ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2151/3191)

Czekoladowe ciasteczka z dodatkiem rumu i chili 225

Dodać chili, cynamon oraz szczyptę soli. Jajka ubić z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Stale ubijając, powoli wlewać stopioną czekoladę. Dodać suche składniki. Dodać rodzynki wraz z rumem, wymieszać. Dodać resztę posiekanej czekolady. Wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem nakładać łyżką porcje ciasta.  Piec około 10-12minut w temp. 180st.  Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
sernik zebra 221

składniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka

Domowy Smak Jedzenia
Pudding chia z malinami 245

Jeżeli lubisz lekkie desery, tan na pewno Tobie posmakuje.  Porcja 2 desery  Składniki:  1 szklanka mleka kokosowego 0,5 szklanki nasion chia 3

Niezły Młynek
Tęczowy sernik z czarnymi malinami-bez pieczenia 270

wyłożenia dna tortownicy Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopty układamy na dnie tortownicy. I warstwa do miski dajemy ser, śmietanę, cukier puder i wszystko miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w 250ml wrzątku, dodajemy żelatynę i barwnik, studzimy. Zimną, lekko gęstniejącą galaretkę dodajemy do sera i wszystko dokładnie miksujemy. Wykładamy na biszkopty, wsadzamy do lodówki do stężenia. Tak samo(...)warstwy układamy na niej czarne maliny (można użyć dowolnych owoców) W osobnej misce przygotowujemy galaretkę malinową według przepisu na opakowaniu, i gdy zacznie tężeć wykładamy ją na maliny. Ciasto wkładamy do lodówki.  Gdy stężeje ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dekorujemy ciasto rozetkami, ja dodatkowo w każdą rozetkę włożyłam malinę. I gotowe :) Sernik jest łatwy, piękny i bardzo pyszny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 168

Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam!     Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka 1 czekolada(...)miski przekładamy zmielony twaróg, dodajemy mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Następnie dodajemy roztopione i ostudzone masło. Całość dokładnie mieszamy (możemy użyć miksera ustawionego na najniższe obroty) *** *** Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo puch jajeczny, cały czas delikatnie mieszając *** *** Dno tortownicy (o średnicy 23cm) wykładamy papierem do pieczenia, natomiast boki delikatnie natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą lub również wykładamy papierem

Blog z Apetytem
Szplitry ze szinkōm (Ciasteczka na bazie ciasta półfrancuskiego z szynką ;) ) 211

nawet chciała sie takego słōnego sprōbować, ale problym bōł taki, że jak żech już je tam upiyk, [11] to wszyske mi zarozki zezarli [12] Co potrza?   Ciasto: 25 dkg biołego przepresowanego syra 25 dkg masła 25 dkg mōnki Nadziynie: 30 dkg szynki 50 dkg pieczarkōw połra gałōnzek rozmarynu, abo 3 łeżki [13] suchego Wciepcie tyn syr, masło i mōnka(...)wsadziōł [14] do lodōwki, a dopiyro przed wałkowaniym taki kōnsek-co żech sie go wziōn do rozwałkowania- obkulołech [15] we mōnce. Jak już to wszystko baje wyrobione na jednolito masa, to dejcie to na godzina do lodōwki, a nojlepi na całoł noc. Pieczarki- jak sōm gryfne- to ich nawet niy trza obiyrać. Pokrejcie je na plasterki i wciepcie na suchoł

Chop w kuchni
motylem jestem-- ciasto tortowe 219

masło, cukier i cukier waniliowy gotujemy razem. W osobnym naczyniu dokładnie łączymyć resztę mleka, obie mąki i żółtka .Wszystko wlewamy do gotującego się mleka. Całość podgrzewamy do czasu, aż masa zgęstnieje.Odstawić do wystudzenia,posypane cukrem i przykryte folia naczynie ,aby nie było kożucha. Bita śmietana 500ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki  żelatyny 2,5 łyżki(...)śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder ,a następnie do ubitej dodajemy ekstrakt wanilii.Pod koniec niewielkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną żelatynę.:) składanie od dołu: blat biszkoptu dżem z czarnej porzeczki krem blat ciasta bita śmietana, blat ciasta cołość wykończona bita śmietan , posypka ze zmielonych orzechów laskowych i migdałów oraz kulkami baileys cream

w mojej kuchni
Biszkoptowy torcik w kształcie lalki 272

upiec trzy biszkopty. Każdy pieczemy z 3 jajek, 0,5 szkl. cukru, 0,5 szkl. mąki i 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Plus ewentualnie 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto na każdy biszkopt przygotowujemy oddzielnie. Nie robimy od razu całej porcji z 9 jajek. Inaczej piana z białek może opaść, a biszkopt nie wyrośnie tak ładnie. Niestety już to przerabiałam(...)dać łatwo smarować. Jeśli jest zbyt rzadki, dodajemy więcej cukru pudru i znów miksujemy. Masa musi być idealnie gładka i bez grudek. Krem odstawiamy na bok, ale nie wkładamy do lodówki. Kiedy biszkopty ostygną przekrawamy je na pół. Najpierw przekładamy kremem śmietankowym (nie bardzo grubo) ciasto na podstawę. Łączymy obie połówki, a całość smarujemy cieniutko kremem maślanym. Powlekamy lukrem plastycznym

Ratunku obiad
Piernikowe ciasto z mandarynkami 172

prawidłowo funkcjonowałam! W domu pachnie więc piernikami i to od dłuższego czasu. Bo najpierw popełniłam jedno piernikowe ciasto, które jakiś czas temu wskoczyło na bloga, a później upiekłam to ciasto, które widzicie poniżej. W planie na dziś jeszcze upieczenie piernika staropolskiego, więc zapach korzenny będzie się unosił jeszcze długo, długo w moich czterech Sposób przygotowania Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru(...)pieczenia Krem: 2 budynie śmietankowe 700ml mleka ⅓ szklanki cukru pudru 1 kostka masła (200g) Galaretka mandarynkowa: 10 mandarynek Ok 1½ szklanka wody 2 galaretki pomarańczowe Dodatkowo: Ok ½ puszki masy kajmakowej (200g) 24 małe okrągłe biszkopciki Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Do masy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 306

jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki mąki kokosowej 80g oleju – roztopić 2 łyżki ksylitolu(...)ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi) Spód: 1. Do blendera przełożyć migdały, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i ksylitol, zmiksować na piasek. Dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać łyżką. Masę kokosowo – migdałową przełożyć do blaszki z wyjmowanym dnem o średnicy 25-26cm, uformować brzeg i wyrównać dociskając. 2. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180C na funkcji góra

Mała Cukierenka
Delikatne Ciasto z Kiwi 139

łyżki mąki 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA GALARETKĘ Z KIWI: 450g obranych kiwi 2 galaretki o smaku kiwi 550ml wody SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ: 400g jogurtu naturalnego 100g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka agrestowa + 120ml gorącej wody SKŁADNIKI NA MUS: 230g kiwi 230ml wody 1 galaretka agrestowa WYKONANIE: 1. Ubić białka(...)wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, pozostawić do wystygnięcia, tężejącą wylać na biszkopt. 3. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, jogurt, pod koniec dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie. wylać kolejna warstwę na ciasto. 4. Kiwi zalać gorącą wodą, gotować 3-4 minutki, zdjąć w ognia, zblendować, wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, tężejącą wylać na wierzch. Całość odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Widzieliście

Dziś Ja gotuje
Śniadaniowe eklerki z serkiem 196

Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nim eklery przez 30 minut. Studzimy przez kolejne 10 przy otwartym piekarniku. wypełnienie: Śmietankowy, kremowy serek łączymy ze śmietaną oraz pokrojona drobno szynką i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Eklerki przekrajamy na pół, napełniamy masa

Bon appetit mon amie
CIASTO PRZEKŁADANE NADZIENIEM JABŁKOWYM 123

wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 20- 25 minut. Biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż na 4 części. Każdy płat biszkoptu wysmarować warstwą nadzienia o smaku jabłkowym z cynamonem Lauretta , biszkopty ułożyć jeden na drugi (zamiast nadzienia można użyć mus jabłkowy wymieszany z rozpuszczoną żelatyną). Ostatnim etapem jest ubicie 300 ml śmietany kremówki 36% na sztywną masę

Zrób to smacznie
CIASTO PIASTOWSKIE NA MĄCE ORKISZOWEJ LUB PSZENNEJ 157

wówczas ciasto jest puszyste, i niezbyt długi czas pieczenia- biszkopty nie są wtedy wysuszone. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33,5x23,5cm. Składniki: Biszkopt: - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 5 łyżek cukru lub ksylitolu (u mnie 100g) - 5 łyżek mąki tortowej pszennej lub orkiszowej (u mnie 100g orkiszowej typ450) Białka ubijamy w misie miksera na dość gęstą masę, następnie

Smaczne Zdrowe
Deser z malinami, serkiem i kruszonką 173

sztywną masę dodając podczas ubijania 70g cukru pudru, twaróg przepuszczamy trzykrotnie przez maszynkę. Do przepuszczonego serka dodajemy bitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Kruszonka: Do miski wkładamy masło, które powinno mieć temperaturę pokojową, dodajemy 100g cukru pudru i razem ucieramy, następnie wsypujemy 200g mąki pszennej i razem ugniatamy do momentu aż wszystko ładnie się połączy. Ciasto

Księga-Smaku