ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:379/3191)

Ciasteczka z migdałami i jagodami goji (Biscotti alle mandorle e bacche di goji) 152

jagód zostawić do dekoracji). W misce wymieszać mąkę z ciecierzycy, zblendowane jagody goji, migdały, olej i cukier. Ciasto wyrobić na jednolitą masę, stopniowo dodawając wodę. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość ok. pół cm i foremkami wykrawać dowolne kształty. Ciasteczka układać

La grande e la piccola cuoca
Twarożkowe tarteletki 126

foremki do tarteletek lub muffin. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu ciasto napełniamy masą twarogową i owocami

Kucharzyca
Placuszki z borówkami na jogurcie wg Aleex 165

jogurtu i cukru można regulować do smaku. 3. Do misy lub kubka blendera włożyć wszystkie składniki na placuszki z wyjątkiem owoców. 4. Zmiksować całość na gładką, dość gęstą masę. 5. Ciasto przelać do misy, dodać borówki, delikatnie wymieszać. 6. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, przetrzeć ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. 7. Na patelnię wylewać porcje ciasta. Smażyć bez tłuszczu

W mojej kuchni
W domu: babeczki sernikowe 252

sztywną pianę. Do piany dodajemy powoli roztarty twaróg i delikatnie mieszamy. Jogurt z jajkami i masłem dodajemy do suchych składników i powoli mieszamy dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze

Kuchnia w biegu
W domu: babeczki z kawałkami czekolady 227

sztywną pianę. Do piany dodajemy powoli roztarty twaróg i delikatnie mieszamy. Jogurt z jajkami i masłem dodajemy do suchych składników i powoli mieszamy dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową oraz drobno posiekaną czekoladę, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy

Kuchnia w biegu
Tarta z brukselką - Rosenkohl Quiche 185

minuty w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do odcedzenia śmietanę lub mleko kokosowe rozbełtać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatałową. Brukselki rozłożyć na cieście, zalać masą jajeczną piec w 180`C 40 minut do zezłocenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paszteciki francuskie 128

dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny pas, szerokości około 3 cm. Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając od dłuższego boku

królestwo garów
Gofry wg Michela Roux 693

ubić z cukrem, stopniowo dosypywać mąkę i wlewać mleko. Wlać stopione masło, sól, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Odstawić. Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Nakładać ciasto do gofrownicy. Piec 4 - 6 minut, do momentu aż gofry będą ładnie przyrumienione. Gotowe gofry odkładać na kratkę. Nie wolno kłaść jednego gofra na drugim bo zmiękną! Podawać

maniapieczenia
Kurczak w pieczarkach i grzybach mun 161

mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Umyte mięso kurczaka pokroić w kostkę ( ok.3 cm) Umytą paprykę, cebulę oraz wcześniej namoczone grzyby i umyte pieczarki pokroić w małą kostkę Ze składników na ciasto przygotować masę w której będziemy maczać pokrojone mięso, smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor W garnuszku zrobić sos mieszając wodę, sos sojowy, cukier, ocet, keczup i mąkę ziemniaczaną Na patelni

Proste Potrawy
Wytrawna tarta z jajkiem i kiełbasą 147

śmietankę , dodać łyżkę zupy cebulowej, doprawić do smaku solą, białym pieprzem i szczyptą gałki, mieszankę warzywną osączyć na sicie z zalewy, kiełbasę pokroić na cienkie plasterki. Na podpieczone ciasto wylać masę śmietanowo-jajeczną rozsypać mieszankę warzywną powciskać gotowane jajka oraz plastry kiełbasy, wstawic do nagrzanego piekarnika do temp 180*c piec około 20 minut –aż masa będzie ścięta.  Podawać

Wanilia i Kardamon
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 163

Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości - pomiędzy orzechem laskowym a włoskim. Kuleczki lekko spłaszczyć i ułożyć (w sporych odstępach) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Aby uzyskać wzorek - ciastka należy docisnąć widelcem

Di gotuje
Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji bez glutenu, bez laktozy i bez cukru 115

mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Niewielką część ciasta, na kruszonkę odłożyłam do lodówki. Resztę ciasta wyłożyłam do formy silikonowej, nakłułam widelcem w kilku miejscach i również włożyłam do lodówki na kilka minut, aby ciasto stężało

nietadieta
Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym 139

energicznie wstrząsamy słoikiem. Mąkę łączmy z mlekiem, jajkami i olejem kokosowym. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i za pomocą noża zeskrobujemy nasionka. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę. Blachę do ciast wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika naleśnik opadnie. Podajemy z dżemem owocowym

My Chcemy Jeść
Placuszki bananowe z nutą kokosa 145

wiórków kokosa 10g otrębów owsianych firmy Kupiec 80g dojrzałego banana 50g chudego twarogu Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na jednolitą masę odstawiamy ciasto na około 5 minut  smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rogale maślane 190

mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 50 g masła Drożdże rozpuścić z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku. Dodać mąkę, roztrzepane jajko z żółtkiem , wymieszać na jednolitą masę.Zagniatać ciasto , dodając porcjami masło.Zagniatać,aż ciasto będzie sprężyste i sztywne.Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na części.Z każdej części uformować lekko kule

Moje domowe kucharzenie