ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2146/3191)

Sernik truskawkowy na zimno 229

owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty z całej cytryny 200ml kremówki 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy) 2 galaretki

AleTorcik
TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 265

truskawkowe ciasto bez pieczenia z polewą z gorzkiej czekolady. Smakuje jak truskawkowe ptasie mleczko. Deser jest przygotowany na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem śmietanki, a polewa z gorzkiej czekolady sprawia, że nie jest za słodki. Dla mnie bomba, ale nie należę do osób, które lubią słodkości, więc jeśli lubicie słodkie desery to radzę dać więcej cukru do masy 😉 Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 173

nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek

Farmażony
Beza chmurka z fiołkowym kremem twarogowo- jogurtowym z jagodami 221

Ciasto upiekłam na niedzielę. Jest bez laktozy i bez glutenu. Beza:  6 białek 1 1/2 szklanki drobniutkiego cukru łyżeczka soku z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej Bezę ubijamy- mieszamy długo ok 10 minut w misie - mieszamy, a kiedy  pianę mamy sztywną  dodajemy po łyżce cukru. Kiedy skończy się cukier dodajemy skrobię i sok z cytryny. Dzielimy powstałą masę

AZgotuj!
CIASTO ADWOKATA 245

ciasto urzeka swoją prostotą i łatwością w przygotowaniu. Miękkie biszkopty przełożone kremem krówkowym o smaku adwocata to połączenie idealne. W sam raz na wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU KREM: 30 dag masła w temp. pokojowej 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy puszka masy krówkowo adwokatowej

Pani na deser
Babaka z adwokatem 212

wielkanocnym ciastem w wersji dla dorosłych, ale likieru w niej praktycznie nie czuć. Jest słodka, wilgotna i pyszna. Spróbujcie. BABKA z ADVOCATEM Składniki: 3 jajka 175 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml likieru adwokat 50 ml oleju 1/2 kostki margaryny 3/4 szkl cukru 1 biała czekolada Przygotowanie: Margarynę , olej, cukier i adwokata podgrzewamy mieszając. Masę studzimy

Bon appetit mon amie
Nowoczesny mazurek z białą czekoladą i herbatą matcha 234

Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić. Nadzienie: Śmietankę podgrzać w małym rondelku, do dobrze ciepłej dodać połamaną na kawałki białą czekoladę, po dwóch minutach całość wymieszać do jednolitej gładkiej konsystencji.  100 ml nadzienia odlać, wymieszać z herbatą matcha. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Białe nadzienie wylać na kruchy mazurek, wygładzić, zrobić esy-floresy z zielonej masy. Chłodzić minimum

Wanilia i Kardamon
Lekkie ciasto z skórką pomarańczy 224

cieście jeszcze lepsze rozwiązanie z dodatkiem mąki ryżowej, która sprawia, że wypiek jest bardzo delikatny. Polecam! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do piernika  szczypta proszku do pieczenia 3 łyżki mąki ryżowej opakowanie skórki pomarańczowej + mąka do obtoczenia aromat pomarańczowy  Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta
Rolada biszkoptowa ze śmietaną 189

skomplikowane ciasta, a chcemy czymś zachwycić gości. Niby zwykły biszkopt ze śmietaną, ale nie tylko dobrze się prezentuje, jest smaczne, delikatne i aż ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jedyny minus - zbyt szybko się kończy. Składniki: (Na formę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej Na masę śmietanową

My sweet a life
Agrestowiec 293

ciasto po nakłuwać widelcem.  Piec ok. 15 - 20 min, w temp. 180 st na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić.  Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru. Na sam koniec wmieszać przesianą mąkę ziemniaczaną.  Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem. Masę

My sweet a life
Tarta z winogronami i serem pleśniowym 180

stopni. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowyjemy cienko i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok 10 minut aż spód będzie rumiany. Przygotujmy farsz. Winogrona myjemy, obieramy wszelkie ogonki i suszymy z nadmiaru wody. Śmietanę mieszamy z pozostałymi, trzema jajkami, przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy pokruszony ser. Na podpieczony spód wykładamy winogrona, po czym wylewamy jajeczną masę. Pieczemy

Szybko Tanio Smacznie
Roladki ziemniaczane ze szpinakiem 203

ciasto miało kształt kwadratu. Na patelni na małym ogniu rozgrzać oliwę. Dodać do niej drobno krojoną cebulę, pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć dwie minuty. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kolejną minutę. Do lekko podsmażonych składników dodajemy mrożony szpinak, sól oraz pieprz. Całość smażymy nadal na małym ogniu przez siedem minut. Gotowe studzimy. Na rozwałkowaną masę ziemniaczaną wykładamy farsz

mecooks
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 247

przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki i wszystko razem przesmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, na końcu dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać wszystko razem. Na każdym naleśniku rozsmarować sporą łyżkę farszu, zostawiając krawędzie wolne, ok 3 cm. Brzegi naleśnika składamy na masę i zwijamy

Camilla w kuchni
Biszkopt z musem śliwkowo-jabłkowym 201

Pyszne, delikatne ciasto, które posmakuje każdemu. Polecam. BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWO-JABŁKOWYM Składniki: (tortownica 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju mus śliwkowo-jabłkowy: 10 śliwek 2 jabłka 1/2 szkl wody 1 galaretka cytrynowa sok z 1/2 cytryny cukier waniliowy cynamon cukier do smaku masa śmietankowa

Bon appetit mon amie
Tarta kokosowa z włoską bezą bezglutenowa 213

ciasto. Schłodzić. Upiec w 180 stopniach /30 minut. Krem: 250 ml mleczka kokosowego skórka z jednej cytryny 200 ml wody 2 zółtka łyżka cukru trzcinowego płaska łyzka mąki ziemniaczanej Zagotować mleczko ze skórką cytryny. W naczyniu rozpuscić wodę z żołtkami, cukrem i skrobią. Wymieszać . Do gotującego sie mleczka ( uwaga nie przypalić!) wlać mieszaninę i mieszać trzepaczką. Masę wyłożyć na przestudzony

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania