ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:118/367)

12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 78

blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym powodzeniem niż tradycyjne przekładane biszkopty z tłustym słodkim kremem. Jeśli już jecie ciasto, to poprzestańcie

Dietolog
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 73

blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym powodzeniem niż tradycyjne przekładane biszkopty z tłustym słodkim kremem. Jeśli już jecie ciasto, to poprzestańcie

Dietolog
Bajaderka 406

różnych bakalii ( np. żurawina , rodzynki, orzechy i inne ) 2 łyżki galaretki/dżemu porzeczkowego 50 ml spirytusu 18-20 herbatników Petitt Beure Wykonanie:  Suche resztki ciast i ciastek - bez kremów - pokruszyć w malakserze. Masło, cukier i kakao podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Okruchy ciast wymieszać z bakaliami - rodzynki i żurawinę uprzednio namoczyć i odsączyć. Ostudzone masło z cukrem i kakao wlać

kolorowotorcikowo
Babeczki pomarańczowo-migdałowe z amaretto 136

najszybszych rozwiązań jest upieczenie muffinek. Jeśli chcemy aby były nieco wykwintne, udekorujmy je kremem tworząc urocze babeczki. Tak - muffinka, a babeczka to co innego - muffinka to ciasto bez "czapeczki" z kremu, a babeczka (zwana również cupcake) to muffinka z kremem. Niedzielę umilaliśmy sobie właśnie takimi słodkimi babeczkami pomarańczowo-migdałowymi z amaretto.Pamiętacie jak pokazywałam Wam na fanpage urodzinowy

Pora coś zjeść
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 453

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White Rose .     Składniki: Ciasto kruche: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 200g masła Krem: 800g jogurtu naturalnego 2 laski wanilii lub ekstrakt waniliowy z ziarenkami wanilii (możemy zastąpić aromatem waniliowym(...)Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z jogurtem. Na końcu cały czas miksując, powoli wlewać żelatynę. Gotowy krem wylać na kruche ciasto i blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. Wierzch: 5. Dwie galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto wyjąć z lodówki

Mała Cukierenka
Domowe ciasteczka oreo 141

Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 żółtka Krem: 100g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem tworząc jednolitą kulę *** *** Ciasto wałkujemy na blacie podsypanym mąką, na grubość około 3-4 milimetrów *** *** Za pomocą szklanki(...)ciasteczka odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy krem: miękkie mało miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy stopniowo mleko w proszku i ucieramy do momentu, aż krem będzie jednolity i dość gęsty *** *** Na połowie ciasteczek układamy po łyżeczce kremu *** *** Ciasteczka z kremem przykrywamy pozostałymi ciasteczkami i lekko spłaszczamy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY

Blog z Apetytem
Tort z czereśniami. 203

Czereśnie to jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można(...)Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier, mascarpone i serek homogenizowany. Na końcu wlać ostudzoną żelatynę. Krem schłodzić w lodówce, aby lekko stężał. Placki przełożyć połową kremu, resztę masy rozsmarować na wierzchu tortu. Ciasto wstawić do lodówki. Czereśnie umyć, wydrylować i ułożyć na torcie. Lekko tężejącą galaretką polać owoce (jeśli galaretki będzie za dużo, wykorzystać tylko część). Odstawić do lodówki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Biszkopt z kremem i truskawkami 86

korzystajmy więc ze świeżych i pachnących truskawek. Dziś zapraszam na biszkopt przekładany kremem budyniowym i musem truskawkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z kremem i truskawkami Składniki Składniki na biszkopt: 6 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub wanilinowego bez cukru(...)garnku i dodajemy galaretki, uwaga żeby ich nie zagotować. Odstawiamy do wystudzenia. Całość: Biszkopt kroimy wzdłuż na dwie równe części. Spód wkładamy do blaszki w której piekliśmy ciasto i na wierzch rozsmarowujemy krem budyniowy. Przykrywamy drugim kawałkiem biszkoptu i wylewamy tężejącą masę truskawkową. Całość wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aż galaretka stężeje. Artykuł Biszkopt z kremem i truskawkami pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
W - Z, czyli Wuzetka 20534

Nie mam pojęcia dlaczego bałam się piec to ciasto. Upiekłam, mimo iż dziś wszystko szło nie tak, ciasto wyszło ładnie i super smakuje. Nie jest za

