jest jedno z ulubionych ciast mojego męża. Moje z resztą też.. uwielbiam połączenie słodkich kremów z owocami.. Polecam
Prosty przepis naróżne okazje.Aksamitne, wręcz rozpływa się w ustach! W sam raz na weekend do kawy. Składniki: Ciasto kokosowe: 6 jaj 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej 2 łyżki wiórek kokosowych białych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej(...)minimum wsypywać stopniowo mąkę na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę o wym 25/30 cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę. Krem kokosowy: Mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, w zwykłym mleku rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia
Wanilia i Kardamonszklance) i dodać rozpuszczoną żelatynę, ciągle mieszając do ubitej śmietany Dołożyć do masy 3/4 osączonych mandarynek i dobrze całość wymieszać (można ułożyć na wierzchu kremu- i ja tak zrobiłam), 1/4 mandarynek zostawić do dekoracji Ciasto biszkoptowe przekroić na 2 części, tak miałam w przepisie, ale następnym razem przekroję na 3 części, bo biszkopt(...)wyrósł mi wysoki Jedną część ułożyć na kloszu - nasączyć sokiem mandarynkowym i jeśli widzimy, że mamy go za mało to dodajmy trochę wody i soku z cytryny Smarujemy wierzch ciasta kremem serowo- śmietanowym ( teraz ułożyłam 3/4 mandarynek) Przykrywamy to następnym biszkoptem i nasączmy ciasto,( jeśli kroimy na 3 części to z 3 częścią biszkoptu postępujemy podobnie ) Zachowujemy część
Proste PotrawyTort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od Cukieteria Składniki: Tortownica(...)natłuszczać. Piec około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzić przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na 3 blaty. Najlepiej jest ciasto upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Krem: Obrany z ogonków, umyty agrest przesypać do rondla, zasypać cukrem, wlać wodę i gotować aż zacznie się rozpadać i puści sok, przetrzeć jeszcze gorący przez
Wanilia i Kardamonmasłem. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto. (Ja wsypuję mąkę do misy od robota kuchennego, dodaję pokrojone w kostkę zimne masło, cukier puder i żółtka i zagniatam ciasto mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego).Tak przygotowane ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 30 minut.W międzyczasie przygotować krem. Masę krówkową utrzeć wraz z masłem mikserem(...)zarumienienia.Upieczone ciasto wystudzić.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej tj. czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do szklanej miseczki. Miseczkę położyć na rondelek z gotującą się wodą i rozpuszczać czekoladę stale mieszając.Na wystudzone ciasto wyłożyć równomiernie masę kajmakową z orzeszkami.Wierzch ciasta polać cienkim paseczkami z rozpuszczonej czekolady.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Masło w cieście i kremie można zastąpić margaryną
Gospodyni Miejskamasło. Składanie ciasta: 7. Ostudzony biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki. Z wierzchu ciasta odciąć przypieczoną skórkę, patrz FILM i ciasto przekroić w poziomie na dwie równe części. Jedną część biszkoptu włożyć z powrotem do blaszki. 8. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Krem(...)około 3 minuty. Następnie w 4-5 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. 10. Połowę gotowego kremu wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć pierwszą warstwę herbatników, patrz FILM . 11. Na herbatniki wyłożyć całą masę krówkową, wyrównać i ułożyć drugą warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć
Mała CukierenkaKarpatka z kremem budyniowym o smaku waniliowym Kiedy byłam mała z tego co pamiętam moja mama często robiła Karpatkę, zawsze uwielbiałam to ciasto a szczególnie wylizywać krem z miski :) Wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj pierwszy raz swoją karpatkę zrobiłam ja. Wyszła bardzo dobra krem pyszny waniliowy, palce lizać. :) Przepis: Składniki: ciasto parzone(...)opakowaniu 7. Zostawiamy do wystygnięcia 8. Ucieramy masło i łyżkami dodajemy zimny budyń można też dodać cukru jeśli jest za mało słodki. 9. Na wystudzone ciasto wykładamy nasz krem a drugim plackiem przekrywamy. 10. Gotową karpatkę wstawiamy w do lodówki lub w chłodne miejsce na około godzinę. Smacznego deseru
