ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:27/367)

Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 230

font-family:"Times New Roman";} Zaległy przepis na wspaniały delikatny torcik z kremem. Tym razem przepis mój własny i przyznaję, że bardzo udany. Polecam. Kakaowe wilgotne ciasto z kremem kajakowym, oblane czekoladą dały wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto: 1 i 1/3   szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka(...)temperaturze 180 stopni C.   Przygotować krem: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI 363

blogować z dużo większą przyjemnością piecze. Piecze, wymyśla, kombinuje w kuchni i szuka inspiracji. Tutaj na blogu też znajduje się całkiem sporo Jej wypieków. Dziś przygotowała dla Was ciasto makowe z kremem budyniowym i brzoskwiniami. Co prawda ja nie przepadam za tego typu ciastami, ale tego spróbowałam z przyjemnością! I smakowało! Nawet bardzo! Ciasto jest świetnym pomysłem np. na nachodzący(...)pszenna – 5 łyżek BISZKOPT MAKOWY: * białko – 6 szt * cukier puder -150 g * mak – 150 g * wiórki kokosowe – 150 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * żółtko- 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * esencja waniliowa – 1 łyżka * mleko – 370 ml * masło

Ostra na Słodko
Coffee and walnut cake, czyli kawowy tort orzechowy. 179

się w takich słodkościach. Ten tort natomiast – orzechowy z kremem kawowym jest zaskakująco smaczny. Może dlatego, że bardzo słodki... Składniki na biszkopt: 100 zmielonych orzechów włoskich 250g cukru 250g masła 220g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 4 jajka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki wody Składniki na krem: 400g cukru pudru 180g masła łyżka kawy rozpuszczalnej łyżeczka(...)pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość przekładamy w do wysmarowanej masłem blaszki do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 º C. Możemy sprawdzić czy ciasto się upiekło używając drewnianego patyczka. Jeżeli jest suchy – ciasto gotowe. Krem: masło ucieramy dodając cukier puder. Kawę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i dodajemy do ubijanego kremu. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i smarujemy

wysmienity
Śnieżna rolada z bezami 179

cukru pudru. Baton siekamy na drobne kawałeczki. Połowę śmietany rozsmarowujemy na rozwiniętej roladzie. Na śmietanie rozsypujemy pokruszonego wafelka oraz układamy 20 bezów. Zwijamy roladę dość ciasno. Resztą kremu dekorujemy wierzch ciasta. Na górze rozkładamy bezy i kolorową posypkę z opłatkami. Chłodzimy w lodówce. Do śnieżnej rolady proponuję lampkę pysznego wina  Monte Santi

VioletoweKucharzenie
Tarta z ananasem 231

wystudzeniu jak i po schłodzeniu w lodówce (dla mnie może i jeszcze lepsza). Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 2 żółtka 1 - 2 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta sody oczyszczonej krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru 2 jajka + 2 białka(...)rondelka, dodać 3 - 4 łyżki cukru. Gotować na średnim ogniu do czasu wyparowania całego płynu i miękkości ananasa, od czasu do czasu zamieszać. Wyłożyć na podpieczony spód z ciasta. krem: Wszystkie składniki zmiksować i wylać na ułożonego na cieście ananasa.  Tartę zapiekać w 160 stopniach C przez 25 - 30 minut

Kuchcik gotuje
Makowiec przekładany kremem z mascarpone (przepis na biszkopt makowy). 494

Oprócz biszkoptu jasnego i ciemnego , warto zapisać w swoim zeszycie z przepisami także przepis na biszkopt makowy. Można przekładać go co rusz to innymi kremami a ciasto za każdym razem będzie równie pyszne - biszkopt makowy w końcu nie tak często się spotyka. Ten przepis nie jest wymagający a uwierzcie, ze biszkopt wyrasta naprawdę fenomenalnie i co najważniejsze - nie opada. Ciasto(...)Kremówkę ubić na bardzo sztywno, łyżka po łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała się wyraźniej gęstsza w swej konsystencji. Dodać cukier puder. Blaty przełożyć kremem. Wierzch ciasta: słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki 200 g opakowanie płatków migdałowych 80 g Wierzch posmarować dżemem i posypać migdałami. Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Łaciaty przekładaniec 580

budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i miętą 293

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I MIĘTĄ Składniki na ciasto: - 500 gramów szpinaku rozdrobnionego (około, 450 albo 400 też będzie ok) - 250 gramów cukru - 3 jajka - 150 gramów mąki pszennej - 200 gramów mąki(...)sokiem z 1 i 2 jajkami. Cały czas mieszamy aż do zagotowania. Po zagotowaniu dodajemy 1/3 szklanki wody zmieszaną z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Mieszamy do zgęstnienia. Wylewamy krem na ciasto i zostawiamy do ostudzenia. Składniki do warstwy śmietanowej: - 750 mililitrów śmietanki kremówki - 2-3 śmietan-fixy lub zamiennie żelatyna - 3-4 łyżki cukru pudru - listki świeżej mięty - syrop cukrowy

Życie zamknięte w smaku
Tort czekoladowy z kremem z czekoladową krówką – ciasto czekoladowe 128

Pyszne ciasto szczególnie dla tych co kochają czekoladę. Jest ono po prostu czekoladowe. Ciasto czekoladowe z krówką czekoladową z migdałami. Można je również podawać jako tort. Biszkopt czekoladowy : 120 g miękkiego masła, 6 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 200 g cukru, 120 g czekolady deserowej, 1 łyżka ciemnego kakao (ja dodałam czarne kakao), 120 g mąki pszennej (u mnie tortowa(...)poprzek na dwa blaty. Blat ciasta włożyć do formy, w której piekło się ciasto. Nasączyć naparem herbaty z przyprawami. Na blacie ułożyć 2/3 kremu. Na kremie położyć drugi blat, nasączyć go. Ułożyć na nim resztę kremu. Ciasto odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny

królestwo garów
Choinka z ciasta francuskiego z czekoladą 187

Niesamowicie prosty w wykonaniu przysmak z gotowego ciasta francuskiego, który możemy wykonać nawet w ostatniej chwili tuż przed świętami. Wystarczą dwa blaty ciasta, odrobina kremu czekoladowego i gotowe. Na pewno pozytywnie zaskoczymy nim wszystkich gości :) Składniki: 2 gotowe blaty ciasta francuskiego 1/2 słoiczka kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 żółtka (do posmarowania) 1 łyżka mleka Na blacie ułożyć arkusz papieru(...)pieczenia. Na nim rozwinąć jeden blat ciasta francuskiego i posmarować go (dosyć cienko) kremem czekoladowym (fot.1) . Przykryć drugim blatem ciasta francuskiego. Dobrze docisnąć. Wyciąć kształt choinki, a następnie z obu stron (zostawiając odstęp na środku, imitujący trzon choinki) ponacinać poziome paski, mniej więcej o szerokości 3 cm  (fot.2) .  Tak przygotowaną choinkę delikatnie przełożyć na największą blaszkę z piekarnika

Świat Ciasta
Rocher 356

Ilość porcji: cała blacha Ciasto I: 2,5 szklanki mąki 1 margaryna 6 żółtek 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto II: 6 białek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150g orzechów włoskich Krem: 0,5 margaryny 1 puszka mleka krówkowego 1 czekolada deserowa lub gorzka 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do posypania Ciasto I Wszystkie składniki wykładamy(...)niej zimne mleko, rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej (nieco przestudzoną) oraz dwie łyżki kakao. Całość dokładnie mieszamy (może być za pomocą miksera). Ostatnia część to przekładanie. Na ciasto wykładamy część kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy drugim ciastem. Smarujemy  kremem z wierzchu i po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi

Kolizje Smaków
Top wypieków na Boże Narodzenie 231

absolutny top świątecznych ciast w moim rodzinnym domu 🙂 Ciasto makowo-orzechowe Sernik Babci Marysi Fale Dunaju Sernik gotowany Ciasto Japoniec Kora Rolada biszkoptowa z kremem maślanym Miodownik z orzechami

czarrna od kuchni
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 419

prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest wprost bajeczne. Baaardzo mocno czekoladowe, idealne dla czekoladoholików, ale nie tylko, ja choć jestem raczej antyczekoladoholikiem, to ciasto to bardzo zauroczyło mnie swym niepowtarzalnym, cudownym smakiem. A dodatek dyniowego kremu czyni je wprost nieziemskim przysmakiem. Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem. Bez jajek, masła(...)jest suche i wykładamy z piekarnika. Studzimy i delikatnie zdejmujemy z blaszki. Z drugą częścią postępujemy analogicznie. Ja piekłam w dwóch takich samych formach (nie musiałam czekać na wystudzenie ciasta).Krem : Gdy placki się pieką przygotowujemy sobie krem. Puree z dyni miksujemy razem z syropem i masłem orzechowym na gładką masę, następnie dodajemy kakao i całość ucieramy. Gotowy krem

Smaczne Zdrowe
Piernik z kremem czekoladowym 312

świąteczny piernik z kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu(...)momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, dla dekoracji posypujemy siekanymi orzechami i cukrowymi gwiazdkami. Możemy zamiast polewy rozpuścić czekoladę i posmarować wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto do lodówki, aby krem i polewa stężały. Ciasto piernikowe można podawać po ok. 30 minutach, gwarantuję Wam, że bardzo szybko zniknie. Polecam The post Piernik z kremem czekoladowym appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rafaello z mleczkiem kokosowym 218

biszkoptu i krem śmietanowy. Niedawno znalazłam na innym blogu taką wersję Rafaello i musiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania