ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:14/367)

Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 777

Witajcie kochani! Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto – czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką. Do jego przygotowania użyłam nowych budyniów do ciast i kremów marki Winiary , które dostałam do przetestowania. Otrzymałam parę różnych smaków, ale moją uwagę przykuł smak czekoladowy z ekstra ciemnym kakao :). Tak powstało ciasto na ciemnym biszkopcie z warstwą kremu czekoladowo – budyniowego. Wierzch ozdobiłam pianką z brzoskwiniami, herbatnikami(...)pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 2 budynie czekoladowe do ciast i kremów Winiary 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 700ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej

Mała Cukierenka
Dwuwarstwowe kremówki 436

bardzo znane i lubiane ciastka;) Ja sama nigdy nie odmówię kawałka! Na blogu znajdziecie kremówki na biszkopcie  oraz odchudzoną wersję kremówek . Dziś proponuję pyszne kremówki na cieście francuskim z dwoma kremami, budyniowym oraz śmietanowym. Są delikatne, kremowe, słodkie i kaloryczne, jak to kremówki:) Krem budyniowy:   2 opakowania ciasta francuskiego (po 275g każde),  3 szklanki mleka(...)śmietanowa:   500ml śmietanki 30%,  4 czubate łyżki cukru pudru, 1/2 laski wanilii. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem oraz nasionami wanilii. Wyłożyć na krem budyniowy, przykryć pozostałym ciastem, delikatnie docisnąć. Schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja:  Moje ekspresje kulinarne

Z miłości do słodkości
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 269

Chciałam upiec ciasto z kremem, ale bez większych wyrzutów sumienia. :) Oczywiście nie da się całkowicie zrezygnować z niektórych kalorycznych składników, ale zawsze można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest(...)suchego patyczka). Wystudzić. Ugotować budyń z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, wiórki kokosowe. Ciasto przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy blat ciasta. Wyłożyć cząstki ananasa (ja lubię więc nie żałowałam:)). Przykryć drugim blatem. Nałożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki. Przechowywać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Karpatka 212

Celsjusza przez około 25-30 minut. PAMIĘTAMY ABY NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA!!! Pisałam już o tym w poście dotyczących Ptysioli:) Z drugą częścią ciasta postępujemy identycznie jak z pierwszą częścią.Składniki na krem: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła (jak ktoś woli bardziej maślany krem dodaje więcej masła) 1 cukier waniliowy (16g) 4 łyżki mąki(...)minuty miksując przez cały czas, aby nie porobiły się grudki. Gorący krem wylewamy na jeden upieczony blat ciasta, zostawiając wolny brzeg ok. 1cm, ponieważ po nałożeniu drugiego płatu ciasta krem by wypłynął. Oczywiście przykładamy drugim płatem ciasta. Studzimy. Schładzamy. Na koniec oprószamy cukrem pudrem.Przepis pochodzi z Moje Wypieki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Błyskawiczne ciasto biszkoptowe z kremem porzeczkowym – bez pieczenia 383

mnie tylko czarne. Nie za kwaśne, takie w sam raz. Przymierzałam się do lodów porzeczkowych, ale jednak chwilowy brak miejsca w zamrażalniku spowodował, że wyszło pyszne i błyskawiczne ciasto z kremem. Dżem z czarnej porzeczki już zasłoikowany, część zamrożona. Lubię część owoców zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne – bez pieczenia, bez jajek(...)posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć biszkopty, starć się ułożyć je dość ścisło. Na biszkopty ułożyć warstwę kremu. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Prawda, że proste

Niebieski kubek z kawa
Ciasto mandarynkowe z makiem 245

Ciasto mandarynkowe z makiem – Pyszne, aromatyczne ciasto z makiem, skórką z mandarynki oraz sokiem. Wilgotne, maślane, pełne smaku. Krem jest również lekko mandarynkowy i sprawia, że ciasto wygląda elegancko. Taki cytrusowy keks, wspaniale przypomina o zbliżających się Świętach. Bardzo polecam… (inspiracja z gazety BBC good food, przepis bardzo zmodyfikowany). Ciasto mandarynkowe z makiem Składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek, aromat, skórkę i sok, wymieszać mikserem na średnich obrotach. Gotowym kremem udekorować wierzch ciasta. Krem przełożyłam do foliowego woreczka z szeroką końcówką (zdjęcie powyżej) i wyciskałam podłużne paski. Na koniec ciasto posypać makiem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Udanych wypieków:) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
ciasto mleczna kanapka 713

Pyszne, delikatne ciasto na różne okazje, doskonale sprawdzi się również na wielkanocnym stole. Ciemny  biszkopt przełożony mlecznym kremem po prostu rozpływa się w ustach. Dzieci je uwielbiają :-) składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu 1 szklanka(...)ostygnięcia - powinno być letnie. Miękkie masło ucieram dodając stopniowo (po jednej łyżce) mleko z cukrem. Na koniec wsypuję mleko w proszku i miksuję na gładką masę. Kremem przekładam ciasto (krem nie jest bardzo gęsty ale po nocy w lodówce nabiera odpowiedniej konsystencji). Ciasto dekoruję polewą czekoladową - margarynę rozpuszczam w rondelku, dodaję mleko, cukier puder i kakao, zdejmuję z ognia

babka w formie
DYNIOWIEC 229

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 30 g pestek z dyni drobno posiekanych Krem dyniowy(...)przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami. Na pierwszym blacie rozsmarować 3/4 kremu przykryć drugim blatem, polać polewą, wstawić do lodówki aby polewa stwardniała, następnie ciasto udekorować kleksami z pozostałego kremu. Ciasto wstawić ponownie do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Biszkopt z kremem i truskawkami 114

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc nie mogłam się oprzeć, żeby przygotować jakieś pyszne ciasto z tymi owocami. Postawiłam na ciasto na jasnym biszkopcie, z budyniem, pianką śmietankową, i truskawkami oblanymi galaretką. Ciasto jest mało pracochłonne, ładnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 3 płaskie(...)Torcik z kaszy manny ), knedle z kaszy manny z truskawkami (link:  Waniliowe Improwizacje: Knedle z kaszy manny z truskawkami ), muffinki jogurtowe z kremem malinowym i truskawkami (link:  Waniliowe Improwizacje: Muffinki jogurtowe z kremem malinowym ), ciasto z kremem i musem truskawkowym (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto z kremem i musem truskawkowym ). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 630

poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. 7. Jeden krążek ciasta włożyć z powrotem do tortownicy i zamknąć obręcz. Składniki do nasączenia wymieszać razem i 1/3 gotowego płynu nasączyć ciasto w tortownicy. Nadzienie: 8. Białą czekoladę drobno połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. Następnie odstawić do przestygnięcia na około 20 minut. 9. Truskawki pokroić na kawałeczki. Żelatynę zalać(...)tortownicy. Przykryć drugim krążkiem ciasta. 14. Drugi krążek ciasta nasączyć i wyłożyć resztę kremu. Ostatni krążek ciasta nasączyć musem truskawkowym z sokiem pomarańczowym i nasączoną stroną położyć na krem. Ciasto wstawić na parę godzin do lodówki, aż stężeje (najlepiej zostawić na całą noc i wykończyć na drugi dzień). Wierzch i boki: 15. Żelatynę zalać około 1/4 szklanki zimnej wody

Mała Cukierenka
Napoleonka 282

Proponuję napoleonkę z kremem budyniowym. Ciasto francuskie uważane jest za trudne w przygotowaniu. Może jest ono bardziej pracochłonne niż trudne. Jednak jest na nie sposób, znalazłam go w książce Aliny Gniewkowskiej Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż proporcje jednak nie najlepsze i ciasto było twarde :( Krem według Aliny Gniewkowskiej. ciasto(...)lodówki na 30 minut. Ciasto 2 : Zagnieść ciasto z mąki, żółtek i 2 – 3 łyżek śmietany. Ciasto nie może być zbyt luźne, powinno być mniej więcej jak na makaron. Rozwałkować cienko ciasto 2. Ciasto 1 zetrzeć lub rozkruszyć i równo rozsypać na cieście 2. Zwinąć w rulon,  a następnie w ślimaka. Rozwałkować ciasto na pożądaną wielkość (u mnie prostokąt

królestwo garów
ciasto Raffaello 173

pieczenia - na herbatnikach, z delikatnym, budyniowym kremem. Kokosowe niebo w gębie ;-) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na wykonanie skomplikowanych warstwowych przekładańców, a jednak najdzie Was ochota na ciasto z kremem - ten przepis jest właśnie dla Was.     składniki: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 600 g herbatników 200 g masła 250 g wiórków kokosowych(...)odstawiam do ostygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa jest kremowa. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe (niewielką ilość zostawiam do udekorowania ciasta) i dokładnie mieszam z kremem. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam ściśle pierwszą warstwę herbatników, przykrywam 1/4 częścią kremu. Postępuję tak do wyczerpania składników (wychodzą 4 warstwy). Ostatnią warstwę kremu posypuję wiórkami

babka w formie
Karpatka 124

jajka, dodać proszek do pieczenia i całość miksować na najwyższych obrotach przez ok minut. Piekarnik nagrzać do 200stC. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko(...)budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil cały czas mieszając. Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia Przestudzony budyń zmiksować z masłem. Ciasto przekroić na pół. Krem wyłożyć na pierwszą część i przykryć pozostałym ciastem, posypać cukrem pudrem

przepisy- Milki
Ciasto leśny mech 580

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. --> Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z tortownicy. Następnie odcinamy wierzch ciasta (około 1/3 ciasta). Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę(...)śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy okruchami z ciasta, a górę dekorujemy owocami. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Notatki *w trakcie pieczenia blaszkę możemy przykryć

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania