ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:21/367)

GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 161

wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać posypką waflową

Ciastka - domowe słodkości
domowa karpatka z ciepłymi lodami w kremie kakaowym z dżemem z ciemnych winogron... 209

mniejszym ogniu do powstania kuli, ciasto wystudzić do zimnego ciasta wbijać po jednym jajku (jeśli masz mniejsze jajka "L" lub "M" to 5 i 6 sztuk dać) w trakcie wyrabiania mikserem blaszka z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na blaszce piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć(...)ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę 500 ml mleka zagotować, krem do karpatki, kakao, budyń czekoladowy wymieszać w 300 ml mleka i wlać do gotującego się mleka i mieszać do zagęstnienia, krem zostawić do wystygnięcia zimny krem utrzeć z miękkim masłem mikserem na gładki krem, na połowę ciasta rozsmarować dżem z ciemnych winogron lub jaki lubisz, nałożyć połowę kremu

W Mojej Kuchni Lubię
Pani Walewska (Pychotka) 354

WYPRÓBOWAĆ! Jedno z lepszych ciast jakie jadłam, mój mąż mówi to samo! Ciasto rozeszło się w mgnieniu oka 😊 Kruche blaty ciasta z kwaskowatym dżemem, bezą i orzechami, przełożone pysznym kremem... Ciasto jest naprawdę pyszne i nie wymaga dużego nakładu pracy.  Składniki(blaszka 23/33 cm): ciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka(...)wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 3 min. Następnie dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Ciacho odstawiamy w zimne miejsce, do zastygnięcia kremu. Ciacho najlepsze jest na drugi dzień. Smacznego

kulinarne odsłony pati
SERNIK KARMELOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 197

CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 50 g * drobny cukier – ok.1/3 szklanki * duże jajko – 1 szt MASA BUDYNIOWA: * budyń do ciast i kremów WINIARY ( czekoladowy ) – 2 szt * mleko – 0,5 l * cukier – 4 łyżki MASA SEROWA: * masło – 60 g * ser biały 3 x mielony – 300 g * cukier(...)szkl * jajko – 2 szt * budyń do ciast i kremów WINIARY waniliowy – 1 op POLEWA KARMELOWA: * cukier – 3 łyżki * masło – 1 łyżka * śmietana słodka 30% – ok. 3/4 szkl * orzechy włoski, laskowe, nerkowce i brazylijskie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem

Ostra na Słodko
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 204

minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zdejmujemy obciążenie razem z papierem do pieczenia i dalej pieczemy ok. 5 minut. Upieczone ciasto powinno być złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji(...)Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę.   Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu, a na niego  grubo pokrojone wiśnie. Ciasto pokrywamy drugą połową kremu.  Tartę dekorujemy pozostałymi wiśniami i syropem z wiśni. Ciasto schładzamy w lodówce

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z jabłkami i kremem orzechowym 241

łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 3 jabłka Krem: 1 kostka masła 30 dkg … Czytaj dalej Ciasto z jabłkami i kremem orzechowym

czarrna od kuchni
Rafaello czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu. 189

idzie reszta masy , którą obficie posypujemy  resztą wiórek, które  lekko  wciskamy w masę.  Jak wiadomo krakersy są suche i to ciasto nabiera smaku dopiero następnego dnia jak najdą wilgocią i smakiem kremu.  Moja rada jest taka(...)szaleć z cukrem. Wiórki same w sobie są słodkie, a słone krakersy jeszcze bardziej podkręcają słodycz całego ciasta. Dobrym testem na słodycz jest zjedzenie ciastka posmarowanego kremem. Ciasto śmiało można zaliczyć do tych łatwych i co zawsze się udają. A nawet jak się komuś zważy krem to też nie ma tragedii. Kieliszek alkoholu, chwila miksowania i zaraz się go doprowadzi

Dieta moja pasja
Tort czekoladowy i maliny 286

mala broszurka o ciastach i deserach czekoladowych. Wsrod 10 przepisow wypatrzylam kilka godnych sprobowania i zupelnie nie wiem dlaczego przypomnialam sobie o tej ksiazeczce wlasnie teraz.Na warsztat poszlo ciasto czekoladowe z kremem pomaranczowym. Od poczatku mialam zamiar wykorzystac tylko podstawe tego ciasta, a wiec czekoladowy biszkopt. Krem i dekoracja to juz moja ulanska fantazja.Upieklam ciasto, ktore pachnialo oblednie(...)ubijamy mikserem, w polowie ubijania dodajemy miekkie maslo i ubijamy jeszcze przez chwile. Na koncu dodajemy amaretto. Mieszamy.Jeden blat biszkoptu ukladamy na platerze i spinamy obrecza tortownicy. Na ciasto wykladamy czesc kremu. Ja powrzucalam tez kilka malin. Przykrywamy drugim biszkoptem i calosc pokrywamy reszta kremu. Sciagamy obrecz tortownicy i reszta kremu dekorujemy boki ciasta.Na czekolade wykladamy maliny.Tort chlodzimy w lodowce

Przysmaki Karolki
LEŚNY MECH 151

Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, tylko dno. Wlewam ciasto. Piekę ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka na środkowej półce piekarnika. Gotowe studzę w formie. Chłodne przekrawam na pół. Z góry ciasta odkrawam niewielką płaską część, potem ją pokruszę, posłuży do dekoracji tortu. Dół ciasta układam na paterze, smaruję kremem (2 czubate łyżki zostawiam na udekorowanie wierzchu tortu), przykrywam(...)drugą częścią ciasta. Smaruję wierzch dwoma łyżkami kremu, posypuję pokruszonym ciastem i dekoruję pestkami granatu i borówkami/jagodami. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
ciasto dyniowo-pomarańczowe... 221

około 40-45 minut - zostawić w blaszce do wystygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać zimny serek homogenizowany waniliowy, wsypać galaretkę i mikserem wszystko połączyć wierzch zimnego ciasta posmarować kremem i posypać resztą startej skórki z pomarańczy, schować do lodówki na 2 godziny ciasto jest pysznie smacznie i warto je upiec.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kilimandżaro babci Basi 201

łyżki kakao,(Wedel ) 1/3 szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy(...)miksujemy. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Dwie połówki odkładamy, a resztę kroimy w kostkę , dodajemy do kremu i mieszamy . dolny blat ciasta skropiłam sokiem z brzoskwiń. Na dolny blat ciasta wykładamy krem z brzoskwiniami tworząc kopułę i zostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Na kremie , na około układamy trójkąciki z ciasta, zostawiając między nimi przerwy, aby widać było krem

Pysznosci Babci Basi
Ciasto marchewkowe 205

wlewamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 47-50 min do tz. suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie studzimy. Kiedy ciasto już będzie wystudzone zabieramy się za zrobienie kremu. Serek ubijamy z bardzo miękkim masłem na puszystą masę, potem dodajemy przesiany cukier puder, amaretto i ponowie ubijamy przez(...)powstanie puszysty krem.  Jeżeli ciasto podczas pieczenia bardzo mocno urosło, to możemy odkroić niewielką część wierzchołku ciasta, jak zrobiłem to ja. Po tym, wierzch ciasta dekorujemy kremem i połówkami orzechów. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
TORT Z KREMEM POMARAŃCZOWYM 126

tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed wykonaniem tortu możemy zrobić dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy ciasto marchewkowe, biszkopt cynamonowy i orange curd. 2 dzień: Robimy krem Speculoos(...)krem pomarańczowy, a następnie składamy tort (przekładamy ciasto i biszkopt kremem). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort z kremem pomarańczowym podajemy gościom. Tort Bałwan najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania