ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:16/367)

Brownie kokosowe 211

masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i przepis znajdziecie poniżej… Składniki na ciasto 200 g czekolady deserowej 200g masła 150g cukru 3 jajka (rozmiar L) 100g mąki Składniki na krem kokosowy 100g wiórek kokosowych 300g mleczka kokosowego 1 jajko (rozmiar L) 100g białej czekolady Dodatkowo 400g masy krówkowej 100g orzechów pekan(...)składników. Masę przekładamy do tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (boki smarujemy masłem). W wielu miejscach masy łyżką nakładamy krem kokosowy i wkładamy na 35-40 min do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta smarujemy je po wierzchu masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego! Artykuł Brownie kokosowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karpatka z kremem budyniowym 185

przyszła pora na moje ulubione ciasto – karpatka!Pieczone w rodzinie od lat wg. przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie.Niesamowicie pokarbowane ciasto ptysiowe przełożone obłędnym kremem budyniowym wręcz rozpływa się w ustach zachwycając nasze kubki smakowe.Krem budyniowy jest moim ulubionym kremem , który z przyjemnością wykorzystuję nie tylko do karpatki.Dla jego wielbicieli mam jeszcze jeden przepis – Ciasto czekoladowe z kremem(...)karpatkowymSKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 200 g* masło – 100 g* woda – 250 ml* jajko – 5 szt* sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY :* mleko – 750 ml* masło – 100 g* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 czubate łyżki* mąka ziemniaczana – 5 czubatych łyżek* cukier – 3/4 szkl* cukier wanilinowy

Ostra na Słodko
Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim 255

Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim Nie wystrasz się długim opisem przygotowywania tarty z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim, bo jest ona naprawdę prosta. Starałam się opisać wszystko najjaśniej jak umiałam, by podpowiedzieć, jak ułatwić pracę. Tatrę przygotowywałam zarówno na większym cieście francuskim (tzw. XXL) i standardowym - i szczerze muszę przyznać, że zdecydowanie lepiej robi(...)brzoskwiniami pochodzi z najnowszego numeru BBC good food polska edycja (7-8 2016) z moimi małymi modyfikacjami. Zobacz również inne przepisy na ----> TARTY Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim - przepis: Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego (najlepiej XXL 375 g każdy, ale może być również standardowe 275 g) 100 g migdałów 100 g masła w temperaturze pokojowej

Moje Qulinaria
Ciasto dyniowe z solonym karmelem - bez glutenu 230

Przepyszne, wilgotne, ciasto dyniowe przełożone puszystym śmietankowym kremem i polane wybornym karmelem ze słoną nutką to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych ciast. Ciasto nie wymaga użycia miksera! Składniki po prostu dokładnie mieszamy. Ciasto dyniowe w tym wydaniu sprawdzi się znakomicie jako ... tort urodzinowy lub świąteczne ciasto na zbliżające się Boże Narodzenie. Ciasto jest w pełni bezglutenowe i zadowoli najbardziej wymagających(...)miski i ubić na sztywno, pod koniec dodając syrop klonowy. Wykończenie ciasta: Ciasto przekroić na trzy równe blaty i przełożyć kremem. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dół ciasta obsypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Wierzch ciasta polać solonym karmelem.  Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego

maniapieczenia
Pani Walewska -Pychotka 270

masła WYKONANIE: Ciasto: Blaszka o wymiarach (25x33 cm) wyłożona ją papierem do pieczenia. Mąkę  mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część blaszki wylepić ciastem. Najlepiej piec w dwóch takich samych blaszkach ( jak nie mamy, to bezę dzielimy na dwie porcje). Ciasto smarujemy połową(...)drugim ciastem. Krem budyniowy: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka mieszamy z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną, dodajemy do gotującego się mleka i gotujemy budyń cały czas mieszając. Studzimy.. Masło ucieramy mikserem do białości, na puszysty krem, dodać ostudzony budyń i całość miksujemy. . Przekładanie : Ostudzone placki przekładamy kremem budyniowym.  Ciasto schłodzić w lodówce

W kuchennym oknie Ewy
Karpatka z brzoskwiniami i galaretką 238

szczyptą proszku do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy o wymiarach 24x30 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. W każdej rozprowadzamy masę. Ciasto pieczemy w 180*C przez 30 minut. Krem: Do garnka wlewamy 500 ml mleka oraz cukier, gotujemy. W misce dokładnie mieszamy pozostałe mleko (250 ml), żółtka, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko wrze(...)folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy brzoskwinie. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Kokosanka z powidłami i kremem kakaowym 215

Kruche ciasto zapieczone z powidłami śliwkowymi domowej roboty i warstwą bezy kokosowej, dopełnieniem tego ciasta jest puszysty krem kakaowy. Słodycz której trudno się oprzeć, ma pewno na jednym kawałku się nie skończy,  mnie bardzo posmakowało to połączenie. Doskonały wypiek na różne okazje w tym na świąteczny czas. Składniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej 20 dag masła(...)kremówkę umieścić w misie miksera dodać ser mascarpone oraz cukier pudrem, miksować do momentu powstania gęstego kremu, pod koniec dodać kakao, wymieszać chwilę tylko do połączenia.  Krem rozprowadzić na zimnym cieście, posypać zwykłymi lub karmelizowanymi wiórkami kokosowymi. Życzę słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kostka Cappucino 220

Wyjątkowe ciasto. Czekoladowe, przełożone kremem na bazie mascarpone. Wszystkie składniki razem świetnie się komponują. Znika błyskawicznie ze stołu:) Polecam. Przepis z bloga niezawodnej w temacie pieczenia Dorotki:) Składniki na ciasto: 5 dużych jajek; 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej lub mikrofali; 125 g masła, miękkiego; 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej instant (proszku); 150 g drobnego cukru kryształu(...)śmietany kremówki (30%); 1 łyżka drobnego cukru do wypieków; 20 g kawy cappucino (proszku); Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Wykończenie ciasta: Wystudzone i ewentualnie naponczowane blaty ciasta przełożyć kremem cappucino, na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę kremówkę, oprószyć kawą cappucino.  Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem pokroić w kostkę:) Moje uwagi: Do ubitej śmietanki z cukrem przeznaczonej

In my kitchen
Red Velvet Cake 248

upieczeniu ciasto przestudzić w formie, następnie wyjąć i przekroić na dwa blaty. Z drugą formą należy zrobić to samo.  Powstaną nam z tej ilości łącznie cztery blaty ciasta.  Wykonanie - krem: Masło podczas pieczenia blatów należy wyjąć z lodówki i pokroić na małe kawałki lub zetrzeć na tarce. Następnie masło należy utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo cukier nadal(...)waniliowy, serek i zmiksować.  Gotowy krem wstawić do lodówki na minimum 30 minut - będzie się lepiej rozsmarowywał na cieście. Wykonanie - tort: Przestudzone blaty przekładać kolejno warstwami kremu. Boki i wierzch ciasta należy również posmarować kremem.  W oryginalnym przepisie ciasto posypuje się okruchami. Ja też tak zrobiłam. :) Przechowywać w lodówce.  Bon appetit

Garniec Magalie
Korzenne Ciasto z Kremem Zabajonym 167

wyjadania kogla-mogla Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na ciasto to kliknijcie tutaj -> klik ! Korzenne Ciasto z Kremem Zabajonym 8 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) użyłam blaszki o wymiarach Składniki: masło roztopione 45g ksylitol lub cukier 90g jajka 2 sztuki miód 1 i 1/2 łyżki(...)małym ogniu podgrzewamy krem do zagotowania i delikatnego zgęstnienia (należy uważać aby się nie zważył) po czym przelewamy do miseczki i odstawiamy na bok. Gotowe i ostudzone ciasto smarujemy kremem. Zapisz

rabarbarowo
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 208

czekoladowe jest gęste i wilgotne, intensywne w smaku i dość ciężkie. Do tego kwaskowaty mus z truskawek i rabarbaru, a wszystko przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Całość rozpływała się w buzi, i choć ciasto syci, poza maluchem nikt nie zostawił na talerzu nawet okruszka. Polecam Wam ogromnie - nikt mu się nie oprze! Oczywiście, dekorację z masy cukrowej(...)owoców. Gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z palnika, dodać namoczoną i dobrze odciśniętą żelatynę, wymieszać. Ostudzić. Krem: Mascarpone i kremówkę ubić z cukrem na puszystą masę. Układać na zmianę blat ciasta, krem i mus owocowy. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie docisnąć i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem maślany. Truskawki i rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, gotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki – brioszki (Brioche) z makiem i kremem budyniowym 115

mikserem na niższych obrotach. Dodać kolejne jajo, zwiększając obroty, a gdy się wymiesza z ciastem wrzucić ostatnie jajo. Wyrabiać ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 10-15 minut) lub przy pomocy robota z hakiem do ciasta drożdżowego (trochę krócej ok. 8-10 minut). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 minut(...)około 90 minutach dodawać partiami średnio miękkie masło do ciasta (najpierw po kawałku), miksując na średnich obrotach. Stopniowo zwiększać ilość masła, w miarę jak szybciej będzie się ono łączyć z ciastem. Miksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Ciasto przykryć folią spożywczą i schować na noc do lodówki. Aby zrobić krem budyniowy , należy wlać mleko do rondelka wraz z połową

Moja Delicja
MILKY WAY 492

pory jeszcze nie robiłam nic z mleka w proszku, a teraz żałuję, masa zrobiona z tego mleka jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu. SKŁADNIKI Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier(...)końcu mleko w proszku. Polewa: W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem i mleko, dodajemy kakao, mieszamy miotełką, aż składniki się połączą, na końcu dodajemy łyżkę śmietany. Pierwszy blat ciasta smarujemy kremem, wciskamy wiśnie.Przykrywamy drugim blatem, smarujemy polewą

słodki bratek
Napoleonki 169

rozwałkować na cienkie placki o tej samej wielkości. Ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 - 25 minut. Ciasto ostudzić. krem: Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. Pozostałe mleko rozmieszać z mąką, budyniem i jajkami. Masę wlać do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotować aż masa zgęstnieje(...)Gorący krem wyłożyć na ostudzone ciasto i przykryć drugim plackiem. Gdy krem ostygnie ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i kroić ostrym nożem

Mama Gotuje