Mój pomysł namojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo, bardzo kaloryczne, ale całkiem smaczne. Przepis od Pani Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem(...)uzyskania gładkiego kremu. Następnie zmniejszyć obroty i stopniowo wlewać wódkę, na koniec wsypać orzechy i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki układać herbatniki, ściśle jeden obok drugiego, następnie wyłożyć połowę kremu, wyrównać, wyłożyć kolejną warstwę herbatników, następnie wyłożyć resztę kremu, na wierzch poukładać trzecią warstwę herbatników. Ciasto włożyć do lodówki
moj przepis namasła 100 g zmielonych migdałów masa serowo - kawowa 3 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op żelatyny do ciast 0,5 szklanki wody 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 500 ml śmietany 30 % krem 300 ml śmietany 30% 1 śmietan fix 3 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki dostaniecie tutaj Przygotowanie: spód(...)pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywna pianę i mączymy z mieszanką serową, cały czas mieszając dodajemy mieszankę kawową. Jak krem zacznie powoli tężeć wykładamy na spód ciasta, wyrównując. krem Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, delikatnie ostudzamy. Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan fix i cukier puder, dodajemy czekoladę i wszystko mieszamy. Układamy polewę na krem. Całe ciasto wstawiamy do lodówki
Niezły MłynekPyszny miodownik to obowiązkowa pozycja na stole podczas wszelkich rodzinnych okazji. Pasuje nie tylko na Boże Narodzenie - zawsze dobrze smakuje. :)
Prosty przepis nadodać połamaną czekoladę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i obsypać perełkami, zanim polewa zastygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , kremówka , marcepan , miód , twaróg
https:KKuchniaMniamczekolady. Zagotować. Polać polewą piernik tuż przed Świętami. Smacznego :) RADA: piernik będzie jeszcze lepszy, jeśli użyjemy domową przyprawę do piernika . Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki Tagged: alkohol , czekolada , kremówka , miód , orzechy włoskie , polewa
https:KKuchniaMniamszybkie do przygotowania ciasto, mój ulubiony przepis gdy mam upiec coś na spotkanie przy kawie-puszysty biszkopt nasączony limonkowym ponczem, smaczny orzeźwiający krem i agrestowa galaretka która dopełnia całość. Rozpływa się w ustach! Składniki: Ciasto: 6 jaj 13 dag mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny(...)mąkę tortową wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki. Tak przygotowane ciasto wylać do blaszki wyłożonej pergaminem o wym 26/39 cm i piec 30 minut w temp 160*c. KREM: Wszystkie składniki masy muszą być dobrze schłodzone-najlepiej aby 12 godzin przed przygotowaniem kremu były umieszczone w lodówce- Limonki myjemy szczoteczką
Wanilia i KardamonWitajcie :) Święta i po świętach , no i kilka kilogramów więcej :) Mam dla Was pyszne ciasto kakaowe ze śliwkami moczonymi w alkoholu i kremem z Nutelli. Myślałam że nie dodam wpisu na to ciasto b o szybko znikało :) ale jakoś udało mi się ukroić jeszcze kilka kawałków.Powiem szczerze że ciasto jest dość słodkie ale komuś kto uwielbia nutellę na pewno(...)ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, następnie dodać nutellę i spirytus.Dobrze wyrobić na puszysty krem. Biszkopt nasączyć kawą. Na cieście wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Śliwki pokroić dość drobno, potem ciasto będzie się dobrze kroiło, pokrojone śliwki ułożyć na kremie. Odstawić na kilka minut do lodówki. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać
Sama słodycz i szczypta chilireż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła od nazwy(...)cake in half lenghtways. Drain the cherries. Put the juice from cherries on a cake – but not to much, it will get to wet. Na spód ciasta nakładamy połowę kremu. Na wierzch kremu układamy wiśnie i przykrywamy pozostałą częścią kremu. Use the half of the cream, put it on cake, then add cherries and than another half of cream
Jacob Tastes