ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:10/367)

Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 271

mieszanką mocnej esencji herbacianej, cukru i rumu lub koniaku.   Część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego bez nałożonej ozdobnej końcówki i równomiernie wyciskamy okręgi kremu na dolnym piętrze ciasta. Delikatnie rozsmarowujemy krem szpachelką lub szerokim nożem, nakładamy drugie piętro ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy. Znowu – nasączamy lekko blat ciasta lub nie, znowu – równomiernie rozkładamy rękawem cukierniczym krem. Nakładamy szczyt ciasta, lekko(...)polewa i sposób zdobienia ciast szturmem zdobyła serca cukierników na całym świecie. Szczególnie dobrze wyglądają z nią torty w stylu „naked cake” lub z samym „crumble coat” (czyli ciasto cienko zabezpieczone kremem, jak ten torcik), wysokie co najmniej na 5-6 warstw. Czekolada tworzy świetny, mocny graficzny wzór, zostaje bardzo błyszcząca, miękka i łatwa do krojenia. Najlepiej wygląda przygotowana

Karo in the Kitchen
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 233

Miękkie i puszyste babeczki pieczone na białkach ozdobione lekko kwaskowatym kremem malinowym. Wierzch przyozdabia serduszko z galaretki otoczone serduszkiem z czekolady. Smaczne babeczki, które można przygotować nie tylko z okazji Walentynek. MUFFINKI: 1 szklanka białek szczypta soli 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 1/2 łyżeczki(...)stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI 70

mieszamy. Na koniec łączymy z  marchewką.  Przelewamy ciasto  do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w funkcji góra dół w 180℃ około 30 - 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2.) Krem    ( wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej) Miękkie(...)niskich obrotach około minuty. Dodajemy serek philadelphia tak stopniowo łyżka po łyżce. Pod koniec dodajemy cukier puder, aromat pomarańczowy oraz miód.  3.) Przełożenie ciasta . Wystudzone ciasto dzielimy na 2 równe części (patrz video)   Krem dzielimy 2 części. Dolny blat ciasta smarujemy połową kremu, nakładany drugi blat ciasta i wykładamy pozostałą część kremu. Wstawiamy ciasto na kilka godzin

RITA food channel
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 206

która jest na wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest

Relaxtime
Karpatka z kremem budyniowym 157

Karpatkę pewnie wszyscy znacie. Ciasto parzone z kremem budyniowym. Uwielbiam to ciasto. Pamiętam go jeszcze z czasów dzieciństwa. Mój tato jest jej miłośnikiem i moja mama bardzo często ją robiła. Teraz ja przejęłam pałeczkę i piekę swojej rodzince. Krem do tego ciasta robię za każdym razem inny. Dzisiaj budyniowy, taki najlepszy. Źródło mojewypieki.com Ciasto 1 szklanka wody 125 g masła(...)wysmarować masłem i posypać mąką. Wyłożyć jedną połową ciasta dno blaszki rozsmarowując go łyżką. Piec w 200 stopniach C około 25 minut. To samo powtórzyć z drugą połową ciasta. Krem 3 szklanki mleka 130 g cukru 1 jajko 4 żółtka 20g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 350 g masła cukier puder do oprószenia Dwie szklanki mleka zagotować. Z jedną

O kuchni z uczuciem
Torcik buraczany z maślanym kremem czekoladowym 176

powstał gdy ugotowałam za du ż o czerwonych buraczków, wi ę c niewiele my ś l ą c wykorzystałam je do ciasta :) z czekoladowym ma ś lanym kremem to czysta poezja smaków :) Ciasto podałam na talerzyku Porcelana Bogucice- GLORIA Składniki: 1/2 szklanki oleju ro ś linnego 3 ugotowane buraki 1 ły ż eczka proszku do pieczenia 1 płaska(...)czekolad ę wmiesza ć dokładnie i ubijaj ą c dodawa ć po ły ż ce masy jajecznej a ż do sko ń czenia- gdy powstanie gładki puszysty czekoladowy krem. zimne ciasto przekroi ć wzdłu ż na połow ę , przeło ż y ć połow ą kremu reszt ą rozsmarowa ć wierzch ciasta, udekorowa ć dowolnie np:  start ą czekolad

Wanilia i Kardamon
Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym 241

Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym jest bardzo efektowne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotowywać spód ze świeżego szpinaku, dzięki czemu nasze ciasto będzie dobrze wyrośnięte. Kilkukrotnie używałam mrożonego i niestety nie wyrasta tak ładnie ze względu na dużo większą zawartość wody. Do przygotowania swojego(...)spodu użyłam formy do tarty z podwyższonym dnem (28cm) , aby po odwróceniu ciasta było w nim wgłębienie. Oczywiście możecie przygotować je w normalnej formie i nałożyć na nie krem, jednak ciasto nie będzie miało tak ładnych brzegów. Polecam także przepis na tartę szpinakową z dżemem i truskawkami Przepis na zielone ciasto z kremem truskawkowym Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Karpatka z kremem bawarskim 80

Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na jakiś czas warto zaszaleć. Ciasto składa się z klasycznego ciasta parzonego oraz kremu bawarskiego czyli kremu składającego się z budyniu i ubitej kremówki. Ciasto jest pyszne, mało słodkie, najlepsze następnego dnia. Składniki na blachę 25 na 35 cm: Ciasto(...)drugim, stopniowo. Ciasto będzie kremowe i klejące, ale takie ma być. Piekarnik nagrzać do 200 st. Ciasto podzielić na pół. Pierwszą część rozsmarować w formie. Piec przez 25-30 min na złoty kolor. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do całkowitego ostudzenia, wyjąć z formy. Tak, samo postąpić z drugą częścią ciasta. Nie polecam pieczenia dwóch blatów jednocześnie. Krem bawarski

moj przepis na
Karpatka z kremem bawarskim 72

Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na jakiś czas warto zaszaleć. Ciasto składa się z klasycznego ciasta parzonego oraz kremu bawarskiego czyli kremu składającego się z budyniu i ubitej kremówki. Ciasto jest pyszne, mało słodkie, najlepsze następnego dnia. Składniki na blachę 25 na 35 cm: Ciasto(...)drugim, stopniowo. Ciasto będzie kremowe i klejące, ale takie ma być. Piekarnik nagrzać do 200 st. Ciasto podzielić na pół. Pierwszą część rozsmarować w formie. Piec przez 25-30 min na złoty kolor. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do całkowitego ostudzenia, wyjąć z formy. Tak, samo postąpić z drugą częścią ciasta. Nie polecam pieczenia dwóch blatów jednocześnie. Krem bawarski

moj przepis na
Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 81

Najlepszy przepis na karpatkę z ciasta parzonego wymyślony przez Mamę. Spód jest klasyczny – jasny, a wierzch kakaowy z przepyszną domową masą budyniową. To ciasto samo rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się z kawą, dlatego w myśl przysłowia: „ Życie jest niepewne. Najpierw zjedz deser.”- Ernestine Ulmer Na blachę: 23cm x 35cm Ciasto: Składniki: 190 g masła 82% 190 g maki(...)mąkę, żółtko i budyń. Wlać do gotującego się mleka i zagotować jak budyń. Po ostudzeniu dodać masło i zmiksować. Dodatkowo: Kakao, cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przełożenie ciasta: jasne ciasto karpatkowe + krem + kakaowe ciasto karpatkowe + posypać cukrem pudrem i kakao Smacznego!!! Karpatka-najlepszy-przepis-na-tradycyjne-polskie-ciasto Pobierz

Przepisy Babci
Tort świąteczny 252

łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu(...)dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder.  Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć drugim ciastem, rozsmarować drugą część kremu, przykryć trzecim ciastem. Bok i wierzch tortu posmarować resztą kremu i obficie obsypać kokosem.  Bajaderki do dekoracji: Jedną część ciasta rozkruszyć

Ala piecze i gotuje
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 265

wyrównać. Odstawić do stężenia. Ciasto wyjąć z formy pokroić w kwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO Tagged: brzoskwinie , jeżyny , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Jagodowy sernik w biszkopcie 342

Najpierw biszkopt, który wyjmujemy od razu z piekarnika, a potem sernik, który studzi się w piekarniku. W ten sposób oszczędzimy trochę energii :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , Serniki pieczone , SŁODKO Tagged: czekolada , jagody , kremówka , twaróg

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania