ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:108/3191)

Ciasto budyniowy król/poke cake 285

mąkę, proszek do pieczenia, kakao, czekoladę w proszku i mleko i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.  W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do masy, wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Wyciągamy ciasto i robimy w nim dziurki np końcem łyżki drewnianej. WARSTWA(...)Dokładnie mieszamy i wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy do zgęstnienia.  Ściągamy z gazu i dodajemy drobno pokrojone masło lub margarynę i wszystko mieszamy. Powstałą gorącą masę wylewamy na podziurawione ciasto. Uderzamy blaszką o blat by masa wpłynęła do dziur.  Odkładamy do przestygnięcia. WARSTWA CZEKOLADOWĄ Robimy ją identycznie jak śmietankową. Wylewamy na ciasto, Studzimy i wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Oszukane brownie 363

masy dodajemy łyżeczkę ekstraktu waniliowego oraz jajka. Dokładanie mieszamy. Na koniec przesiewamy do rondelka mąkę i wszystko łączymy ze sobą wszystkie składniki. Ma powstać jednolite lejące się ciasto. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 35 minut. Studzimy w blaszce, a następnie kroimy na kwadraty. Smacznego!!! Źródło: Donna Hay "Fast, fresh, simple

W mojej holenderskiej kuchni
Fit ciasta – marchewkowe i brownie 165

Fasolę i resztę składników przekładamy do misy blendera z nożami i miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę o wymiarach 10×20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy naszą masę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40-45 minut. W wersji mniej fit po przestudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową Smacznego ODCHUDZONE CIASTO MARCHEWKOWE Lubicie ciasta z marchewką(...)połową ksylitolu ja jasną puszystą masę. Następnie dolewamy powoli cienką strużką olej i dodajemy jogurt naturalny. Naszą mieszaninę dodajemy do suchych składników. Następnie dodajemy startą marchewkę i pokrojone w drobną kosteczkę jabłka. Mieszamy całość łyżką. Białka dokładnie ubijamy pod koniec dodając po łyżce pozostałego ksylitolu. Dodajemy je do pozostałych składników i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy

Słodkie okruszki
Torcik jogurtowy 156

przygotowania, a jedyne czego wymaga, to trochę czasu w lodówce. Mnie osobiście podobają się pofałdowane jogurtowe brzegi, które powstały dzięki wyłożeniu boków tortownicy folią spożywczą na etapie przekładania gotowego ciasta masą jogurtową. Składniki na okrągłą foremkę (tortownicę) o średnicy 21 cm: Biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżka kakao 1 płaska

Trzeci talerz
Snikers z pekanami 189

pieczenia. Ciasto podzielić na połowę, wypełnić spody form. Piekarnik rozgrzać do 175 C, czas pieczenia ok. 35 minut. Podczas pieczenia przekładamy formy góra - dół, aby równo upiec obydwa ciasta. Ciasto orzechowe; - 25 dag mielonych orzechów pekan lub włoskich  - 3/4 szk cukru pudru - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 białek 1. Białka(...)garść orzechów pokrojonych na drobne kawałki do posypania wierzchu  Zamkniętą puszkę gotować na małym ogniu przez 3 godziny, następnie ostudzić, a po otwarciu wymieszać zawartość. Przełożenie snikersa: - ciasto ciemne - 2/3 masy na żółtkach - ciasto orzechowe - mleko skondensowane - ciasto ciemne - 1/3 masy na żółtkach - drobno pokrojone orzechy

Apetyczna babeczka
Kruche rurki z kremem kajmakowym 268

podejście do rurek, dla mnie równie smaczne jak kruche rurki z nadzieniem z musu śliwkowego , zdaniem mojego męża jeszcze smaczniejsze od wcześniejszych. Tym razem krem zrobiłam ze śmietany kremówki, masy kajmakowej z odrobiną spirytusu. Baza na rurki jest ta sama co wcześniej. Smak kremu do złudzenia przypomina mi krem ajerkoniakowy. W pracy kolegom również bardzo smakowały, więc z powodzeniem mogę(...)Piec na złoty kolor w 190 st. z termoobiegiem przez 15 min. (bez termoobiegu 20 min w 200 st.) Wystudzić na kratce. Tak samo postąpić z pozostałymi 2 częściami ciasta. Masa kajmakowa: 350 ml śmietany kremówki 200 gr masy kajmakowej 2 łyżeczki spirytusu Kremówkę wlać do misy miksera ubić na sztywno, po koniec ubijania dodawać powoli, łyżka po łyżce kajmak

moj przepis na
Ciasteczka dyniowe z kardamonem, pomarańczą i cynamonem 173

mają dzieci i nie chcą im podawać ciastek ze sklepu z masą sztucznych dodatków J Moja ciasteczka są aromatyczne, kruche na zewnątrz, miękkie w środku. Konsystencją przypominają biszkopty, ale mają o niebo lepszy smak. Ja często robię je na zapas, (szczególnie w sezonie na dynię), zamrażając połowę ciasta, po to by zrobić je, kiedy tylko mamy na to ochotę(...)gęste. Do masy maślanej dodawać na przemian małymi partiami przesiane suche składniki i puree z dyni, cały czas ucierać, albo mieszać łyżką drewnianą aż do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Ciasto włożyć do lodówki i pozostawić na minimum 3 godziny. Schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki (resztę przechowywać w lodówce) i formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać

Calzonella.com
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 373

płatków migdałowych. Kruchy spód posmarować dżemem (4 – 5 łyżki). Na posmarowane kruche ciasto położyć bezą bez migdałów. Na bezę posmarować masę budyniową i przykryć ją drugim kruchym ciastem. Ciasto ponownie posmarować dżemem i przykryć bezą z migdałami. Ciasto odstawić na minimum 8 h, aby zmiękło (najlepiej smakuje na 2, 3 dzień(...)zimnego budyniu 15. Do masy dodać kilka kropel aromatu migdałowego 16. Kruche ciasto posmarować dżemem 17. Rozłożyć bezę bez migdałów 18. Wysmarować bezę masą migdałową 19. Na masę położyć kolejne kruche ciasto i ponownie posmarować dżemem 20. Na górę wyłożyć bezę z płatkami migdałowymi Poprzedni 1 z 20 Następny   Przygotowanie przekładanego ciasta migdałowego z bezą trwa ponad

KuchniaWeDwoje.pl
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 204

galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Układamy truskawki. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach. Krem

słodki bratek
Racuchy – mięciutkie i puszyste 189

około 15 minut. Ciasto: Do miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać rozczyn drożdżowy, ciepłe mleko oraz jajka oraz ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać trzepaczką lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być luźne. Miskę przykryć ściereczką i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrastania. Kiedy ciasto podwoi objętość jest gotowe do smażenia. Na patelnię należy wlać sporą ilość oleju

Niebieski kubek z kawa
Ciasto poduszkowiec 357

olejek zmiksować na gładką masę.ciastoOddzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem do białości, następnie dodać olej, wodę i razem utrzeć do połączenia. Następnie dodać białka, delikatnie wymieszać, a na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i również delikatnie wymieszać.Ciasto przelać do formy (36/24

Mix smaku
Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym 169

masłem, solą i cukrem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia i wsyp mąkę. Zacznij całość energicznie mieszać, aż mąka masa zacznie odchodzić od garnka i powstanie gładka masa. Ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie przełóż do robota kuchennego i zacznij miksować, wbijając jajka, jedno po drugim. Sprawdzaj cały czas konsystencję ciasta. Powinno być dość gęste, ale dać się(...)kruszonkę zagnieć do połączenia, uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj na grubość ok. 2 mm i wytnij okręgi o średnicy nieco większej niż ptysie (ciasto możesz również uformować w rękach). Okręgi nałóż delikatnie na ptysie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piecz 25-30 minut do złotego koloru. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Ptysie

Food Square
Styropian z wiśniami 228

przypomina masę na sernik z tą różnicą, że zamiast twarogu używa się kwaśnej śmietany. Po upieczeniu smakuje również trochę sernikowo, ale jest delikatniejsza i całkiem biała (do masy nie dodaje się żółtek). Ciasto jest podzielne, dobrze się kroi i pysznie smakuje. Zachęcam do spróbowania:) Składniki: ciasto: 400g mąki 250g masła 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)sztywną pianę, delikatnie połączyć ze śmietaną. Wiśnie osączyć. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce zetrzeć 3 kawałki ciasta, równomiernie wyłożyć nim formę. Na ciasto wylać masę śmietanową, na niej ułożyć wiśnie. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45-50 minut w temp. 170stC (termoobieg), masa śmietanowa powinna być ścięta

Obiad gotowy
Chatka Baby Jagi z truskawkami 314

moim ulubionymi owocami na świeżo i jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu.  W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania sernika na zimno(...)bokach na herbatniki nakładamy trochę masy serowej.  Herbatniki delikatnie składamy, tak by powstał trójkątny kształt. Na górze powinna być 2 cm prześwit na masę serową- wygładzamy nożem masę. Ciasto owijamy w folię, lekko dociskając boki. Ciasto chłodzimy ok. 2 godzin w lodówce. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy ciasto czekoladą. Dekorujemy motylkami i cukrem różowym błyszczącym

Aga w kuchni
Chleb drożdżowy bez zagniatania 201

łyżka miodu płynnego W garnku podgrzać mleko, wodę i miód. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże i sól. Dodać ciepłe mleko i dokładnie wymieszać łyżką (do powstania jednolitego ciasta). Masę z wierzchu oprószyć delikatnie mąką. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5h, do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 220C (z termoobiegiem). Ciasto lekko odgazować

CookYourself

Proponowane wyszukiwania