ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:32/367)

Devil's Food Cake 131

pół i pieczemy 2 razy. Czas pieczenia to 25 minut w 200 stopniach. Upieczone ciasto wyciągamy z formy i studzimy. Składniki na przełożenie ubijamy na sztywna pianę. Przekładamy ciasto kremem. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i rozsmarowujemy polewę na wierzchu ciasta. Smacznego!  Przepis z modyfikacjami pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Nawiedzone ciasto 154

obyć żadna domowa impreza halloween’owa :) Wariacji na temat tego wypieku, jego dekoracji (i nazwy) powstało wiele, ja natomiast przedstawiam Wam swoją własną. Ekstremalnie kakaowe, ciemne (wręcz czarne) ciasto przełożyłam delikatnym kremem pomarańczowym na bazie aksamitnego serka mascarpone. Polałam je polewą kakaową, którą posypałam okruszkami ciasta, przypominającymi świeżo rozkopaną ziemię, z której wyłaniają się bezowe duszki. Pomiędzy nimi znajdują się(...)piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Ucinamy sam wierzch wystudzonego ciasta przy okazji lekko wyrównując jego powierzchnię. Skrawki ciasta bardzo drobno kruszymy i odstawiamy na bok. Pozostałe ciasto przekrawamy na pół. Krem pomarańczowy z mascarpone: Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego cukier puder i skórkę z pomarańczy. Miksujemy na gładki, gęsty krem. Na koniec dodajemy barwnik spożywczy w kolorze

MyCookBook.pl
POŻEGNALNY TORT DLA PRZYJACIÓŁ 126

ponieważ było nas ponad 21 osób,ale ja bym radziła zrobić go w małej 20cm.śr. wówczas można go podzielić na 3 części co da ładniejszy efekt jego podania. Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~~~   25dag.mąki 25dag. cukru muskovado (proponuje jednak użyć cukru trzcinowego brązowego jest lżejsze, ale bardziej słodki) 6 dużych jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta(...)ricotta (po łyżce sprawdzając czy masa nie jest za płynna).Krem musi dać się rozsmarować gładko na cieście. Ciasto nasączamy ponczem(wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem). Pierwszy spodni blat smarujemy dżemy porzeczkowym,przykrywamy następnym blatem ciasta,smarujemy kremem,posypujemy  płatkami migdałów,znów układamy blat ciasta.Całe ciasto smarujemy resztą kremu,obsypujemy boki płatkami migdałów

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wegańska nutella. Czekoladowy krem. 76

Wegańska nutella. Czekoladowy krem. Nutella została wynaleziona w 1920 roku przez włoskiego cukiernika Pietro Ferrero. Krem czekoladowy pierwotnie nazywał się „ Supercrema”, ale w latach sześćdziesiątych nazwa

Zdrowy Styl Joanny
Muffinki z niebieskim kremem 171

TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: 30-60 min     -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia

Gotuję Testuję
Ciasto "Leśne smaki" 144

tylko pojawiają się jagody, maliny i są jeszcze truskawki obowiązkowo piekę to ciasto:) Puszysty, lekki biszkopt, krem owocowy oraz cała góra świeżych owoców zalanych galaretką... Bardzo proste i naprawdę bardzo smaczne;) Chłopcy je uwielbiają, ja zresztą te nie pogardzę;) Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki wody, 1/2 łyżeczki proszku(...)koniec ubijania stopniowo dosypywać cukier. Kolejno dodawać żółtka. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 25x36cm. Piec ok. 30 min w temp. 160-170st. Ostudzić.     Krem: 250g masła lub margaryny,  100 g jagód,  200 g truskawek, 3/4 szklanki cukru.     Masło utrzeć

Z miłości do słodkości
Ciasto Euforia 115

Ciasto ciemne: 1 szkl. mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 6 białek 1/2 szkl. zaparzonej kawy (u mnie z 1 łyżeczki) 2 łyżki kakao 1/2 szkl. + 3 łyżki cukru 1/3 szkl. oleju Ciasto makowe: 100 g masła 1/2 szkl. cukru pudru 4 jajka 150 g mielonego maku 4 łyżki drobnego cukru 100 g posiekanych orzechów Krem(...)wcześniej ciastem. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po jednym żółtku. Dodajemy suchy mak oraz posiekane orzechy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier. Delikatnie mieszając, łączymy z masą makową. Ciasto przelewamy

Smaki Na Talerzu
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 112

minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Każdą kolejną część upiekłam w ten sam sposób. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleko ryżowe. Jeśli jednak ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Krem do przełożenia: Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka(...)kokosową z dodatkiem cukru brązowego ubiłam za pomocą miksera. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część, kakaową wyłożyłam dżem, a na trzecią część ciasta wyłożyłam krem. Na kremie ułożyłam ciastka ryżowe, jedno obok drugiego. Na ciastka wyłożyłam czekoladę. Na sam koniec tort ozdobiłam kremem ze śmietany ryżowej

nietadieta
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 675

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami – lepsze niż niejeden tort! :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Składniki na krem: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła   Dodatkowo: ok. 600-700g wiśni mrożonych wypestkowanych(...)Nałożyć kolejną warstwę kremu i wiśnie, a na koniec zalać całość lekko stężałą galaretką. Wsadzić do lodówki na kilka godzin w celu całkowitego stężenia. Smacznego!   The post Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem z serka President 268

krem : 200 g serka śmietankowego President o temperaturze pokojowej pół kubka masła roślinnego o temperaturze pokojowej (mały kubek) ok. 3 łyżek cukru pudru, wg smaku Dodatkowo powidła śliwkowe. W średniej misce zmiksować serek z miękkim masłem na gładką masę. Masło dodawać po jednej łyżce, a następnie (stale mieszając) dodać cukier puder. Krem włożyć na czas pieczenia ciasta do lodówki(...)ciasta: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać Wylać na natłuszczoną formę, piec w temp. 160- 180* C przez około 35 min. Piec w formie o średnicy 24 cm z kominem, po przestudzeniu przekroić na 2 części Jedną część przekrojonego, przestudzonego ciasta posmarować powidłami, na to rozsmarować krem

Proste Potrawy
Tarta z borówkami i kremem 134

rzadki (prawdopodobnie było to wina mascarpone), jednakże już za drugim był idealny. Jeśli nie chcecie piec kruchego ciasta, jako spód śmiało możecie wykorzystać pokruszone ciastka wymieszane z roztopionym masłem. Ja jednak jestem zwolenniczką kruchego ciasta Tarta z borówkami i kremem Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Krem: puszka mleka słodzonego skondensowanego(...)pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier puder. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z niego kulkę, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Formę na tratę smarujemy masłem/margaryną. Ciasto wałkujemy lub wyklejamy nim formę (na formę o średnicy 26 cm wystarczą 2/3 ciasta). Spód nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujmy

PatiGotuje
Makowa panienka 199

dodajemy pojedynczo żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszany mak z wiórkami kokosowymi i mąką. Mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 33x25 cm i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Krem: Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i połowę gorącego mleka- miksujemy. Taką pastę jajeczną(...)pół. Sok z cytryny mieszamy z wodą i cukrem i takim ponczem nasączamy dwa biszkopty. Na pierwszy biszkopt nakładamy dżem porzeczkowy i 2/3 kremu i rozsmarowujemy. Układamy drugi nasączony biszkopt i pozostały krem. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
Babeczki z uszami 209

Babeczki z uszamiJeśli marzy Wam się świąteczny "pełen pakiet" babeczki z uszami go mają: delikatne ciasto czekoladowe, kruche ciasteczka maślane i pyszny waniliowy krem. W dodatku wyglądają jak zajączki. Czego chcieć więcej od świątecznych słodkości? :)Składniki na babeczki:2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki kakao0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 jajkoSkładniki(...)Instrukcję krok po kroku jak zrobić ciasteczka możecie zobaczyć także tu. Z gotowego ciasta wycinamy foremką zajączki. Ważne, żeby miały głowę i uszy, tułów nie będzie potrzebny. Jeśli nie mamy foremki, można wyciąć je od przygotowanego z tektury szablonu, jest to jednak dużo bardziej pracochłonne.Krem także dobrze jest przygotować sobie wcześniej. Przepis i instrukcję znajdziecie tutaj.Suche składniki na babeczki

Ciastkozercy
Mazurek czekoladowy 157

będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto nie jest surowe za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, parzymy kawę na poncz i odstawiamy do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na pół, żeby otrzymać dwa cienkie spody. Nakrapiamy pierwszy z nich ponczem (jeśli ciasto będą jadły dzieci poncz można zrobić ze słodkiego dziecięcego kakao(...)Krem dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę. Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi i wierzch ciasta smarujemy kremem. Brzegi ciasta obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Z obranych migdałów układamy „ramkę” na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta smarujemy kajmakiem (jeśli jest zbyt gęsty można nieco go podgrzać). Do dekoracji

Ciastkozercy
Idealne ciasto marchewkowe z kremem 71

Dzisiaj mam dla Was idealne ciasto marchewkowe i chociaż to nie pierwsze tego typu ciasto na blogu, to ten przepis jest w stu procentach w moich smakach. Ciasto jest puszyste, jednocześnie wilgotne, cudownie delikatne i … The post Idealne ciasto marchewkowe z kremem appeared first on FitSweet

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję