ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2142/3191)

Pasta z tuńczyka 150

Ekspresowa pasta z tuńczyka i twarogu to świetne smarowidło na pieczywo i w dodatku pyszne. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę! Kanapki proponuję posypać odrobiną posiekanej natki

Oryginalny smak
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 193

Składniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki

KUCHNIA POLSKA
domowa pasta tahini 157

składniki: 150 g ziaren sezamu opcjonalnie: 2 łyżki oleju sezamowego (lub dowolnego roślinnego dobrej jakości) wykonanie: Sezam troszkę podprażamy na suchej patelni a następnie studzimy. Przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki piernikowo-serowe z powidłami 153

Zbliżają się święta... więc już najwyższy czas, żeby wypełnić dom aromatem przyprawy korzennej, cynamonu i skórki pomarańczowej. To przecież suma wszystkich zapachów, składa się na wyjątkową

Świat Ciasta
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 293

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1

Oryginalny smak
TU I TAM po raz 12! Urodzinowo, poziomkowo! 217

Masa powinna zgęstnieć na tyle, by dało się z niej formować trufelki.  Pozostałą ilość białej czekolady stopić w kąpieli wodnej (ja dodaję zawsze 2-3 łyżki śmietany kremówki, dzięki czemu czekolada łatwiej się topi i nabiera gładkości). Zanurzać w niej trufelki i posypać z wierzchu pozostałym pieprzem. Odstawić, by czekolada zastygła. Podawać schłodzone. Polecam! POZIOMKOWE SERCE porcja kruchego ciasta

KUCHARNIA
Sernik z musem bazyliowym dla Patryka i Zbigniewa 229

wychodzi do pracy. Nie więcej niż dziesięć minut. A niedługo i to zostanie nam odebrane, bo C. wczoraj właśnie podpisał nowy kontrakt. Wiąże się on z całą masą przywilejów, takich jak służbowe auto, telefon i laptop, własne biuro ( z oknem! ) i stałą miesięczną pensją. Razem z tym całym dobrem przychodzi również mnóstwo nowych obowiązków, szkolenia i kursy. Dla mnie(...)Patryka i nadchodząca Wielkanoc do doskonałe okazje.  Sernik jest mocno cytrynowy, i nieco tłumi delikatny smak musu bazyliowego. Niemniej, nuta bazylii jest w smaku wyczuwalna, i sprawia, że ciasto staje się naprawdę wyjątkowe. No i ten kolor - mi się ogromnie podoba. Ten delikatny seledyn to zasługa tylko zmiksowanych listków bazylii - jeśli zależy Wam na intensywniejszej barwie, można dodać odrobinę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada biszkoptowa z jabłkami i galaretką 154

boicie się zabawy z nimi - uwierzcie... nie ma czego! I koniecznie zróbcie roladę jabłkową. Jest bardzo smaczna i zawsze się udaje.  Przepis mój możecie znaleźć w dodatku z ciastami w piśmie "Chwila dla Ciebie" nr 37/2017. Biszkopt o wymiarach 26 x 34 cm : 3 jajka 50g/3,5 łyżki cukru 35g/3,5 łyżki mąki pszennej 25g/2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)żółtku. Na koniec delikatnie i partiami wmieszać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Blachę (o wymiarach 26 x 34 cm) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę biszkoptową. Piec około 8 minut w temperaturze 190 stopni. Ściereczkę kuchenną (lnianą) oprószyć cukrem pudrem (lub cukrem waniliowym). Położyć na nią upieczoną, gorącą roladę (wierzchem do ściereczki i natychmiast zdjąć papier

Di gotuje
Naleśnikowy rarytas 172

ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać  po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Usmażone naleśniki posmarować twarogiem z cukrem lub serkiem , ułożyć i zwinąć.Przygotować jakiś pojemnik ,aby można było układać naleśniki.Żelatynę rozrobić  w 100 ml ciepłej przegotowanej wody.Śmietanę z cukrem ubić, dodać żelatynę i wymieszać.Na dno pojemnika wlać trochę przygotowanej masy śmietanowej

Moje domowe kucharzenie
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 212

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła

Korniszonki
OWSIANO - JAGLANE CIASTECZKA FIT OREO 147

ciasto trochę stwardnieje formuje równe kuleczki i rozpłaszczam je między dwoma                  kawałkami papieru do pieczenia (ciasto jest trochę klejące)      7. wstawiam ciasteczka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  na 15 minut. NADZIENIE DO CIASTEK: 200 g.  wiórków kokosowych 2 łyżki mleka kokosowego (może być zwykłe(...)łyżeczki miodu PRZYGOTOWANIE: blenduję wiórki do momentu, aż zrobi sie z nich masełko dodaję mleko i miód i blenduję do połączenia składników robię z masy kulki i przekładam nimi ciasteczka. Ciasteczka najlepiej smakują po paru godzinach SMACZNEGO

Upiecz sobie babeczkę
Ptysiowy torcik z tuńczykiem 166

pozostałego ciasta robię trzeci blat ale już mały, i robię kleksy i słupki na papierze. Blaszkę ostania  piekę już krócej. Krem: Do miski przekładam odsączonego tuńczyka, dodaję pieprz, serek i miksuję blenderem. Na końcu dodaję jogurt i mieszam łyżką. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Do gorącej żelatyny dodaję trzy łyżki masy i hartuję

wesoła kuchnia
Tarta z gotowanym sernikiem cytrynowym i liczi 239

pieczeniem nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C . Piec przez 20 min. Proszek budyniowy rozprowadzić w mleku razem z jajkami. Do garnka przełożyć masło, cukier, sok i skórkę z cytryny. Wstawić na mały ogień i podgrzewać, aż się składniki połączą. Dołożyć zmielony twaróg i często mieszając zagotować. Wlać mieszankę budyniową i poczekać, aż masa ponownie zabulgocze

https:KKuchniaMniam
Sałatka z paluszkami SURIMI i pomarańczami – przepis krok po kroku 307

smażone w cieście naleśnikowym. Na rynku są dostępne różne rodzaje paluszków Surimi. Do przygotowania sałatki możecie wybrać zarówno paluszki z zalewy, jak i mrożone, czy chłodzone. Przed zakupem warto jednak dokładnie przestudiować etykietę pod kątem składu, aby chociażby wykluczyć potencjalne alergeny. Z doświadczenia wiem, że paluszki lubią zawierać gluten. Warto również zwrócić uwagę, czy nie zawierają całej masy sztucznych dodatków

Okiem Blondynki by McBlondi