ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:9/367)

Racuchy drożdżowe z kremem malinowym 168

ciasto nie rozpływa się na boki i wyrastają puszyste racuchy. W między czasie zmiksować serek mascarpone razem z przetartymi, ostudzonymi malinami. Smarować kremem ciepłe racuchy i ozdabiając świeżymi malinami. Smacznego :) RADA dla zabieganych i zapracowanych: gotow e ciasto można przygotować wieczorem i wstawić(...)wysokim naczyniu do lodówki. Krem również można przygotować wcześniej. Przed smażeniem ciasto powinno się nieco ocieplić. Ciasto można też przygotować rano przed wyjściem do pracy. Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Desery , DLA DZIECI , Naleśniki, gofry, placuszki , SŁODKO Tagged: drożdże , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Ciasto limonkowe z oliwą i greckim jogurtem 174

sobą mokre i suche składniki, wlewamy do formy, pieczemy do suchego patyczka. Banał! Gotowe ciasto podajemy z cukrem limonkowym, lub z wynalazkiem mojego Męża, który przepada za ciastami z kremem: mieszamy jogurt grecki z cukrem i skórką z limonki, aby otrzymać pyszny krem limonkowy.  Ciasto limonkowe z oliwą i greckim jogurtem Inspiracja - Souvlaki for the Soul Składniki (na blachę(...)ostygnięcia.  Gotowe ciasto podawaj posypane limonkowym cukrem lub z limonkowym kremem.  Cukier limonkowy - wymieszaj 1 łyżkę skórki z limonki z 2 łyżkami cukru pudru i posyp wierzch ciasta. Krem limonkowy - w miseczce wymieszaj 5 łyżek jogurtu greckiego, 1 łyżkę skórki z limonki i 2 łyżki cukru pudru.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto Pychotka 144

puder. Dodatek: słoik dżemu wiśniowego niskosłodzonego lub powideł 100 g pokrojonych dość drobno orzechów włoskich wykonanie i pieczenie : ciasto kruche nakłuwamy widelcem i smarujemy połową dżemu i  wykładamy bezę posypujemy orzechami pieczemy 30 minut w temp. 200 stopni i studzimy Krem: 2 szklanki mleka 4 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 200g masła Żółtka(...)roztrzepujemy w szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy żółtka i mąki roztrzepane w mleku. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem. WYKONANIE: ciasto z bezą   krem   ciasto z bezą   Smacznego

Domowe ciasta
CZEKOLADOWE CIASTO Z JAGODAMI 143

piekarnika i piec 45/50 min w 175/180st. Jak ciasto wystygnie przekroić na trzy płaty. NASĄCZENIE: 1/4 szklanki herbaty earl grey (wystudzonej) 1/4 szklanki rumu Obydwa składnik łączymy i nasączamy ciasto. KREM: 3 op. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki 30% jagody Serki zmiksować z cukrem i śmietanką, dodać jagody. Dajemy tyle jagód ile chcemy aby uzyskać stopniowanie(...)koloru kremu, smarować ciasto, dodać jagód, miksować i znowu posmarować ciasto. Uzyskamy wtedy kilka odcieni kremu. Wierzch ciasta posmarować ubitą śmietaną i dowolnie ubrać

harrisa
Ciasto marchewkowe z orzechami pekan 115

też przekonajcie się, że warto spróbować! Ciasto marchewkowe Składniki: 450 g marchewki 250 ml orzechów pekan + kilka orzechów do dekoracji 150 g brązowego cukru 50 g białego cukru 375 ml mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 150 ml oleju 3 jajka 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu Krem 100 g miękkiego masła 300 g twarogu(...)Piecz przez 45 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Przygotuj krem. Zmiksuj masło z cukrem pudrem. Dodaj po łyżce twarogu i miksuj dalej. Na koniec dodaj sok z cytryny. Posmaruj ciasto kremem i pokrój na kawałki. The post Ciasto marchewkowe z orzechami pekan appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ciasto orzechowo - truflowe 2242

Bardzo lubimy ciasta z kremem:) A z takim kremem w szczególności... Delikatny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem czekoladowych cukierków trufli oraz chrupiących orzechów włoskich to po prostu idealne połączenie. Ciasto wydaje się dość pracochłonne, jednak wcale nie jest takie trudne w wykonaniu. foremka 25x36cmBiszkopt: 6 jajek, szklanka mąki tortowej, szklanka cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)utrzeć na puch. Stale ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodać rozpuszczone trufle, dokładnie utrzeć. 1/3 kremu odłożyć,do reszty dodać sparzone orzechy, wymieszać.Na pierwszą część ciasta wyłożyć krem z orzechami, przykryć drugim blatem ciasta. Rozsmarować odłożony krem truflowy. Schłodzić.Pianka: 5 białek, galaretka wiśniowa, 2/3 szklanki cukru, 50g startej mlecznej czekolady.Galaretkę rozpuścić

Z miłości do słodkości
Tort z jagodami 257

łyżki frużeliny jagodowej. Na wierzchu wyłożyć większą część kremu i rozsmarować również na bokach. Wyłożyć świeże jagody. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Torty Tagged: frużelina , jagody , kremówka , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym 196

zamieszać ciasto. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach. 2. Gotowe ciasto nakładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Proszę zachować odstępy między ptysiami około 3-4cm. Ja przełożyłam ciasto do foliowego woreczka i użyłam plastikowej końcówki z okrągłym zakończeniem o średnicy 9-10mm i wyciskałam nieduże porcje ciasta(...)pudrem, fixem, cukrem wanilinowym i wanilią. Krem przełożyć do foliowego woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 2A) lub do szprycy i ptysie napełnić kremem (wcisnąć krem w ptysie), proszę napełnić je dokładnie, żeby po przekrojeniu nie było pustych miejsc, ponieważ nie będzie wyglądało to zbyt ładnie przy krojeniu tortu. Krem do ciasta: 6. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć

Mała Cukierenka
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 85

Ciastka orzeszki z kremem kokosowym","recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagniatamy ciasto.\r","Owijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na 30 min.\r","Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawa\u0142ki wielko\u015bci orzecha laskowego.\r","Patelni\u0119 smarujemy olejem i wk\u0142adamy po jednej kulce ciasta do ka\u017cdego otworu patelni.\r","Pieczemy(...)smaku (opcjonalnie) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawałki wielkości orzecha laskowego. Patelnię smarujemy olejem i wkładamy po jednej kulce ciasta do każdego otworu patelni. Pieczemy na złoty kolor. Połówki wyjmujemy, po ostygnięciu obkrawamy nadmiar z łupinek. Napełniamy kremem i składamy w orzeszka

Mieszam w Garnku
Ciasto czekoladowe z kokosem 326

okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka,  szklanka cukru,  szklanka mąki pszennej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego,  6 łyżek wody(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.  Łyżką kłaść kleksy na czekoladowym cieście tak, by powstały kopczyki. Piec około 40-45 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  500ml mleka,  2 żółtka,  3/4 szklanki cukru,  2 łyżki mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  łyżka cukru waniliowego

Z miłości do słodkości
Mocno Czekoladowe Ciasto 131

Mocno czekoladowe ciasto z czekoladowym, maślanym kremem. Słodkie, zdecydowanie słodkie. Perełka na Wielkanocnym stole, ale nie tylko. Zaręczam, że znajdzie swoich zwolenników. Nawet jeśli nie jesteście fanami ciast na bazie kremu maślanego, na jeden kawałeczek się na pewno skusicie. Gorzka czekolada nadaje mu charakteru, wykwintności w smaku. Ja uwielbiam, Irlandczycy, których dane mi było poczęstować, nie mogli się od niego(...)stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki. Wierzch polewamy czekoladowym ganache. Ozdabiamy według uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto nie wymaga przechowywania w lodówce. Jeśli jednak chcemy to przed podaniem należy

Made By Mom And Son
Mazurek malinowy z różami 164

Mazurek, czyli cienkie, kruche ciasto wypełnione kremem. Brzeg mojego mazurka ozdobiłam różyczkami z ciasta, a środek wypełniłam słodkim, malinowym kremem z białą czekoladą. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanka mąki pszennej typ 450 3/4 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany szczypta proszku do pieczenia KREM MALINOWY: 300 g musu z przetartych malin(...)średnicy 26 cm. Resztę ciasta rozwałkować bardzo cienko na grubość ok 2 mm. i wykrawać kółeczka o średnicy 2 cm. Cztery kółka kłaść koło siebie zakładając jedno na drugie. Brzegi smarować wodą, aby ciasto się sklejało. Zwinąć w rulonik jak najciaśniej i przeciąć na pół. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i przyklejać różyczki. Ciasto przed pieczeniem schłodzić w lodówce i spód

https:KKuchniaMniam
Snickers z kremem budyniowym 268

nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!!  foremka 25x36cm Ciasto miodowe:  600g mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 żółtka,  2 całe jajka(...)Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Na blasze wyłożyć jeden blat ciasta, rozsmarować krem budyniowy i przykryć drugim blatem ciasta. Następnie rozsmarować puszkę masy kajmakowej. Przykryć ostatnim blatem ciasta tak, aby masa orzechowa była na górze.  Odstawić najlepiej na całą

Z miłości do słodkości
Placek z makiem i masą orzechową 1164

nazwę ciasta "Placek z makiem i masą orzechową", bo przepis pod taką nazwą widnieje w moim ponad 20-letnim kajecie. Dzisiaj pewnie było by to ciasto makowe z kremem orzechowym:) Ciasto jest bardzo smakowite, a świadczyć o tym może fakt, że mimo tylu lat nadal od czasu do czasu powraca na mój stół. Polecam Wam ten przepis. Dzisiaj ciasto upieczone(...)dodawać po łyżce budyniu, na koniec dodać przygotowane orzechy, wymieszać. W mojej wersji zeszytowej jest podane, by masę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania