pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce miksując na najmniejszych obrotach powoli dodajemy białka przekładamy ciasto do małej prostokątnej foremki (25x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut (wszystko zależy od piekarnika) w tym czasie możemy przygotować krem, w niecałej szklance wrzątku zaparzamy (przez około 10 minut) 3 torebki herbaty doprowadzamy herbatę(...)następnie przekrawamy wzdłuż 13. przekładamy spód ciasta z powrotem do formy (jeśli mamy metalową musimy wyłożyć ją folią spożywczą) 14. wykładamy na ciasto lekko już zgęstniały krem (zostawiamy około 3-4 łyżki) 15. nakładamy na krem górę ciasta 16. rozsmarowujemy na górze cienko pozostały krem 17. wstawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpłynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu, bo krem zrobi się bardzo słodki). Cienką warstwę kremu nakładamy do wydrążonego wcześniej ciasta. Kroimy banany na plasterki, układamy(...)kremie i skrapiamy sokiem z cytryny. Banany przykrywamy kremem. Na krem nakładamy wydrążone wcześniej kawałki ciasta (jeśli są za duże można je dodatkowo pokruszyć w palcach). Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercywzględu na kruche ciasto z dodatkiem miodu pewnie bardziej pasowałoby na listę ciast na Boże Narodzenie. Tak czy inaczej ciasto okazało się baaaaaardzo pyszne! Kruche ciasto wspaniale pasowało do delikatnego, puszystego kremu. Całości smaku dopełniała masa krówkowa o smaku kukułki i chrupiące orzechy. foremka 24x24cm Ciasto: 250g mąki pszennej, łyżeczka sody oczyszczonej, 100g cukru
Z miłości do słodkościTakie szybkie i pyszne ciasto powstało ze składników jakie miałam w domu. Polecam wyszło rewelacyjne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM: MURZYNEK: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru kopiata łyżeczka sody 2 łyżki kakao szczypta soli 3 jajka 3/4 szklanki powidła lub kwaśnego dżemu szklanka mleka 0,5 szklanki oleju KREM: 400 g serka naturalnego(...)chwilę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali, dodajemy kilka łyżek masy, mieszamy i wlewamy do masy. Miksujemy i odstawiamy na chwilkę do lodówki aż lekko stężeje. Zimne ciasto smarujemy dżemem, wlewamy tężejący krem. wyrównujemy i chowamy do lodówki. POLEWA: Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Składniki polewy umieszczamy w garnku, rozpuszczamy. Na koniec dodajemy żelatynę i już wyłączamy
Pani na desercieście kokos i ananas to duet doskonały. Do tego krem maślany z domowym budyniem i delikatny biszkopt. Ciasto zrobione na imprezę i muszę powiedzieć, że wszystkim smakowało. Składniki: Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej ekologicznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)Masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem, blat kokosowy, czekolada. Złożone ciasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki
Ala piecze i gotujemasy kokosowej, warstwę krakersów i resztę masy kokosowej.Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi (50 g).Tak przygotowane ciasto przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na minimum 6 godzin.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 24 x 28 cm (przy takiej blaszce wystarczy 1,5 paczki krakersów). Ciasto można także upiec w tortownicy o średnicy(...)odłożone na minimum 6 godzin do lodówki, a najlepiej to na całą noc, aby krakersy miały czas nasiąknąć kremem.Masło w kremie można zastąpić margaryną.Smak kremu kokosowego można wzbogacić o kilka kropel olejku migdałowego.Krem w cieście jest bardzo słodki, więc można śmiało zmniejszyć ilość cukru.Ciasto, z uwagi na dodatek masła do kremu, jest dość ciężkie.Źródło przepisu
Gospodyni Miejskarazem ciasto czekoladowe z cukinią i kremem z owocami – ciasto z samych składników najlepszej jakości, które dotarły pod moje drzwi ze sklepu Ekoj.pl. W tym poście chcę się z Wami podzielić nie tylko przepisem na to cudo, ale właśnie także … Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ I KREMEM I ZAKUP W SKLEPIE EKOJ pochodzi z serwisu
FlymetothespoonKrem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców
Słodki Pomysłszklankę mąki i wykładamy ciasto. W tej mące ze stolnicy wyrabiamy całość(mąka ze stolnicy wchłonie się w ciasto, a jeśli będzie zbyt twarde dodajemy ok. 3 łyżki śmietany). - Ciasto dzielimy na 5 części (mi wyszły 4 ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Każdą pieczemy w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce o wymiarach(...)puszysty.*masło jak i budyni powinny być w temperaturze pokojowej wtedy na pewno krem się nie zważyKażdy blat ciasta nasączyć naparem, i rozsmarować na nich krem. Ostatni blat ciasta polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą.rrarossa@gmail.com
RAROSSAmemu zaskoczeniu nie bylo czuc, ze cos z nim nie tak.To chyba zasluga tego genialnego kremu z czekolady, mascaropne i kremowki. Nie bez znaczenia pozostal tez olejek pomaranczowy i swieza pomarancza, bo wydaje mi sie, ze to wlasnie one dodawaly temu ciastu calego aromatu i charakteru.Mimo paru niedoskonalosci moge powiedziec, ze to najlepszy tort jaki zrobilam w ostatnim czasie(...)wygldzamy, ukladamy na nim obrana i pokrojona pomarancze. Przykrywamy jeszcze odrobina kremu i wygladzamy. Najlepiej do tego celu uzyc plastikowej lyzki lub szpatulki do nalesnikow. Na krem kladziemy kolejny krazek ciasta i smakujemy go kremem. Po wygladzeniu kladziemy ostani krazek ciasta i znow wykladamy krem.W tym miejscu mozemy zdjac obramowanie tortownicy i kremem ozdobic tez boki tortu.Dekoracje mozemy zrobic
Przysmaki KarolkiCiasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki(...)cukrami i wsypujemy partiami mleko w proszku cały czas miksując, aż powstanie krem. Blaszkę o podanych wymiarach, wykładamy pergaminem, układamy na dnie pierwszą warstwę herbatników, rozkładamy połowę mlecznego kremu, przykrywamy drugą warstwą herbatników, rozsmarowujemy kajmak z puszki , dajemy następną warstwę herbatników, rozkładamy drugą połowę kremu mlecznego, i znów kolejna warstwa herbatników. Na herbatnikach rozsypujemy pokrojone na kawałki orzeszki ziemne. Czekolady
Wanilia i Kardamonodsączony, zblendowany szpinak. Miksuję aż wszystko się połączy. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Piekę w 180 st. C aż do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki. Gdy ciasto stygnie przygotowuję krem: śmietanę ubijam, następnie dodaję ksylitol i serek. Wlewam(...)cytryny i dokładnie mieszam. W tortownicy układam placek ciasta, smaruję 2/3 kremu i przyciskam drugim plackiem. Lekko przyciskam. Smaruję resztą kremu i posypuję okruchami z ciasta. Wstawiam do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem dekoruję malinami
Bon Appetit Małgorzatyformie do wystudzenia- wszystkie blaty po ostudzeniu można położyć jeden na drugim i schować na dobę do lodówki (jeśli nie mamy czasu, można od razu przełożyć kremem, pamiętając, by gotowe ciasto leżakowało przynajmniej jedną dobę w lodówce) MASA GRYSIKOWA- z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w niej kaszę mannę i wymieszać, resztę mleka zagotować z cukrem- gdy mleko zacznie się(...)formie o wymiarach 24x24cm. Całość zabezpieczoną folią lub papierem przechowywać w lodówce, wyjmując przed podaniem.Miodownik to pachnące miodem ciasto, chrupiąca orzechowa warstwa (która jest najsłodszą częścią ciasta) oraz delikatny, idealnie gęsty krem grysikowy, który nie "ucieka" podczas krojenia.Jest to ciasto, które pięknie wygląda na świątecznym stole, lecz można je przygotować również na wiele innych okazji
Smakołyki BerenikiPyszne dwukolorowe ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką. Czas na truskawkowe wypieki!!! SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250 g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek(...)stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto odwracamy, smarujemy kremem. Truskawki kroimy na połówki, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Tężejącą wylewamy na truskawki
słodki bratek