Blondynka Gotuje
TIRAMISU TRUSKAWKOWE 86

ciasta . W foremce układamy biszkopty namoczone w ponczu, nakładamy 4 szpatułki kremu i wygładzamy. Wykładamy biszkopty namoczone w ponczu. Kładziemy 3 szpatułki kremu i wygładzamy. Na kremie przy brzegach foremki układamy truskawki pokrojone drobno. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wiltona nr: 2D. Dekorujemy górę ciasta robiąc rozetki. Po środku zostawiamy wolne miejsce w kształcie prostokąta, w które(...)wykładamy pokrojone truskawki. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Uwagi:   Z pozostałości kremu i biszkoptów można zrobić taką słodką przekąskę, tak jak to widać na zdjęciu niżej. W wersji dla dzieci nie pomijamy alkohol. Wystarczy samo mleko. Tutaj możesz zobaczyć inny przepis na pyszne ciacho z truskawkami bez pieczenia. Moją inspiracją był przepis od Fatto in casa

RITA food channel
Ptysie z bitą śmietaną i owocami 116

Ptyś! To kuliste ciastko z ciasta parzonego. Po przecięciu na dwie części napełniane jest kremem lub bitą śmietaną. Ciastko znane od wielu lat i kojarzy je chyba kazdy, a nazwa pochodzi z języka francuskiego. Petit choux, wymawiane pti szu, to dosłownie mała kapusta. Nazwa ta odnosi się do kształtu ciastka(...)zostały wzbogacone o owoce, można dać ich znacznie więcej, dzięki czemu smak ciastek jest niepowtarzalny – prawie wytrawne ciasto, słodka śmietanka i kwaskowe owoce. Ptysie należy nadziać bezpośrednio przed podaniem, aby nie zrobiły się mokre od kremu i owoców. Porcja jest dość duża, bo wychodzi ok. 40 ptysiów, ale są małe

To co kocham
Skandynawski biszkopt z jabłkami 185

więc użyłam starego, dobrego rumu. Pasuje; pamiętajcie tylko, by nasączyć blaty równomiernie; mi trafił się naprawdę mocno rumowy gryz ... Ciasto polecam fanom biszkoptów i tym, którym potrzebne jest bezpieczne ciasto, które wszystkim będzie smakować. Nie zawiedziecie się. Poza tym wpisuje się w kanon modnych ostatnio naked cake; jeśli więc podążacie za trendami, upieczcie koniecznie! Jesienny biszkopt z jabłkami i orzechami(...)blaty. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko odcisnąć. Kremówkę ubić na sztywno. Wymieszać z jabłkami i orzechami. Na paterze ułożyć spodni blat ciasta, nasączyć połową rumu, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, nasączyć pozostałym rumem, wyłożyć resztę kremu. Przykryć ostatni blatem (z orzechami). Wyrównać brzegi ciasta. Schłodzić w lodówce 30-60 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 487

Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim  kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący  czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 45 minut (lub dłużej - do suchego patyczka). Na wierzchu ciasta powstanie wybrzuszenie, dlatego aby się go pozbyć - tuż po upieczeniu przewracamy placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy.  Krem: Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i jeszcze chwilę miksujemy (pamiętajmy

Słodka Strona
Miodowe ciasto z orzechami laskowymi 121

Madzia przeprasza, bo nie pamięta skąd ten przepis wzięła. Jak to Madzia... :) Na tortownicę 24 cm: Ciasto: 250 g margaryny do pieczenia 220 g płynnego miodu 4 jajka 150 g orzechów laskowych 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 100 g gorzkiej czekolady 70% 1 łyżeczka masła 200 ml śmietanki kremówki 36% Dekoracja: Lekko uprażone(...)ciągle mieszając. Śmietankę podgrzewamy prawie do wrzenia, powoli wlewamy do miseczki z czekoladą ciągle mieszając. Zdejmujemy znad pary, studzimy i wkładamy do lodówki żeby krem zgęstniał. Smarujemy kremem wierzch i boki ciasta i dekorujemy orzechami. I jeszcze raz wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Orzechy makadamia użyczył sklep biozdrowie24 . Który zresztą bardzo polecam. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 372

przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję