ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:106/3191)

Biszkopt z masą cytrynową- czyli inaczej ciasto cytrynka, jest to pierwszy przepis jaki kiedyś dostałam na bardzo popularne cia 144

Przepis na biszkopt nie podaje jest tutaj podany: biszkopt klik a właśnie z tego przepisu piekłam go do tego ciasta, łatwo je potem przekroić. przepis jest z starego mojego zeszytu, masa a jest banalnie prosta. masa na syrop 1 szklanka wody 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżki margaryny palmy te składniki dajemy do wysokiego garnka i gotujemy potem dodać(...)dodatkowo polałam jeszcze polewą ale to nie jest konieczne Jeżeli wam się wydaje że masy jest mało na biszkopt to zróbcie z podwójnej porcji masę, ja na 2 raz na pewno tak zrobię piekłam to ciasto już nie raz, ale teraz wydaje się mi że powinno być więcej masy. Dodam jeszcze że składniki które wlewamy do syropu lepiej mieć przygotowane

Moje Wyroby
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 162

aromat waniliowy, cukier oraz kakao i dokładnie zmiksować. 4. Po ostygnięciu dodać posiekaną na kawałki gorzką czekoladę. 5, Przesiać sodę oraz mąkę przez sito i dokładnie wymieszać z masą na ciasto. 6. Foremki na babeczki wypełnić całkowicie ciastem i piec około 20 minut w 180 stopniach góra - dół. 7. Podawać z wcześniej przygotowaną polewą. Smacznego!  Porady Jeżeli masa

Pland based fille
Marokańskie ciastka migdałowe. 122

Składniki na ciasto zagnieść i wyrabiać przez 5 minut. Ciasto powinno być elastyczne. Po wyrobieniu owinąć folią spożywczą i odstawić na 20 minut. Składniki na nadzienie wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na 5 części, każdą cienko rozwałkować nadając jej kształt koła.  Na środek nałożyć łyżeczkę nadzienia migdałowego, zlepić jak pierogi i uformować kształt półksiężyca. Piec w temperaturze

zadanie-gotowanie
Czekoladowe ciastka z pistacjami i jabłkiem. 127

Wszystkie składniki oprócz orzechów i jabłka zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłko pokroić w kostkę, a pistacje posiekać i wmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowych foremek. Piec około 20 minut, uważając by się nie przypiekły. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać. Smacznego! *** ENGLISH VERSION: CHOCOLATE CUPCAKES WITH NUTS AND APPLE

Poranek na słodko
Chaczapuri z jarmużem 116

Farsz ma na prawdę wyjątkowy smak ! Jak zrobić ciasto? W misce wymieszać mąkę, cukier i sól i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, dodać kefir - zagnieść do uzyskania gładkiej masy.  Ciasto przykryć i odczekać ok. 20minut. Gotowe ciasto podzielić na ok. 6 części, uformować z nich kule. Jeżeli chcecie wykorzystać to jako starter - polecam zrobić większą ilość kulek o mniejszych

dlaSmaQ
Biszkopt z truskawkami i kremem z mascarpone 162

Biszkopt od razu po upieczeniu może być delikatnie wypukły, ale podczas studzenia nieco opada i jest równiutki. Zazwyczaj po wystudzeniu biszkopt wyjmuję do góry nogami, czyli góra stanowi spód ciasta. Masa z truskawek: Do rondelka włożyć rozmrożone truskawki łącznie z powstałym sokiem, dodać cukier i sok z cytryny, gotować do czasu rozpuszczenia się cukru i uzyskania szklistej masy. Truskawki(...)stężała. Lekko tężejącą masą truskawkową posmarować jedną część biszkoptu i przykryć drugą, lekko docisnąć. Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, uważać, aby nie przebić (mogą powstać grudki masła). Pod koniec ubijania dodawać po łyżce serek mascarpone i ziarenka wanilii lub ekstrakt. Miksować tylko do czasu połączenia się składników. Krem równomiernie rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać wiórkami

Kuchcik gotuje
Ciasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursowe 345

Ciasto o bardzo wyrazistym smaku, raczej dla dorosłych Na pewno zapada w pamięć. Ciasto czekoladowo – rodzynkowe Drukuj przepis Składniki6 jajek2 szkl cukru1 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao1 łyżka octu40 dag rodzynek1 szkl wódki2 budynie kakaowe2,5 szkl mleka1 kostka margaryny1 słoik dżemu z czarnej porzeczki1 gorzka czekolada1 mleczna czekolada Sposób przygotowania(...)kakao i ocet. Dokładnie wymieszać. Krok 4Piec ok 30 minut w 160*C. Krok 5Ciasto przekroić na pół. Posmarować dżemem, a potem połową masy budyniowej. Nałożyć drugi płat ciasta. Wyłożyć resztę masy. Krok 6Resztę margaryny rozpuścić razem z czekoladą. Rodzynki odcedzić, ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać je masą margarynowo - czekoladową. Odstawić do zastygnięcia

CoolinarniePL
Szarlotka na kruchym cieście 197

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 250 g margaryny 6 dużych żółtek 2 łyżki śmietany 18% Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść do uzyskania jednolitej masy. Ciasto podzielić 2 części, przełożyć do woreczka foliowego i włożyć do lodówki na 60 minut. Nadzienie jabłkowe: 8 jabłek 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cynamonu(...)mąkę i sok z cytryny, dokładnie wymieszać, gotując ok 2 minuty do uzyskania gęstej masy. Dodatkowo: kilka łyżek bułki tartej cukier puder do posypania Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozwałkować pierwszą część ciasta. Podpiec w piekarniku przez 15 minut. Wystudzić. Posypać bułką tartą. Wyłożyć nadzienie jabłkowe, wyrównać

kulinarnyswiatdomi
Piernikowa szarlotka / Gingerbread apple pie 146

down for recipe in English. Składniki: (tortownica o średnicy 20 cm.) Ciasto: 160 g. (8 szt.) pierników Serca Toruńskie lukrowane Kopernik 250 g. maki pszennej 100 g. masła 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 całe jajko + 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłeczna: 600 g. obranych jabłek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu(...)podanych składników zagnieć rękami kruszonkę. Tortownicę wyjmij z lodówki, spód ciasta nakłuj widelcem w kilku miejscach. Wstaw do pieca i piecz 10 minut. Wyjmij, wypełnij ciasto masą jabłeczną. na wierzchu rozróż kruszonkę. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 25 minut. Po upieczeniu zdejmij rant tortownicy i odstaw szarlotkę na minimum 5 godzin do wystygnięcia. Ingredients: (a rolling pot with

Delicious Place
Kremówka 490

ciasta francuskiego, dokładnie tak jak pamiętam z dzieciństwa. Tak więc skoro chcemy mieć namiastkę oryginalnych "Kremówek Papieskich" - to do dzieła :) Składniki na ciasto: 2 płaty ciasta francuskiego (po 320 g każdy) Składniki na masę budyniową: 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietany kremówki 36% nasionka z 1 laski wanilii lub 25 g cukru wanilinowego 150 g cukru 6 żółtek 3 łyżki(...)przestudzoną żelatynę. Ważne jest, aby przygotować śmietanę tuż przed samym wyłożeniem na masę budyniową, bo inaczej bardzo nam się zetnie (czyli dopiero po 1-2 godzinach od stężenia masy budyniowej). Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (fot.3) . Przykryć płatem ciasta francuskiego (fot.4) (pokrojonym wcześniej na 12 części, stroną nakłuwaną widelcem do masy śmietankowej). Wierzch obficie posypać

Świat Ciasta
Idealne Red Velvet 146

u0142\u0105czymy ze sob\u0105 sod\u0119 i ocet, nast\u0119pnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy.\r","Mas\u0119 przelewamy do dw\u00f3ch tortownic wysmarowanych mas\u0142em. Nasze ciasta wk\u0142adamy do piekarnika rozgrzanego do 180\u00baC i pieczemy 25-30 minut lub do momentu, w kt\u00f3rym wyka\u0142aczka w\u0142o\u017cona w \u015brodek wyjdzie sucha(...)maślanką przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. W małej miseczce szybko łączymy ze sobą sodę i ocet, następnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do dwóch tortownic wysmarowanych masłem. Nasze ciasta wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i pieczemy 25-30 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek

Mostek w kuchni
Kopytka ze szpinakiem 154

się zmieści na dnie garna, im szersze dno tym więcej się zmieści. Jeśli nie macie świeżego szpinaku, można użyć mrożonego, ale najpierw należy go rozmrozić. Po połączeniu z ciastem, masa może być za miękka, wystarczy dodać 1-2 łyżki mąki. Środek ze szpinakiem ma, delikatniejszą konsystencje, a to dlatego, że ciasto delikatnie zmiksowałam.    Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciasto z jabłkami 182

chwilę łączymy aby składniki się połączyły. Ciasto przelewamy do okrągłej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne - kroimy w plasterki, które układamy na wierzchu masyCiasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180`C przez około 35 minut. Studzimy w piekarniku.Wierzch ostudzonego ciasta posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto Poranna Rosa. 219

prostu nie ulepimy ,bo masa jest zbyt lejąca i nawet kasza manna nie pomoże.Jeśli macie ochotę na Poranną Rosę bez kulek,ale z masą serową znajdującą się pomiędzy warstwami ciasta to polecam moją , lekko zmodyfikowaną wersję. Składniki:mała ,kwadratowa blaszka o boku 20 cm Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Warstwa serowa ,serowe kule (jeśli wam się nie zlepią(...)waniliowego 80 g wiórków kokosowych ,jeśli nie lubicie można pominąć Ser mielimy w maszynce .Mój był kremowy ,więc nie mieliłam. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Odstawić . Ciasto: 200 g masła 0,5 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml śmietany 18 % 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Na wierzch

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania