ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:371/3191)

MINI PĄCZKI BANANOWE 168

mleko, mieszamy do masy   bananowej dodajemy pozostałe składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier puder, cynamonu oraz szczyptę soli, mieszamy aż uzyskamy gęstą i jednolitą masę ( gdyby ciasto było za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki i ponownie mieszamy) olej rozgrzewamy do około170ºC ciasto najwygodniej nabierać za pomocą łyżki do lodów i wkładać do rozgrzanego oleju, smażymy

Słodkie zapomnienie
Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe) 124

zastąpić zwykłą pszenną) – 2 łyżki oleju ( u mnie rzepakowy) – 1 łyżka kurkumy – sól wg smaku Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować (zblendować) na gładką masę. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste należy dodać jeszcze troszkę wody gazowanej. Gotowe ciasto odstawić na około 30 minut by odpoczęło. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i posmarować olejem (jednorazowo). Smażyć naleśniki

Smaki Armine
Wegańskie magdalenki z mąki gryczanej czekoladowe 106

kokosowego 1 łyżki oleju rzepakowego aromat waniliowy lub  pomarańczowy Suche składniki przesiewamy do miski następnie wlewamy mleko kokosowe lub migdałowe, olej i mieszamy składniki na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze ok dwóch łyżek mleka migdałowego. Wysmaruj tłuszczem foremki i przelej ciasto łyżką do foremek. Pieczemy w 180 stopniach C. około 15 minut

AZgotuj!
Naleśniki bezglutenowe 131

miarki mleka (zwierzęcego lub roślinnego) Sposób przygotowania: Do dużej miski dodajemy mąkę kukurydzianą, gryczaną, ziemniaczaną oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą do utrzymania jednolitej masy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 15 minut. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste, dodajemy odrobinę wody. Ciasto smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Artykuł Naleśniki bezglutenowe pochodzi z serwisu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 86

robienia pulpetów. Gałkownicę wykorzystuję również do formowania kokosanek PRZEKONAJ SIĘ TU (link) . Ogólnie ten gadżet świetnie sprawdza się jako urządzenie do porcjowania różnych mas. Odmierzysz nią porcję ciasta, mięsa mielonego czy masy na placki. Warto się w nią zaopatrzyć.     Numer 7.   Na 7 miejscu plasuje się obieraczka Victorinox Julienne ZOBACZ

kuron.com.pl
Szare kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulką 195

zlewu. Na dnie miski pozostanie skrobia ziemniaczana, która będzie nam potrzebna *** *** Do odsączonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, skrobie ziemniaczaną oraz łyżeczkę soli *** *** Całość mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie należy dosypać troszkę więcej mąki *** *** W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i oleju. Ciasto przekładamy porcjami na talerzyk i za pomocą łyżki wrzucamy nieduże kluski

Blog z Apetytem
Placek serowy 91

piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni na około 10 minut. Jajka lekko ubić, dodać śmietanę, wymieszać. Dodać starty ser, większą szczyptę gałki muszkatołowej i sól. Na podpieczone ciasto wylać masę jajeczno - serową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, na około 20 -25 minut. Można jeść na ciepło i na zimno

królestwo garów
kruche ciasteczka migdałowe 333

koniecznie :-) składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych migdałów 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 250 g masła cukier puder - do obtaczania wykonanie: Wszystkie składniki wyrobiłam na gładką masę. Z ciasta odrywałam niewielkie kawałki i formowałam kuleczki, które ułożyłam na blaszce, spłaszczyłam widelcem i piekłam około 12 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe obtoczyłam w cukrze pudrze

babka w formie
Kluski śląskie z dziurką 119

miękkości.  Odcedzamy i przeciskamy przez praskę do miski. 1/4 ziemniaków odkładamy, w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajko i odłożone ziemniaki. Całość łączymy w jednolitą masę. Z ciasta formujemy kulki. Spłaszczamy je i robimy dziurkę.  Kluski najlepiej gotować partiami. Kluski wrzucamy na osolony wrzątek.  Trzymamy w wodzie przez nie dłużej niż 12 minut.  Jeśli woda

Moja smaczna kuchnia
Kruche ciasteczka kakaowe z cukrem trzcinowym 158

kakao. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, którą rozkruszamy. Możemy też szybko, krótko zmiksować. Dodajemy cukier puder, jajko i całość wyrabiamy (ręcznie lub w malakserze) do uzuskania gładkiej masy.  Z ciasta formułujemy wałek i zawijamy ją w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Ciasto porcjami rozwałkowujemy na  grubość maksymalnie 5 mm, wycinamy wzory np. choinki

Moniki Smakołyki
Ciasto na pierogi 132

wyrabiać ok. 5 minut hakiem. Jeśli chcemy zagnieść je rękami, mieszamy łyżką zalaną płynem mąkę i odstawiamy do przestudzenia. Po przestygnięciu wyrabiamy ciasto aż do otrzymania jednolitej, elastycznej masy. Po wyrobieniu ciasto jest od razu gotowe do wałkowania. Rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm. podsypując w razie potrzeby mąką. Ciasto, którego akurat nie wałkujemy należy przykryć ściereczką lub zawinąć

Ciastkozercy
Ciasta i wypieki świąteczne 974

pokusa PRZEPIS TUTAJ Snikers bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Makowiec zawijany PRZEPIS TUTAJ Makowa gwiazda świąteczna PRZEPIS TUTAJ Księżniczka – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Snikers, miodowo-orzechowe ciasto z dwiema pysznymi masami PRZEPIS TUTAJ Karmelowiec – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Ciasto Michałek PRZEPIS TUTAJ Murzynek PRZEPIS TUTAJ Chałwowiec bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Cielaczek, pyszne połączenie murzynka z sernikiem PRZEPIS

Blog z Apetytem
Najlepsze ciasteczka maślane w kształcie torebek herbaty 109

pudru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 100g czekolady 1 łyżka mleka/masła/śmietanki Mąkę, masło, cukier, żółtko oraz proszek do pieczenia szybko zagnieść na jednolitą masę.  Gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Po tym czasie rozwałkować je na grubość około 3-4 mm i ostrym nożem pokroić na równe prostokąciki

Di gotuje
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 146

pieczenia szczypta cynamonu, soli i imbiru   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy ewentualne bąbelki powietrza). Po tym czasie nagrzewamy patelnię o grubym dnie

e-PrzepisyKulinarne
Biszkoptowe maczki vel baletki (bitki) 149

tartej Przygotowanie: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i po jednym żółtku. Masa powinna trzykrotnie zwiększyć objętość przesianą mąkę delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki z masą jajeczną ciasto przełożyć do szprycy lub po prostu do woreczka foliowego i uciąć rożek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać porcje ciasta zachowując odstępy. Przed pieczeniem posypać ziarenkami maku piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania