Babka migdałowa z białą czekoladą i nutą pomarańczy.

Babka migdałowa z białą czekoladą i nutą pomarańczy.

Ciasto dość proste i szybkie w przygotowaniu dlatego warto najpierw przygotować sobie odpowiednio wszystkie składniki Składniki : na mała formę na babkę ok. 1,5 l pojemności Ciasto: 130 g białej czekolady, 100 g zmielonych migdałów, 80 g masła, 40 g mąki, 5 łyżek cukru, 3 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (ok.3 g) sok z 1/2 pomarańczy (połowa z tego do ciasta a reszta do polewy) ok. 2 łyżeczek startej skórki z pomarańczy odrobina soku z cytryny (lub octu np. winnego) do ubicia białek, Polewa: 7...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.