ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:41/367)

Tort tęczowy 180

olej i cukier waniliowy. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 6 porcji ( każda będzie miała około 120-125 g). Teraz czas na barwniki. Wybieramy swoje ulubione kolory i każdą część ciasta zabarwiamy w innej tonacji**. Kawałki ciasta pieczemy osobno w foremce o średnicy ok 21cm. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Na samym końcu gdy już krem i biszkopty są gotowe robimy tort. Zaczynamy od biszkoptu, który nasączamy herbatą. Nakładamy na niego krem i kolejny biszkopt. Robimy tak, aż skończą się nam kawałki ciasta. Resztę kremu nakładamy na wierzch ostatniego biszkopta i na boki tortu. Gotowy już tort tęczowy chowamy

Kolizje Smaków
Ciasto urodzinowe 5970

inwencji twórczej;) Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Ciasto wydaje się pracochłonne, ale zapewnia, że przy odpowiedniej organizacji pracy pójdzie Wam szybko i sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek(...)Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie, ale nadal będzie jeszcze ciepłe, wyjmujemy je z formy, zdejmujemy papier i przekładamy do czystej blaszki. Krem: Gdy ciasto będzie w piekarniku gotujemy budyń z dwóch opakowań proszku budyniowego, 700 ml mleka oraz 4 łyżek cukru. Odstawiamy w zimne miejsce aby się schłodził. Masło wyjmujemy z lodówki

My simple kitchen
Fale Dunaju 349

domu rodzinnym . Pasuje na co dzień jak i od święta . Prezentuje się na stole wspaniale, nie jest słodkie przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :)  źródło : " Przyjaciółka" Składniki:Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka(...)kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Migdałowe ze śliwkami 175

pianę na sztywno z cukrem. Następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę, proszek i kakao przesiać do miski, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm). Piec 25 minut w 175 °C. KREM Odlać szklankę mleka, resztę przelać do garnka, dodać cukier zagotować. Budynie rozmieszać w szklance mleka. Do gotującego się mleka, dodać kostkę margaryny, rozpuścić(...)cukrem. Nadmiar soku ze śliwek podczas smażenia, odlać. Dodać spirytus, wymieszać. Ostudzone ciasto przekroić na połowę. Większą połowę kremu wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posmarować kremem, wyłożyć przesmażone śliwki, posypać migdałami

Kuchnia Danusi
Karpatka z kremem budyniowo- adwokatowym, czy ajerkoniakowym:) 392

się nam do łyżki i łatwiej je rozprowadzić, dlatego powtarzamy ją dość często. (Jeśli zostanie nam ciasta możemy z niego zrobić eklerki lub ptysie, tzn. położyć ciasto łyżką na blasze i upiec. Posmarować kremem z karpatki lub ubić bitą śmietanę). Ciasto pieczemy w rozgrzanym pierniku (najlepiej na środku), w temperaturze 180C , około 15 do 20 minut. Jeśli po upływie czasu(...)łyżce budyń, do momentu aż powstanie gładka, jednolita masa. Na koniec można dolewać po trochu adwokata. Zimne ciasto przekrawamy na dwie równe części (jeśli zrobiliśmy ciasto z jednej porcji) i przekładamy kremem. Górę możemy posypać cukrem pudrem i gotowe:) Ale się rozpisałam:)  Pozdrawiam i życzę smacznego:) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem Cykoria. 182

Zapraszam dzisiaj na pyszne i błyskawiczne ciasto czekoladowe z wiśniami. Do dekoracji użyłam kremu od firmy CYKORIA. Zapraszam również na stronę internetową http://www.cykoria.pl/3,katalog-produktow.html#katalog-produktow , znajdziecie tam szeroki asortyment przypraw, kremów itp.  300 g mąki typ 550 150 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao gorzkiego 1 szklanka mleka(...)pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W 250 ml mleka ubijamy krem,następnie przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy ciasto. Na kremie również układamy wiśnie.Życzę udanych wypieków :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Tort Truskawkowa Delicja 176

uprzednio papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 160ºC do suchego patyczka. Biszkopt ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć z formy i podzielić na trzy równe części.Krem czekoladowy:500 ml śmietany kremówki 36%500 g mascarpone200 g czekolady gorzkiej, minimum 70% kakao4 łyżki cukru pudruKremówkę ubić na sztywno. Następnie dodawać partiami mascarpone, ubijając na wolniejszych obrotach. Wsypać(...)posmarować połową musu. Na mus wyłożyć część kremu, na który poukładać plasterki truskawek. Przykryć kolejnym blatem i postąpić analogicznie. Ostatni blat jedynie nasączyć ponczem i przykryć niewielką ilością kremu. Boki ciasta również wysmarować kremem, a następnie wysypać ciasteczkami. Tort ozdobić według uznania,  a następnie schłodzić przez noc w lodówce.* Inspirowany przepisem ze strony Kwestia Smaku

Food Square
Ciasto Metrowiec 161

delikatnie łączymy z ciastem. Dzielimy je na 2 równe części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Przygotowujemy 2 formy keksowe, natłuszczone i obsypane bułką tartą i wykładamy do nich ciasta. Pieczemy po 40 minut w temp. 175 stopni ( do suchego patyczka). Studzimy. Każde kroimy w kromki( jak chleb). Składniki na masę: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 2 małe cukry(...)jasna+ 2 łyżki kremu+ kromka ciemna +2 łyżki kremu itd.. Kiedy mamy już ukończone 2 ciacha (jak na zdjęciu) smarujemy je z każdej strony pozostałym kremem i obsypujemy wiórkami bądź pokruszonym ciastem   Ciasto schładzamy minimum 4 godziny przed podaniem. Smacznego

Domowe ciasta
KAKAOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (SUPER ŁATWE) 1290

Duża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie się "przegryzie" i nabiera konsystencji pysznego torciku, ponieważ całość nasiąka kremem i staje się miękka i puszysta.  Ciasto jest banalne w przygotowaniu, wystarczy tylko wcześniej ugotować gesty budyń, a po ostudzeniu wymieszać(...)wysmaruj masłem. Układaj na przemian warstwami herbatniki i krem budyniowy (5 warstw) -  (!!!) drugą warstwę od dołu posmaruj dżemem. Ostatnią warstwą ma być krem budyniowy. Wierzch oprósz kakao. Ciasto wstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Łabędzi puch 222

ciasto stanowi idealną propozycję na wyjątkowe okazje - imieniny, urodziny, przyjęcia i wszelkie inne uroczystości. Jest leciutkie, delikatne i niezwykle eleganckie. Lekko kwaskowaty dżem porzeczkowy idealnie przełamuje słodycz kremu , którego bazę stanowią czerstwe kajzerki i wiórki kokosowe. Przepis(...)znalazłam dawno temu na blogu Arabeska Waniliowa i bardzo mnie zaintrygowała masa z  niezbyt czerstwych bułek. Oczywiście musiałam wypróbować i powiem Wam, że ten niespotykany krem jest po prostu genialny. Przygotowywałam to ciasto już na kilka imprez i zawsze wszystkim smakowało wybornie dlatego polecam i Wam jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości. Biszkopt: 5 jajek  1 szkl cukru

Cynamonowe szczęście
MALINOWA CHMURKA BEZ PIECZENIA 1064

Ekspresowa wersja znanego wszystkim ciasta. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM: SPÓD: ok. 10 dag herbatników WARSTWA MALINOWA: 2 galaretki malinowe ok. 20-30 dag mrożonych malin KREM: 660 ml śmietany 30 % 50 g serka mascarpone * 150 g serka kanapkowego* (lub 200 g samego mascarpone*) 2-3 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny WIERZCH: płatki migdałowe pokruszone(...)serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy. Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego

Pani na deser
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 158

Ciasto chałwowe jest jak sama nazwa mówi z chałwą, czyli produktem, który lubię najbardziej.Chodź chałwa jest słodka to ciasto nie jest za słodkie ani mdłe. Krem jest delikatny i puszysty, a ciasto wilgotne i mocno czekoladowe. Całość smakuje obłędnie !  Składniki: Ciasto czekoladowe blacha 25x35 cm. : 250 gram margaryny 1/2 szkl. wody 1 szkl. cukru 4 łyżki kakao(...)masy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10-15 min. To samo zrobić z drugą częścią masy czekoladowej. W ten sposób powstaną dwa blaty ciasta. 2.  KREM: W 150 ml. mleka rozpuścić budynie. Resztę mleka zagotować. Dodać pokruszoną chałwę i cukier waniliowy. Mieszać tak długo, aż chałwa się rozpuści, po czym dodać rozpuszczone budynie. Mieszać

Kuchnia Paulettes
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 937

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać(...)smażyć na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać.Ciepłą masę wyłożyć na zimne ciasto, ostudzić.Krem budyniowy:3 żółtka, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 250g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, łyżka żelatyny

Z miłości do słodkości