Przekładane ciasto migdałowe z bezą

Przekładane ciasto migdałowe z bezą

Przekładane ciasto migdałowe z bezą

Przekładane ciasto migdałowe z bezą to bardzo pracochłonny i słodki deser. Dwa kruche spody z dżemem oraz bezę przełożone masą budyniową z aromatem migdałowym. Czas wykonania: 3 h – 3 h 30 min Ilość porcji: 27 kawałków Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki zmielonych migdałów (30 g migdałów blanszowanych) 200 g masła lub margaryny 2 łyżki śmietany 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniacz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, tarta, ciasta z masa, deser, desery, ciekawe przepisy, świąteczne przepisy, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, bez pieczenia, proste ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, tarta na słodko, ciasto wiśniowe, puszyste ciasto, drugie danie

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.