ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2154/3191)

Czekoladowe brownie z wiśniami 177

ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao szklanka mleka 2 jajka 1/3 szklanki oleju 2 szklanki wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone lub z kompotu) Umieść w dużej misce wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mleko, olej i jajka, wymieszaj. Na końcu wsyp wydrylowane wiśnie i ponownie wymieszaj. Masę przełóż

Kulinarna (nie)codzienność
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 206

ciasto siekamy, a następnie zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki. Po upływie 20 minut przekładamy na dno tortownicy i przez folię wałkujemy na wielkość blaszki. Nakłuwamy widelcem, zakładamy rant formy i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 15 minut.  2. Sernik: Miękką margarynę ucieramy wraz z przesianym cukrem pudrem oraz żółtkami na gładką masę. Dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Mini mazurki z masą czekoladową i ryżem preparowanym. 183

pieczenia powidło śliwkowe (około 3/4 szklanki) czekolada deserowa 30 dag ok.2 szklanki ryzu preparowanego 5 dag masła ok pół szkl. mleka bakalie do dekoracji Z podanych składników wyrabiamy ciasto, wyklejamy nim tartaletki  dodatkowo nakłuć widelcem. Pieczemy na złoty kolor w 180C około 20 min.. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. W garnku o grubym dnie(...)rozpuszczamy czekoladę i  masło a na końcu dolewamy mleko. Mieszamy aż czekolada będzie gładka. Lekko studzimy i dodajemy ryż preparowany. Mieszamy aby dokładnie pokrył się czekoladą. Jeśli masa będzie za rzadka wtedy dodajemy jeszcze ryżu. Zimne tartaletki smarujemy w środku powidłem śliwkowym a na nie wykładamy masę czekoladową. Dekorujemy dowolnymi bakaliami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Bezglutenowe pieczywo chrupkie z pestką avocado 208

masa łączna nie przekraczała 200 g Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski. Dodaj całą, stratą pestkę (starta zmienia barwę na pomarańczową). Dodaj wodę i dokładnie wszytko wymieszaj. Odstaw na chwilę, a w międzyczasie przygotuj blachy do pieczenia. Blachy (u mnie były to dwie duże tortownice, ale mogą być o dowolnym kształcie) wyłóż papierem do pieczenia, i rozsmaruj „ciasto

greenscarf
Hamburgery drobiowe 303

Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie

Bajeczna Kuchnia
Sernik na spodzie piernikowym z galaretką żurawinową 161

składniki masy serowej miksuję dokładnie i przelewam do formy. Całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę przez 45 minut. Następnie studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Żurawinę smażę z dodatkiem cukru przez kilka minut. Galaretkę rozpuszczam w 200 ml gorącej wody. Odstawiam na kilkanaście minut, następnie mieszam z żurawiną. Na ostudzony sernik nakładam galaretkę i całe ciasto umieszczam

Mango Papaja
Buraczkowe ciasto czekoladowe. 178

bardzo wymagający smakosze ;) Jak się okazało ciasto smakowało doskonale! Było pyszne, wilgotne, czekoladowe i zniknęło w mgnieniu oka! Od tej pory piekę je regularnie :) Polecam! Składniki na buraczkowe ciasto czekoladowe: 375 g ugotowanych, obranych buraków 150 ml oleju 150 ml jogurtu naturalnego 5 jajek 275 g mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku pieczenia 300 g cukru 2 łyżki  cukru(...)kakao szczypta soli       Buraki blendujemy, następnie dodajemy jajka, olej, jogurt i jeszcze chwilę blendujemy.      Wszystkie suche składniki mieszamy razem i wsypujemy do masy buraczkowej. Wszystko razem mieszamy trzepaczką i przelewamy do sylikonowej formy (lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzamy wykałaczką

Rozpustne gotowanie
TARTA Z OWOCAMI LATA 197

nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.  Po tym czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze przez około  12-15 minut aż nabrało pięknego złotego koloru. Gdy ciasto stygło zrobiłam krem. Ubiłam śmietankę z cukrem pudrem.  Wsypałam śmietan-fix i serek waniliowy.  Ubiłam i wyszedł pyszny krem. Przełożyłam go delikatnie na upieczony i wystudzony spód(...)kolorowe owoce na kremie.    Można posypać je jeszcze delikatnie cukrem pudrem i zajadać.  Smacznego!   Polecam również przepisy na:   tartę ze szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami ,  tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone tartę z truskawkami z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami

potrawyregionalne
Tarta ze śliwkami i winogronami pod owocową pianką. 154

użytych owoców śliwki, winogrona lub inne owoce 3-4 łyżki dżemu- u mnie powidła śliwkowe       Owoce myjemy, wycieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy pestki. Przestudzone ciasto smarujemy dżemem, układamy śliwki i winogrona. Tak przygotowaną tartę przekładamy do lodówki.           Białko ubijamy na sztywną pianę, następnie, cały czas ubijając, dodajemy po łyżce cukier puder(...)każdym razem dokładnie miksując). Sztywną bezę przekładamy do garnka, dolewamy wodę i cały czas mieszając trzepaczką zagotowujemy. Następnie wyłączamy grzanie, wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia proszku. Tak przygotowaną masę studzimy energicznie ubijając trzepaczką co około 5 minut. Gdy już przestygnie wkładamy ją do zamrażarki pamiętając, żeby ją ubijać co 5 minut. Gdy tylko zacznie tężeć natychmiast wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Jesienne przepisy! 198

MASĄ MARCEPANOWĄ! Jedna z najlepszych jaką jadłam i zrobiłam! Bardzo łatwa w wykonaniu a wykwintna w smaku! Gorąco Wam polecam! Coś na obiad, rozgrzewa i syci! A do tego zdrowe! ;-) Na obiad, lunch czy kolację, rustykalna tarta z sosem pesto- rukola. Pyszna i nietuzinkowa! KLIKNIJ W ZDJĘCIE PONIŻEJ ABY PRZEJŚĆ DO PRZEPISU Coś słodkiego z gruszką? Obowiązkowe ciasto w październiku

SMYKWKUCHNI
Tarta warzywna z mini marchewkami zdrowy lunch 212

ciasto i przenieś do farmy na tartę wysmarowanej tłuszczem i posypanej np. kaszką kukurydzianą. Spód ponakłuwać widelcem. Piec ok 15 minut.  Nadzienie : Jaja wbij do miski, wymieszaj lekko napowietrzając. Dadaj pół szklanki mleka, wkrusz swój ulubiony ser, dodaj ściętą z kolby kukurydzę, zetrzyj do smaku gałkę muszkatołową, tymianek suszony lub świeży, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Zalej masą podpieczony

AZgotuj!
Truskawki w kremie jagodowym 263

innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier i sok z cytryny umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym płomieniu. Kiedy jagody puszczą sporo soku wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić

https:KKuchniaMniam
Cupcakes migdałowo-brzoskwiniowe 212

otwory ciastem do 3/4 wysokości formy. Blaszkę wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 25 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Krem: Kostkę miękkego masła ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru. Dodajemy zmiksowane na mus trzy połówki brzoskwini z puszki i 2 łyżki amaretto. Miksujemy jeszcze przez minutę, do uzyskania gładkiej masy. Babeczki

wcinaj to
Sernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką + film 728

spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w sześciu łyżkach gorącej wody a następnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Rozpuszczoną i chłodną żelatynę łączymy mikserem z masą serową

Smakowite Dania
Cukierki makówki 145

Pyszne cukierki z maku, miodu, orzechów i płatków migdałowych. Składniki: 25 dag maku 350 ml miodu 25 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag płatków migdałowych Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia