Zapraszam na smaczne ciasto z aromatycznym kremem marchewkowym. Krem dzięki marchewce ma piękny pomarańczowy kolor i niezwykły smak. Polecam Składniki: 275 g ciasta francuskiego 330 ml śmietanki 30% 350 ml soku wyciśniętego ze świeżych marchewek 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru pudru 2 łyżki żelatyny oraz cukier puder do posypania blaszka 24x24cm Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy(...)łyżce mascarpone cały czas miksując. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę marchewkową i miksujemy razem, aż składniki kremu się połączą. Na dno blaszki wkładamy ciasto francuskie w dużym kawałku. Na ciasto wkładamy krem i wyrównujemy. Na kremie układamy w małej odległości od siebie poduszeczki z ciasta francuskiego. Lekko dociskamy do kremu. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Przed podaniem posypujemy obficie
słodkie i nie tylko historie kulinarneProste ciasteczka w kształcie serduszek wypełnione kremem budyniowym i dżemem z truskawek. Chrupiące z przepysznym, aksamitnym kremem i mocno owocowym dżemem. Wszystkim smakują, a szczególnie tym najmłodszym. A wszystko to z miłości do truskawek… 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 50 g masła 1 słoiczek dżemu(...)rozsmarować dżem truskawkowy. Odstawić, aż krem zastygnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji „Z miłości do truskawek” #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: budyń , ciasto francuskie , dżem
https:KKuchniaMniamzobaczyłam to ciasto na innych blogach wiedziałam, że i ja muszę koniecznie je wypróbować! Nadarzyła się okazja więc postanowiłam je upiec. Ciasto co prawda nie jest niskokaloryczne, jednak nie jest zbyt czasochłonne w przygotowaniu. Wilgotny biszkopt, czekoladowy krem, herbatniki z konfiturą i lekka śmietanka, połączenie idealne...foremka 23 x 33cmBiszkopt: 4 jajka, 130g mąki pszennej, 70g cukru(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 30-35 minut w temp. 170st. Ostudzić. Poncz: 1/2 szklanki kawy, 3 łyżki rumu.Rum wymieszać z przestudzoną kawą, nasączyć ciasto. Krem: 2 szklanki mleka, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki kremu czekoladowego np. Nutelli, 200g
Z miłości do słodkościCudowne smaki dzieciństwa , ciasto zrobione na bazie gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60%, smaku dopełnia równie mega czekoladowy krem, czy może być coś lepszego na deser? Wątpię! Deska dębowa to pracownia Spod Hebelka Składniki: Na około 12 sztuk: 1 szklanka mąki tortowej-używam zawsze Młynomag 4 duże jajka 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 60% kakao(...)gotować, dodać połamaną czekoladę i łyżkę cukru pudru, odczekać chwilę i wymieszać do połączenia. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny w celu solidnego schłodzenia. Następnie ubić mikserem na krem. Ciasto: Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem umieścić w rondelku, rozpuścić na małym ogniu, cały czas mieszając do połączenia. Wystudzić. Jajka ubić z cukrami i szczyptą soli
Wanilia i Kardamontrzeci mój ulubieniec, który wystąpił w tym torcie, to ser. Prosty, zwyczajny twaróg na sernik, który dodałem do kremu. Tort smakował naprawdę pysznie! Wilgotne blaty ciasta korzennego, krem serowy i dodatek solonego karmelu - prawdziwa uczta dla podniebienia :) Tort piernikowy z solonym karmelem - przepis: Solony karmel (Przepis TU ): 200 g cukru (szklanka) 70 g masła 3/4 szklanki śmietanki kremówki(...)Krem z solonym karmelem: Do śmietanki kremówki dodajemy cukier, ser twarogowy, solony karmel i ubijamy mikserem najpierw na średnich, następnie na najwyższych obrotach, aż powstanie gładki, puszysty, stabilny krem. Całość: Przygotowane ciasto, wystudzone ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Ja dodatkowo odkroiłem boki, oraz wierzch ciasta, który był mocno zrumieniony. Na pierwszy blat wykładamy 1/2 kremu, równamy i przykrywamy następnym
Kuchnia Łukaszamargaryny słoik powideł śliwkowych Ciasto miodowe: Mąkę posiekać z margaryną. Dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz pozostałe składniki i zagnieść gładkie ciasto, schłodzić przez godzinę w lodówce.. Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość formy 20x30 cm. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok 10 minut, do zarumienienia. Jedno ciasto upiec z orzechami. Polewa(...)Dodać orzechy i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na jeden placek miodowy i upiec. Krem: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem cukru. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu i ekstrakt waniliowy. Składanie: Placek miodowy posmarować połową kremu. Drugie ciasto miodowe posmarować powidłami i ułożyć na poprzednim smarowaniem do spodu. wyłożyć pozostały krem
Smakołyki AsiMocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wystudzić. Krem: Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodać mascarpone i miksować dalej do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać do kremu i wymieszać. Około
BullioMocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wystudzić. Krem: Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodać mascarpone i miksować dalej do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać do kremu i wymieszać. Około
BullioCiasto, które miało być tylko ciastem marchewkowym. A zostało ciastem marchewkowo-potrójniekokosowym. Kokos wylądował w kremie, a dzięki zmiksowaniu go na mączkę, krem był naprawdę kremowy. Kokosu nie pożałowałam też do samego ciasta i na sam koniec czym innym mogłam posypać ciasto, jak nie kokosem właśnie? Ciasto bardzo smakowało Hani, choć ona od kokosu zwykle z daleka. Batoniki Bounty(...)blendera na mączkę. W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym. Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Składniki na polewę: 80 g masła 80 g cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy razem do rondelka i na wolnym ogniu
bistro mamasię bardzo lekko kroi się i wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec - przepis: Składniki: Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 200 g mąki 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)chrupiącego słonecznika. Biszkopt kroimy na dwa równe blaty. Każdy blat nasączamy ponczem. Pierwszy blat wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na niego wykładamy cały krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Ciasto wkładamy na 6-8 godzin do lodówki, aby się zmacerowało. Po zmacerowaniu się ciasta, robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i gotujemy na malutkim ogniu
Kuchnia Łukaszagalaretkę z jagodami wylać odrobinę kremu malinowego. Ułożyć maliny i zalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: galaretka , jagody , kremówka , maliny , mascarpone
https:KKuchniaMniamCiasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami to połączenie smaków charakterystyczne dla popularnego "Kopca Kreta" jednak przygotowanego w klasycznej, prostej formie. Wilgotne czekoladowe ciasto, delikatny, puszysty krem śmietankowy z dodatkiem wiórków czekoladowych oraz aromatyczne banany to kompozycja, której nie sposób się oprzeć. Polecam. Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru(...)pudru 60 g czekolady gorzkiej 4-5 bananów sok z połowy cytryny Polewa: 125 ml śmietanki kremówki 30% 60 g mlecznej czekolady 65 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Ciasto Czekoladowe z Kremem Straciatella i Bananami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Blaszkę wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem (ok. 20 x 28 cm). Mąkę wraz z kakao
Słodka Stronaoraz solą i delikatnie łączymy z masą jajeczną. Pyszne ciasta: ciasto cytrynowe , ciasto ucierane z truskawkami , tradycyjne ciasto czekoladowe Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Pieczemy ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Wyjmujemy ciasto do przestudzenia. W czasie, gdy ciasto stygnie przyrządzamy masę z serka śniadaniowego do przełożenia tortu(...)marchewkowego. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy serek i wszystko ucieramy na krem. Na końcu dodajemy starta skórkę cytrynową, która idealnie podkręci smak kremu. Tak przygotowaną masą serkową przekładamy nasze ciasto oraz dekorujemy wierzch tortu. Żeby ułatwić sobie dekorację warto krem schłodzić chwilę w lodówce. Ciasto marchewkowe gotowe do jedzenia
Gotujemy i jemyśmietankowym. Ten przepyszny tort miał swoją premierę w drugie urodziny Błażejka. To mój pierwszy tort urodzinowy zrobiony własnoręcznie, z którego jestem bardzo dumna! Czekoladowe ciasto przełożone wiśniami i kremem śmietankowym jest po prostu obłędne! Ilekroć oglądam zdjęcia tego tortu mam ochotę lecieć po mrożone wiśnie do sklepu i upiec go jeszcze(...)formy o śr 22 cm . Pieczemy od 13 – 17 minut w 180°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Gotowy blat ciasta studzimy. Powtarzamy czynność dwukrotnie. Krem śmietankowy: 350 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 5 łyżek cukru pudru lub więcej, do smaku W misce, przy pomocy miksera
Słodki PomysłFrancji. Składa się z kruchego lub półkruchego ciasta z owocami. Najczęściej są to jabłka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć innych owoców np. gruszek, moreli, czy brzoskwiń. W kuchni polskiej jabłka przyprawiane są cynamonem i goździkami. Tyle jeśli chodzi o teorię Moja szarlotka oprócz jabłek i kruchego ciasta zawiera jeszcze krem. To właśnie dzięki niemu jest wyjątkowa. Sprawdza(...)pieczenia, wykładamy ciastem. Ja robię to ręcznie, ponieważ jest ono zbyt kruche, aby je rozwałkować i przełożyć w jednym kawałku. Tak przygotowany spód nakłuwamy widelcem i smarujemy białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 10 minut (do momentu, aż nasze ciasto się zarumieni). W czasie kiedy nasz spód będzie się podpiekał, przygotowujemy krem. W garnku zagotowujemy mleko
PatiGotuje