ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:7/367)

Ciasto Oczy Carycy 182

Bardzo popularny w polskich domach przekładaniec. Dwa blaty dwukolorowego ciasta odpowiednio nasączonego. Blaty przełożone klasycznym budyniowo-maślanym kremem (choć spotkałam się też z innymi wersjami tego ciasta, np. z kremem kawowym lub ajerkoniakowym). Nazwa "Oczy Carycy" nie jest przypadkowa- to biszkopciki zanurzone w czerwonej galaretce dają taki efekt :). Bazowałam na wielu przepisach i jak można zauważyć, wszędzie jest on bardzo(...)wiśniową. Ciasto schłodzić do stężenia. Resztę kremu budyniowego wyłożyć na drugi nasączony blat ciasta (wysmarować go od strony, którą będziemy kłaść na galaretkę). Po stężeniu galaretki, przykryć ją ciastem z kremem. Polewa czekoladowa: Mleko, cukier puder i masło podgrzać, aż masło się stopi, a mleko będzie ciepłe. Dodać posiekaną gorzką czekoladę, wymieszać do uzyskania gęstej polewy.  Wierzch ciasta oblać

Nastoletnie Wypiekanie
borówkowe ciasto... 131

blaszki przełożyć ciasto i piec w 200C około 40-45 minut, do suchego patyczka dobrze wystudzone /zimne/ ciasto przekroić na połowę, skropić blat ciasta dobrze zieloną herbatą, drugi blat też skropić po nałożeniu go na krem(...)zimną śmietanę ubić, dodać serek homogenizowany bezsmakowy, wsypać galaretkę i wszystko ubić połowę kremu nałożyć na ciasto, przykryć ciastem i resztę kremu posmarować na wierzchu, resztę konfitury dać na krem - ciasto jest pysznie borówkowe i wilgotne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tort piwno-rumowy 187

masy dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć równo  w tortownicach. Piec ok 30-40 min. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. W czasie gdy nam ciasto stygnie zróbmy krem. Krem rumowy 150g cukru pudru 100g masła 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 100ml  rumu(...)dobrze jeśli będzie to złoty rum 400g serka łaciate kremowy śmietankowy Cukier, masło oraz ekstrakt wymieszać na gładką masę. Dodać serek oraz rum, ponownie wymieszać do połączenia składników. Wykonanie ciasta Krem przełożyć całkowicie na wystudzone ciasto. Górę ciasto pokryć kremem i udekorować kulkami. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny

Panda i jej świat
Przepyszny Murzynek z Kremem 1204

Murzynek z Kremem to ciasto idealne na każdą okazję. Jest dziecinnie prost e w przygotowaniu, a jego smak zawsze będzie budził zainteresowanie wśród amatorów czekoladowych ciast z kremem. Ciasto czekoladowe z poniższego przepisu wychodzi wilgotn e , delikatn e , rozpływa się w ustach, a krem powstały z banalnych składników również wychodzi zaskakująco pyszny . Przepyszny Murzynek z Kremem - Składniki: 1 szklank(...)ubijając stopniowo dodajemy po łyżce ostudzonej masy.  Dolną część murzynka umieszczamy w formie w której się p ie kł , po jego powierzchni rozprowadzamy przygotowany krem i przykrywamy górną cz ęś ci ą ciasta.   Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) , wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu roztopienia czekolady i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną

Słodka Strona
Ciasto marchewkowe z nutą cytrusów 134

wykładam tylko dno formy, a jej boków nie smaruję tłuszczem), wylać ciasto.  Piec w temperaturze 180℃ około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Składniki na krem: 330 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 1/2 szklanki soku z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z cytryny(...)pomarańczy, delikatnie wymieszać. Żelatynę podgrzać (u mnie w mikrofali), wymieszać by się rozpuściła. Do żelatyny dodać 2 łyżki kremu, wymieszać i całość wlać do przygotowanego kremu, wymieszać. Kremem przełożyć ciasto (trochę kremu odłożyć do posmarowania wierzchu i boków ciasta). Przełożone ciasto delikatnie docisnąć, obsmarować pozostałym kremem boki i wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze stężał. Galaretkę rozpuścić

In my kitchen
Ciasto z kremem i gruszkami w winnej galaretce 265

ubić i zmiksować z wystudzonym budyniem, a następnie wmieszać ubitą kremówkę. Biszkopt wyjąć z foremki, ściągnąć papier i włożyć z powrotem. Nałożyć krem. Gruszki odsączyć na sitku, wyjmując goździki i pociąć na jeszcze mniejsze cząstki. Układać na kremie, a na brzegach wcisnąć wiśnie. Po odsączeniu gruszek, wina powinno zostać 400ml. Jeżeli jest mniej dolać przegotowaną wodę. Odlać 1/2 szklanki(...)płynu i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z resztą wina. Kiedy zacznie tężeć, zalać gruszki. Odstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: budyń , gruszki , kremówka , mascarpone , wino , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto bez pieczenia z mascarpone 56109

razem przygotowałam ciasto bez pieczenia dla leniwych, a może jednak bardziej dla zapracowanych. Ciasto z kremem z serka mascarpone i herbatników nie jest pracochłonne i z łatwością przygotuje je nawet osoba mniej obyta z tajnikami wypiekania. Przygotowane ciasto ma delikatny serowy smak, przełamany wyraźnie nutą kakaową i waniliową. Ciasto z herbatników i kremu z serka mascarpone nabiera odpowiedniego smaku(...)sztuk), wymieszanych z rozdrobnionymi migdałami. Herbatniki i migały, można rozdrobnić blenderem lub w moździerzu. Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło i herbatniki przeniknęły wilgocią kremu. Ciasto przechowywać w lodówce i podawać schłodzone. Zobacz również: Tiramisu

Kuchcik gotuje
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM BANANOWYM 111

Znane i lubiane przez wszystkich ciasto marchewkowe, ale trochę w innej odsłonie... z kremem bananowym 🍌🍌🍌 Ciasto to nie było planowane, ale zalegały mi w domu marchewki i banany, aby się nie zmarnowały musiałam coś wymyślić. Najlepszym sposobem na wykorzystanie marchewki to właśnie ciasto marchewkowe, a krem bananowy to była czysta improwizacja. Muszę przyznać, że to połączenie korzennego ciasta marchewkowego(...)wrzucamy garść migdałowych płatków, cały czas miksując. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy ciasto wystygnie przecinamy go na pół i lekko ścinamy wierzch. Na spód ciasta wykładamy większą część kremu, posypujemy startą czekoladą i przykrywamy górną częścią ciasta. Wierzch i boki również smarujemy kremem. Całość posypujemy startą czekoladą i przyozdabiamy plasterkami bananów. Ciasto wkładamy do lodówki. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
Keto wuzetka dyniowo – pomarańczowa (Paleo, LowCarb) 96

dyni , to padło na keto ciasto . Marzyło mi się znowu zestawienie pod tytułem dynia plus pomarańcza . Ciasto dyniowo – pomarańczowe cieszy się nie lada powodzeniem w sezonie, co udowadnia, że to połączenie smakowe jest naprawdę udane. Powstał więc biszkopt z nadzieniem dyniowo – pomarańczowym, które swym charakterem skojarzyło mi się z popularnym ciastem zwanym wuzetką . Ciasto jest mocno kakaowe, a że dodałam(...)kremem dyniowym z nutką pomarańczy oblany polewą czekoladową - taka właśnie jest keto wuzetka dyniowo - pomarańczowa. Pyszna, piękna i aromatyczna! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Polska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto dyniowe , czekolada , Halloween , torcik , wuzetka Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 25 - 30 minut Czas oczekiwania 1,5 godziny Składniki Biszkopt 4 jajka 1 szczypta soli

Modern Cave Girl
Ciasto a’la karpatka z malinami 874

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i ciasto dobrze się kroi. Połączenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzał w dziesiątkę. Pyszne, letnie ciasto Polecam! Składniki: Ciasto parzone: 4 duże jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła szczypta(...)dwie części. Blaszkę o wymiarach około 22 cm x 30 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Połowę ciasta przełożyć do blaszki i równo rozprowadzić. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut. Tak samo upiec drugą część ciasta. Krem budyniowy: Zagotować 2 szklanki mleka. Mąkę ziemniaczaną, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka dokładnie zmiksować. Powoli dolewać do gorącego

Oryginalny smak
Tarta czekoladowa z malinami 480

tarty. Odstawić do lodówki, aby wszystko stężało. Na zastygniętym kremie ułożyć świeże maliny i udekorować listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , herbatniki , kremówka , maliny , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
Brzoskwiniowy piegusek z malinami 251

garnka. Zasypać cukrem i smażyć na małym ogniu, aż brzoskwinie zaczną się rozpadać. Dodatkowo zmiksować blenderem aby otrzymać gładki krem. Nie jest to jednak konieczne. Do jeszcze ciepłych brzoskwiń wlać rozpuszczoną żelatynę. Kiedy brzoskwinie zaczną tężeć przełożyć nimi ciasto makowe. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno(...)połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , mak , maliny , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Torcik makowo śmietankowy 330

ubić na sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany stopniowo dodawać mak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.30 minut.  KREM I  Galaretkę kiwi rozmieszać w wodzie,odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do śmietany dodawać(...)wymieszać.  SKŁADANIE CIASTA  Biszkopt II Dobrze biszkopt nasączyć,na biszkopt wyłożyć: Krem I Ciasto makowe Krem II Biszkopt I Dobrze biszkopt nasączyć. Wierzch i boki posmarować II kremem. Ciasto schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Karpatka 341

Pierwszy raz ją robiłam. I muszę przyznać, że mi wyszła :) Przepis znalazłam na Domowe wypieki, jedyną zmianą jakiej dokonałam to to ilość masła w kremie. Zmniejszyłam ją do 200 g. Polecam Wam to ciasto. Karpatka. Składniki na blachę 24 x 35 cm: Ciasto parzone: 1 szkl. wody; 150 g margaryny; 1 szkl. mąki; 5 jaj; szczypta proszku do pieczenia; szczypta(...)sól. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą przekładamy do wyłożonej papierem formy. I pieczemy przez 30 min. w temp. 180 stopni. Następnie identycznie postępujemy z drugą połową ciastaKrem: 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Mieszamy bardzo dokładnie i dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy

Miksturownik