ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:25/367)

Tarta z kremem budyniowym, brzoskwiniami i jeżynami 195

zatopione w galaretce, dzięki której lśnią i zachowują swój świeży wygląd smakują dokładnie tak jak wyglądają - niesamowicie. Kwaskowość owoców, zwłaszcza jeżyn osładza domowy, waniliowy krem z masłem. Wszystko to znajduje się na perfekcyjnie kruchym cieście, do którego tym razem dodałam cukier trzcinowy. Dzięki niemu ciasto jest jeszcze bardziej chrupiące i ma lekko karmelowy posmak. Jeśli zdecydujecie się zrobić(...)ciasto w domu (do czego bardzo zachęcam), to koniecznie zostawcie je na noc w lodówce i zjedzcie na drugi dzień. Przez te kilka, kilkanaście godzin w chłodzie smaki kremu, ciasta i owoców doskonale się połączą i wtedy dopiero tarta nabierze smaku i to jakiego smaku!     Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła 0,5 szklanki cukru

Kulinarne Inspiracje
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 434

wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodawać stopniowo do ubitych jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych(...)łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości
Króliczy tort z malinami 220

koniec dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm.Piec około 35-40 minut w temp. 180st.Ostudzić i przekroić na 3 części.Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem maślany: 600 ml mleka,  200g masła,  100g(...)mąki. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. Całkowicie ostudzić. Miękkie masło utrzeć z miękką margaryną na puszystą masę (około 10 minut). Dodawać po łyżce budyniu. pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, rozsmarować trochę kremu, powtykać połowę malin i posypać połową pokruszonej bezy. Przykryć drugim blatem ciasta, powtórzyć czynność. Przykryć ostatnim blatem ciasta, wierzch oraz boki dokładnie posmarować kremem. Masa plastyczna

Z miłości do słodkości
Kruche taraletki z kremem i owocami 125

MŁYNY ciast kruche. Mieszanka jest prosta w przygotowaniu, wystarczy dodać 100g masła i jedno jajko. Zawartość opakowania wsypać do wysokiego naczynia dodać miękkie masło i jajko i zagniatać aż powstanie jednolita gładka masa. Gotowe ciasto schłodzić przed dalszym wyrabianiem. Moim zdaniem taką mieszankę warto mieć w domu, można szybko przygotować wiele różnych ciast lub ciasteczek. Składniki na krem(...)minut. Masę zdjąć z ognia lekko ochłodzić i dodać  masło i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia się masła. Jeszcze ciepły krem możemy wyłożyć na ciepłe ciasto. Na krem położyć ulubione owoce i polać tężejąca galaretką. Artykuł Kruche taraletki z kremem i owocami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 135

mojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie(...)ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji): 2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek

moj przepis na
Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym 198

postanowiłam powtórzyć w ostatni weekend i zrobić zdjęcia na bloga, bo przepis i te smaki są warte, żeby się nimi podzielić. Zatem pieczcie i korzystajcie:) Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowm   Drukuj Prep time 30 min Cook time 40 min Total time 1 godzina 10 min   Kruche, kokosowe ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie. Świetne połączenie(...)wierzchu. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut aż masa stężeje. Podawać pokrojone na kwadraty, można posypać cukrem pudrem 3.5.3251 Artykuł Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Ciasto serowa Zośka 572

wiem skąd taka nazwa ciasta. Serowa, bo jest w cieście taka warstwa, ale reszta jest zagadką. Jednak powiem Wam, że ciasto jest przepyszne. Połączenie sernika, kokosa i orzechów daje niesamowity smak. Ciasto dość pracochłonne i wymaga sporo czasu do przygotowania, ale zapewniam, że warto mu poświęcić swój czas. Ciasto przygotowałam z przepisu S.Anastazji. Jak zawsze udane i jak zawsze smaczne(...)utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń stale ucierając. Odłożyć 3/4 masy i wymieszać ją z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Dodatkowo 50 g startej czekolady Składanie ciasta Ciasto serowe krem z brzoskwiniami ciasto orzechowe pozostały krem całość posypać startą czekoladą serowa Zośka

O kuchni z uczuciem
Tort czekoladowy 23175

górka). Biszkopt przełożyłam kremem budyniowo-maślanym z dodatkiem serka waniliowego. Taki tort musi być koniecznie dobrze nasączony najlepiej procentami, które dodają charakteru całości. Jak każdy tort (i większość ciast przekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Makowo kokosowe z żurawiną 3230

budyniowy krem i dodatek lekko kwaskowatej żurawiny. Moje kubki smakowe oszalały. Ciasto jest pyszne i z pewnością może zagościć na świątecznym stole. Składniki:Ciasto: 150 g suchego maku100 g kokosu Kresto100 g mielonych migdałów Back Mit80 g cukru8 białek4 żółtka0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:0,5 l mleka 1 budyń waniliowy4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4(...)minut. W wiśniówce rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej wlać do żurawiny i zagotować. Odłożyć do ostudzenia.Polewa: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z śmietaną. Letnią polewę rozsmarować na cieście.Warstwy ciasta: ciasto, masa z żurawiny, krem budyniowy, ciasto, polewa.Ciasto odłożyć w chłodne miejsce by krem stężał.Inspiracją był przepis na makową panienkę stąd z moimi modyfikacjami

Ala piecze i gotuje
Kremówka 422

wykładamy na dużą blachę, na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do zarumienienia. W trakcie pieczenia nakłuwamy widelcem, gdyż ciasto się puszy i rośnie. Krem budyniowy: 2 żółtka 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru kryształu 500 ml mleka Żółta i jajko rozcieramy. Mąki mieszamy(...)łyżkach wrzącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie ubijamy śmietanę z cukrem, na sztywno. Wlewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy. Na krem budyniowy wykładamy krem śmietankowy. Przykrywamy drugim blatem. Wstawiamy do lodówki i tam też przechowujemy. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. The post Kremówka appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 204

jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie(...)banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared

Made By Mom And Son
CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 345

blaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzony blat ciasta przełożyć kremem a następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować gorącym karmelem i posypać rozdrobnionymi orzechami. Ciasto odstawić na 1-2 dni ponieważ wtedy najlepiej przechodzi smakami. Smacznego! — BTW całości(...)słodzików do ciasta i kremu: 2415 g, 7479 kcal, B 177 g, T 660 g, W 174 g ( z czego 80 g z ksylitolu, który nie powoduje skoków insuliny). W 100 g: 310 kcal, B 7 g, T 27 g, W 7 g.       Artykuł CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi

Ola la LCHF
Ciasto pomarańczowe 226

dużo bitej śmietany i puszysty biszkopt - oto jego sekrety. Przez dodatek soku ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Kwaśny smak soku kontrastuje ze słodką bitą śmietaną. Nic tylko jeść i marzyć o lecie. ;-) Biszkopt: przepis z bloga Moje Wypieki - upiekłam w tortownicy 18cm zmniejszając porcję ciasta o połowę Krem: budyń waniliowy lub śmietankowy 500ml świeżego soku pomarańczowego Marwit + opcjonalnie cukier(...)zgodnie z przepisem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na pół. 2. Przygotowujemy krem: budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale mleko zastępujemy sokiem pomarańczowym. 3. Jedną z przekrojonych części biszkopta kładziemy do zamkniętej tortownicy i wylewamy na nią gorący krem. Przykrywamy drugim płatem ciasta i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 4. Śmietanę przelewamy do miski, ubijamy ją z cukrem

Szefowa kuchni
Straciatella morelowa 175

mleko tak (ciasto ma być gęste, ale na tyle by dało się je bez problemu mieszać mikserem). Na koniec wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Przekładamy do blaszki do pieczenia (23x35 cm) i układamy odsączone z kompotu/zalewy morele. Pieczemy w 170 st. C przez ok 35-40 minut do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy    Krem serowy(...)śmietankę z cukrem pudrem, a  następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania