Croissant

Croissant

Croissant

Opis: Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Rogaliki są chrupiące, idealnie rosły i pięknie się rozwarstwiały, a smak – jest obłędny! Składniki: 30 g masła 170 ml wody 400 g mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 4 łyżki drobnego cukru do wypieków 3 łyżeczki mleka w proszku 250 g masła w temperaturze pokojowej Opis przygotowania: W rondelku roztapiamy 30 g masła. Świeże drożdże należy pokruszyć do wysokiego kubka oraz dodać ciepłą wodę i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka i ciasta

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Autor

Anna Jankowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, ciastka , placki, ciasta z masa, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, pieczywo, ciasto ucierane , ciastka z ciasta francuskiego, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Ciastka i ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.