypieków 40 g mąki 20 g roztopionego wystudzonego masła odrobina barwnika spożywczego Białko ubić na sztywno dodając cukier po 1 łyżce. Dodać mąkę i barwnik(...)użyciem papieru, ale tym razem pozostawić go na wierzchu. Końce papieru zawinąć i całość włożyć do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Przepis na ciasto na wzorek pochodzi stąd . Przepis na masę pochodzi stąd
Trzeci talerzmargaryny - 30 dag mąki - 2 łyżki smalcu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do wykonania spodu ciasta bardzo dokładnie ręcznie wyrabiamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa. Miksujemy żółtka z cukrem do momentu uzyskania puszystej konsystencji masy. Następnie stopniowo(...)dodajemy jajka i dalej całość dokładnie miksujemy. W następnej kolejności, stopniowo dodajemy mielony twaróg, olej, mleko, budynie i olejek cytrynowy. Wszystkie składniki bardzo dobrze miksujemy. Wylewamy masę serową na spód ciasta. Pieczemy przez 60 min w 180 stopniach. Białka które zostały nam z utworzenia spodu i masy ( około 6 ) bardzo dokładnie miksujemy stopniowo dosypując 1 szklankę cukru
Pan i Pani Smith w kuchnizwykły twaróg jest bardziej suchy) cukier waniliowy POLEWA 2/3 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej 2/3 tabliczki czekolady białej 2 łyżki mleka Wszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładką masę. Aby przygotować ciasto babkowe: wszystkie składniki suche wymieszać w misce, dodać miękkie masło, roztrzepane jajka i wodę i zmiksować do połączenia się składników. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej(...)bułką tartą formy. Następnie delikatnie wyłożyć łyżką masę serową uważając, aby nie dotknąć boków foremki. Delikatnie wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 175 st. przez 50-60 minut do efektu suchego patyczka. Przygotować polewy: czekolady stopić na parze lub w mikrofalówce z mlekiem i polać ostudzone ciasto. Artykuł BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa KuchniaUpiekłam biszkopt kakaowy i zrobiłam takie oto ciasto przekładane masą śmietanową..do masy śmietanowej dodałam oczywiście żelatynę , zastygnięte i pokrojone galaretki oraz rodzynki i kiwi, które pysznie chrupało podczas jedzenia.Żelatyna, rodzynki , kiwi oraz mąka orkiszowa i kakao pochodzi ze sklepu Skworcu ..polecam.. Na końcu postu ,po zdjęciach jest kilka słów o blogu... 7 dużych jajek (osobno białka(...)szklanki gorącej wody i cały czas miksując dodać ją do masy jogurtowej. Dodać pokrojone galaretki , kiwi i rodzynki , wymieszać. Jedną połowę biszkoptu wyłożyć do tortownicy, nasączyć , wylać większą część masy jogurtowej.Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę masy.Odstawić do zastygnięcia. O rany...jak ten czas leci ..5 latek ma już mój skromny blog...aż sama się dziwię
Moje domowe kucharzeniemasę serową: 1 kg sera na sernik 8 jajek 250 g masła 250 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Wszystkie trzy ciasta ubić tak jak biszkopt: najpierw białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka. Do ubitej masy dodać mąkę i dodatek (kisiel czy orzechy), delikatnie wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać żółtka oraz(...)łyżce. Wsypać budyń i dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem i wykładać po łyżce każdego ciasta na przemian z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozpuszczenia, odstawiamy do stężenia. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku, studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem i syropem wiśniowym. Dodajemy wystudzoną żelatynę, mieszamy. (Do masy możemy dodać więcej cukru). Przełożenie ciasta: Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy ciasto, wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami. Gdy galaretka zastygnie wylewamy masę jogurtową, układamy herbatniki. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Przed podaniem można posypać(...)cukrem pudrem lub polać polewą. Uwaga!!! masę jogurtową przygotowujemy dopiero kiedy galaretka zastygnie. Do ciasta użyłam herbatników maślanych od Cukry Nyskie, polecam
słodki bratekpowodzeniem poradzi sobie z nim nawet początkująca w kuchni osoba. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 3 szklanki mąki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na masę makową: 2 szklanki suchego maku 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 kopiasta łyżka kakao 20 dag bakalii 1 łyżeczka(...)końcu rozpuszczone i wystudzone masło. Mak sparzyć i zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Połowę ciasta wyłożyć na dno blaszki, wylać masę makową, przykryć resztą ciasta. Upiec w 180*C przez około godzinę. Ostudzony polać polewą lub posypać cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto jest wynikiem pogodzenia zwolenników sernika z zwolennikami makowca :) Idealne połączenie. Ciasto robiłam wspólnie z mamą. Ona była odpowiedzialna za kruche ciasto a ja za masę serową i makową. Przepis mam z bloga: Uwielbiam gotować, oto link: przepis na seromakowiec, recepturę troszkę zmodyfikowałam pod swój gust :) Składniki na spód(...)szczyptą soli. Dodajemy ubite białka do serowej masy i delikatnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy suszona żurawinę. Na podpieczony spód wykładamy masę makową, wyrównujemy łyżką. Następnie wykładamy masę serową i także wyrównujemy. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę ok. 70 minut. Po upieczeniu czekamy aż ciasto ostygnie, następnie posypujemy cukrem pudremwałkujemy cienko ciastociasto
Bon Appetit Małgorzatyżółtka i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy kakaowej dajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, ucieramy. Następnie na niskich obrotach miksera ucieramy ciasto i stopniowo dodajemy całą pianę. Przygotowanie masy serowej zaczynamy od utarcia żółtka z połową cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej drugą połowę cukru ubijając aż cukier się rozpuści(...)połączenia składników. Następnie do sera dodajemy stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura
PatiGotujeszklance mleka należy wymieszać mąki oraz żółtka. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrami i do gotującego się wlewamy mleko z mąkami. Ciągle mieszając gotujemy, aż masa mocno zgęstnieje. Odstawiamy do ostudzenia. Teraz możemy szykować ciasto. Ponieważ będziemy je piekli na dwa razy. Masło należy rozpuścić w rondelku i dodać do niego wodę. Zagotować. Zdejmujemy z gazu, dodajemy mąkę i energicznie(...)całej powierzchni foremki. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach, do delikatnie złocistego koloru. Tak samo pieczmy drugą część ciasta. Obie odstawiamy do ostudzenia. Gdy ciasto jest już chłodne, kończymy masę. Miksujemy masło na puch i łyżka po łyżce dodajemy do niego kremu. Na dnie blaszki układamy pierwszy blat ciasta, następnie cały krem, owoce (najlepiej wcisnąć je odrobinę w krem
Relaxtimeubijam na pianę, dodaję po jednym żółtku i po troszku cukru. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Na końcu wlewam olej i dodaję skórkę pomarańczową, całość mieszam i dzielę ciasto na dwie części. A właściwe odlałam jakieś cztery, może pięć łyżek ciasta(...)drugiej miseczki i dosypałam do tego kakao. Foremni na babeczki posmarowałam tłuszczem. Do każdej wlałam po łyżce białego ciasta, a na środek każdej białej masy położyłam po łyżeczce ciasta ciemnego. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200'C na jakieś 15 min. I tak oto podwieczorek gotowy
Ciasteczkowy Potwórkrótko miksować na niskich obrotach. Następnie dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić. Masa : 500 g zmielonego chudego białego sera, 700ml śmietanki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 2 galaretki(...)masy serowej dodać kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać, po czym całą masę serową dodać do śmietanki. Dokładnie wymieszać. Pierwszy blat ciasta ułożyć ponownie w blasze, wylać całą masę i przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić, po czym posmarować dżemem. Kokosowa posypka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 150g wiórków kokosowych. Masło stopić, dodać cukier oraz wiórki, dokładnie wymieszać
Z miłości do słodkości