puszystą masę i cały czas ucierając, dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Na koniec dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i połączyć. Posypka kokosowa: Wiórki kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego
My sweet a lifewyjmujemy ciasto z formy (boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy, a z dna odrywamy delikatnie papier do pieczenia ) KREM: Do rondelka wlewamy śmietankę i połamaną tabliczkę białej czekolady. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu ( nie gotujemy !). Gdy czekolada się rozpuści , ściągamy garnek z ognia i studzimy. Przestudzoną śmietankę z czekoladą ubijamy z 1 opakowaniem śnieżki na puszystą masę , następnie
Marcepanowa kuchniajednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną mniejszą), do mniejszej dodać kakao. Herbatniki moczymy w ciepłym mleku. Na foli aluminiowej układamy w poprzek 3 herbatniki, natomiast wzdłuż tyle ile chcemy(od tego zależy jakiej długości będzie nasza chatka). Na herbatniki układamy biały ser a na niego na środku ciemny ser. Złożyć ciastka aby utworzyły stożek. Polać ciasto polewą. Polewa
Olga Piecze i Gotujewłasnego ogrodu. Ciasto jest przepyszne! Dzięki gruszce jest bardzo wilgotne oraz wyczuwa się każdy z wykorzystanych produktów! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 1 łyżka maki kokosowej 2 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy 4 daktyle (namoczone w gorącej wodzie) gruszka Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy
Truskawkowa Fiestaprezentuję Wam ciasto brownie w wersji fit. Składniki : 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 łyżki słodzika, ja używam erytrytolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sody aromat 3 łyżki ciemnego kakao 1 banan Przygotowanie: fasolę przełóż na sitko i dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą przełóż ją do miski do miski dodaj resztę składników zmiksuj wszystko na gładką masę masę przelej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić. Sernik: 250 g twarogu 2 jaja 170 g jogurtu naturalnego 3 łyżki miodu 40 g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować z żółtkami, budyniem, miodem i jogurtem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać w trzech partiach do masy
Chocolate Muffin Blogciasto jogurtowe powinny być w temperaturze pokojowej. Kruszonka: do miski wsypujemy mąkę, posiekane masło oraz cukier i rozcieramy palcami aż powstanie drobna kruszonka. Piekarnik ustawiamy na góra - dół i nagrzewamy do 180 stopni C. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. W misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej
Życie zaczyna się w kuchniwbrew pozorom ciastem wymagającym. Zrobicie go szybko, wystarczy tylko trzymać się ściśle przepisu. Sernik będzie wybornie komponował się nie tylko z truskawkami, ale także z innymi owocami lata, jak maliny, jeżyny, borówki czy leśne jagody. PRZEPIS NA SERNIK CZEKOLADOWY PIECZONY Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Masa serowa
kolorowotorcikowoWykonanie ciasta – szklankę płatków zmielić blenderem, ale nie na mąkę. Powinno być widać co to jest, małe kawałeczki płatków. Zmielone płatki połączyć z całymi, dodać żółtka, sól, mleko. Dokładnie wymieszać i zostawić na 30 minut. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, obrać ze skórki. Pokroić na średniej wielkości kawałki. Ja lubię czuć owoce. Pokrojone gruszki dodać do masy z płatkami
Kuchnia PokoleńSEKO Przygotowanie: Ciasto: Podgrzewamy 1,2 szklanki mleka, powinno być lekko ciepłe. dodajemy drożdże, 2-3 łyżki mąki, szczyptę cukru, soli. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. W między czasie roztapiamy masło, przesiewamy mąkę. Masło studzimy a następnie łączymy wszystkie składniki tj.mąkę, zaczyn, żółtko, mleko. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy. Całość delikatnie
Życie zaczyna się w kuchniciasta, które możecie wykorzystać na Święta, dzisiaj spis przepisów na ciasteczka. Tych będzie mnie, ale zawsze to w jednym miejscu. Jutro postaram się dorzucić jeszcze sałatki :-). Miłego dzionka Wam życzę :-) 1. Legnickie bomby piernikowe 2. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 3. Ciasteczka z lemon curd 4. Zdrowe i szybkie ciasteczka Beaty Pawlikowskiej 5. Ciasteczka z masy krówkowej
kruche babeczkiWyłożyć blaszkę lub tortownicę (śr. 26 cm) papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. • Ciasto rozwałkować lub pokroić na plastry i wyłożyć nim blachę do pieczenia. • Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15-20 minut, do zrumienienia. • Wyjąć z piekarnika i posypać 2 łyżkami bułki tartej. Jabłka • Jabłka(...)kostkę. • Dusić z wodą pod przykryciem, aż zrobią się miękkie. • Zmiksować na mus lub rozgnieść widelcem, dodać cukier i żelfix, następnie dokładnie wymieszać. • Masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód posypany bułką tartą. • Jabłka posypać również 2 łyżkami tartej bułki. • Białka ubić z cukrem, wyłozyć łyżką na jabłka. • Posypać nawierzchu pokruszonymi biszkoptami lub orzechami
To co kochamschłodzeniu ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm, posypując je mąką i wycinamy foremką ciasteczka które układamy na blaszce do pieczenia. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier i orzechy, ogrzewamy mieszając, następne wlewamy śmietankę i gotujemy na bardzo małym ogniu aż powstanie karmel z orzechami. Na ciastka rozkładamy po łyżeczce ciepłych orzechów ( nie dopuszczamy do zastygnięcia masy karmelowej ponieważ stwardnieje
Kulinarne Fantazje Mariolimalinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja, a następnie olej kokosowy. Miksujemy na gładką masę. Masę wykładamy
Kucharzycaciasta i smażyć już bez tłuszczu. Gdy nasza patelnia pozostawia trochę do życzenia bez tłuszczu się nie obejdzie. Daktyle kroimy dość drobno. Obieramy jabłka, dwa ścieramy na tarce jak na szarlotkę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy dkatyle i smażymy chwilę aż się jabłka lekko rozpadną. Dwa pozostałe kroimy w kostkę i dodajemy pod koniec do smażonej masy razem ze skórką
Dieta moja pasja