ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:117/367)

Wegańskie blondie z fasoli i kremem pistacjowo-kakaowym 90

Wegańskie ciasta w obecnych czasach są na topie! Zachęcam do przygotowania niniejszego ciasta z wykorzystaniem kremu pistacjowo-kakaowego. Składniki: 120g (1 sztuka) obranego banana 480g odsączonej białej fasoli 1 łyżka octu jabłkowego 50g erytrytolu 50g mąki ryzowej 30g zmielonego siemię lnianego 20g oleju kokosowego  50g kremu pistacjowo-kakaowego  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz kremu pistacjowo-kakaowego zblendować

Truskawkowa Fiesta
MILLE-FEUILLES Z JABŁEK Z KOZIM SEREM 123

słoną przystawkę z jabłek i koziego serka. „Mille-feuille” (w dosłownym tłumaczeniu „tysiąc liści”) odnosi się głównie do francuskiego deseru będącego odpowiednikiem polskiej napoelonki, skomponowanego z kilku warstw ciasta francuskiego przekładanych kremem waniliowym, ale dzisiaj „mille-feuille” znajduje również zastosowanie w odniesieniu do innych deserów oraz dań w wersji wytrawnej np. mille feuille z bakłażana i pomidorów. Francja jest królestwem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Świąteczny obiad: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 126

nich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz

Niedzielny kucharz
Placek z rabarbarem 174

ciasto. Składniki: 270 g mąki pszennej 4 jajka 120 g cukru pudru cukier wanilinowy 180 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300-400 g rabarbaru Masło rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać przez sitko. Wbić całe jajka, wsypać cukier puder, wlać masło i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję kremu

Anielskie wypieki
SERNIK Z MASĄ ORZECHOWĄ 149

Przepyszny sernik o nucie orzechowej, z chrupiącymi orzechami na wierzchu i słonym kremem orzechowym.     SKŁADNIKI Ciasto: 3/5 kostki masła, 2 jajka, 1 ½ szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany Masa serowa: 3/5 kostki masła, 750 g twarogu, 6 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masy orzechowej Helio

słodki bratek
Karpatka 131

grupy ciast parzonych. Określenie „ciasto parzone” pochodzi od sposobu wykonania ciasta. Mąkę wsypujemy do gotującej się wody z tłuszczem i „zaparzamy” ją w wysokiej temperaturze. Ciasto parzone przygotowywane jest bez cukru, ma więc bardzo różnorodne zastosowanie, ponieważ samo w sobie nie ma wyraźnie określonego smaku. Dlatego przepis podstawowy ma zastosowanie w niezmienionej formie we wszystkich rodzajach wypieków z ciasta parzonego(...)ciasta. Piec w piekarniku bez termoobiegu. Zawsze wkładamy do gorącego piekarnika i nie otwieramy podczas pieczenia, bo fale opadną. Przez pierwsze 10 minut pieczemy w temperaturze 220 stopni. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta pieczemy tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem

Pomysłowa kuchnia
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 177

nich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz

Niedzielny kucharz
Słodka pizza z ciasta francuskiego 164

Prosty przepis na super smaczny, bardzo efektowny i szybki deser. Ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem z bitej śmietany i owocami, to idealna słodycz na każdą imprezę

AniaGotuje.pl
KUBANKA 636

Efektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem.       SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 200 g masła

słodki bratek
ZIELONY KOKTAJL Z AWOKADO 174

okresie świątecznym pozwalam sobie na duże ilości słodyczy. Na moim talerzu królują ciasta, ciasteczka, czekoladki, kremy... dlatego dla równowagi w najbliższych dniach postawię na zieleninę i surowiznę. Królować będą z pewnością koktajle. Czytaj więcej

Kasia Sarna
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 155

Delikatne, słodkie i czekoladowe ciasto, o posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i  efektownie wygląda

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekolada plastyczna i tort na Dzień Matki 183

Tort... zwykle robię je na jakąś konkretną okazję i tak też było tym razem - ten właśnie tort przygotowałam na spotkanie rodzinne, ale myślę, że z powodzeniem

Czary - gary w kuchni
Karpatka 191

jedną stronę . Przetestowałam - jak kręciłam na opak to w czasie pieczenia nie robiły się ładne purchle. Ciasto dzielimy na połowę wykładamy do dwóch blaszek posmarowanych masłem roślinnym, wyrównujemy i pieczemy ok. 45 minut. Każdy placek pieczemy oddzielnie. Studzimy. Karpatka Karpatka Krem:     3 jaja     3/4 szklanki cukru     1 łyżka mąki pszennej(...)mleko z cukrem wanilinowym i masłem roślinnym. Mieszając dodajemy do utartych żółtek i cały czas mieszając zagotowujemy. Gotujemy aż krem zgęstnieje i uzyska konsystencję budyniu. Przestudzonym kremem przekładamy upieczone placki, lekko dociskamy. Ciasto podajemy oprószone cukrem pudrem. Karpatka SMACZNEGO :-)  PS. Aktualnie dręczy mnie przeziębienie i od zeszłej środy nie biegam. Z aerobiku jednak nie zrezygnuję - idę się dobić

peggiwkuchni
Metrowiec staruszek 141

wcale). Ciasto przelałam do dwóch silikonowych foremek do babki.Piekłam koło 45 minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu pokroiłam ciasto w "plastry" Smarujemy raz ciemne i raz jasne ciasto i przekładamy kremem  Masa budyniowa: Budyń gotujemy według tego co jest napisane na opakowaniu. Masło miksujemy na masę i dodajemy po łyżce budyniu zimnego. Tak powstaje krem budyniowy. Polewa: Rozpuszczamy

Różowa kuchnia
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 182

przecież „i tak nam nic nie wyrośnie” ;) W tym roku, jak i w poprzednim będę miała dla Was mnóstwo, fantastycznych dyniowych przepisów na m.in. Tortellini, Ciasto dyniowe z kremem, Pierogi, Zupy i wiele wiele innych … Ale narazie nie o przepisach mowa ;) Pogadajmy sobie właśnie o dyni ach … Taka uśmiechnięta dynia chyba wszystkim kojarzy się ze świętem

Ostra na Słodko
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 128

obowiązkowo...Tematem akcji w ten weekend był arbuz i galaretka w roli głównej...u mnie dodatkowo jest masa z landrynkami miętowymi podpatrzona u Magdy . Razem ze mną  ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza

Moje domowe kucharzenie
My w KUKBUKu!!! 222

pokażemy co do chwili obecnej udało nam się razem stworzyć :  KUKBUK nr 12 - daktyle i orzechy Kukbuk nr 12 - nasze minimalnie i maksymalnie - zaserowaliśmy szejk daktylowy i ciasto daktylowe z kremem z praliną orzechową i kajmakiem. KUKBUK nr 13 - topinambur Zaraz potem był następny numer Kukbuka - nr 13 - to w nim czarowaliśmy z topinamburem w colesławie i w zapiekance

Plate of Joy
Sernik ze słonecznikiem 229

Prażony słonecznik, masa krówkowa, ser i kruche ciasto... wszystko razem znakomicie się komponuje. I niech nie zdradzi Was ta masa krówkowa, bo wbrew pozorom, sernik nie

In my kitchen
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 165

Torcik marchewkowy, wygląda obłędnie i tak smakuje. Tak na prawdę, to moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może

Niezły Młynek
Jegomość Król Julian - tort :) 125

Chyba wszyscy znają króla Juliana z Madagaskaru :) tego weekendu zagościł on w mojej kuchni, gdzie został stworzony z kolorowego ciasta i przepysznego kremu pomarańczowo- ananasowego. Tort powstał na urodziny mojego przyszłego szwagra, którego czasem nazywamy „król Julian” :) Początkowo tort miał być płaski, jednak mój brat zachęcił mnie do zrobienia tortu w takiej wersji jaka wyszła, czyli wypukłego :) tutaj składam podziękowania

Smakowy Raj
Ciasto marchewkowe 661

delikatnie mieszamy. Wylewamy do wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać polewą czekoladową, czy też lukrem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Babeczki Fale Dunaju 337

Przepis na 12 babeczek. Składniki Mleko 300ml Cukier 175g (100g do kremu, 75g do ciasta) Budyń śmietankowy 1 opak. Czereśnie z kompotu 24 sztuki Masło 250g o temperaturze pokojowej Cukier waniliowy 1 opak. Jajko 3 jajka Mąka 150g Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Papierowe foremki Kakao w proszku 1 łyżka Wiśnie kandyzowane 12 sztuk do […] The post Babeczki Fale

Kulinarne Przeboje
Babeczki z lemon curd 187

Wielkanoc za pasem, pewnie każdy z was myśli już o świątecznych wypiekach. Ja proponuje tym razem mini babeczki, o delikatnym cieście z pysznym kremem cytrynowym lemon curd. Takim babeczkom żaden łasuch się w święta wielkanocne nie oprze.  Z podanej porcji wychodzi 12 babeczek. Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PIKANTNY KAPUŚNIAK Z CHORIZO. 225

Wakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowychdeserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów.Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach,na straganach, a więc z sezonowych produktów.Czasami jednak nachodzi ochota na jakąś

W kuchni Karmel-itki
Tarta z kremem śmietanowym z mascarpone i białą czekoladą z sezonowymi owocami 117

tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można przygotować krem.  Rozpuścić w kąpieli wodnej białą czekoladę. Ubić śmietanę kremówkę. Dodać mascarpone i l i lekko zmiksować(...)ciasto do formy.  Po nakłuwać widelcem ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki.  Przykryć papierem do pieczenia i dociążyć grochem/ryżem, co mamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut, następnie zdejmujemy dociążenie i wkładamy z powrotem na następne około 10 minut. Wykładamy ciasto do całkowitego wystygnięcia. Dodajemy krem

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Ciasto Czarny Las 605

fajnie podbijają smak ciasta. Wbrew pozorom to pyszne ciasto jest łatwe w wykonaniu. Zapraszam do skorzystania z mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Czarny las składniki: SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 5 dużych jaj 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyzki kakao 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY(...)ponczem i układamy połowę wisni wydrylowanych ze słoika. Na wiśniach wykladamy połowę kremu śmietankowego z mascarpone. Nastepnie przykrywamy drugim blatem. Ponownie nasączamy ponczem i kładziemy druga połowę wisni ze słoika. Na wiśniach rozsmarowujemy druga część kremu. Czekolady ścieramy tarką z wkładką do wiórek i posypujemy wierzch ciasta. Jeżeli nie mamy takiego robota, to można zatrzeć na tarce o grubych oczkach

Olcia gotuje!
Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie 161

Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie jest proste w przygotowaniu i bardzo pyszne. Krem wiśniowy na bazie śmietany i mascarpone świetnie się łączy z makowym biszkoptem i dżemem wiśniowym. Dzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast(...)wiśniowym. Krem wiśniowy: Zagotować 200 ml wody, wyłączyć palnik, po czym wsypać galaretkę, żelatynę i dobrze wymieszać, aż do rozpuszczenia. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Na koniec wlać lekko już tężejącą galaretkę i zmiksować do połączenia składników. Krem wiśniowy wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta i włożyć

Passions hobbies life
Mleczna kanapka 131

jednym żółtku. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao delikatnie mieszamy z masą z białek i żółtek łyżką lub szpatułką. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy25 minut w temperaturze170 stopni.  Upieczone studzimy i kroimy na pół krem: Melko zagotowujemy(...)cukrem i cukrem waniliowym, studzimy. Margarynę z temperaturze pokojowej (ważne) ucieramy dodając ostudzone mleko. Na koniec do may dodajemy mleko w proszku i mieszamy Kremem przekładamy biszkopt. polewa: Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy ciasto. Odstawiamy do stężenia polewy

Bon appetit mon amie
Krucha tarta z kremem i truskawkami 147

Pyszna krucha tarta kremem z serka mascarpone i białej czekolady z truskawkami i galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 kilogram truskawek 1 galaretka truskawkowa tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche , zawijamy w folię(...)godzinę do lodówki .Formę do tarty (24 cm.)smarujemy tłuszczem , wylepiamy rozwałkowanym ciastem ,nakłuwamy widelcem .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Serek mascarpone przekładamy do miski , miksujemy . Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do serka miksujemy . Krem wykładamy na upieczonej tarcie .Truskawki kroimy w plasterki , układamy jeden koło drugiego tak żeby

Bajeczna Kuchnia
Klasyczny tort z kremem czekoladowym 245

urodziny tatuś zażyczył sobie zwykły, klasyczny tort z kremem - bardzo czekoladowym:)) Musiałyśmy więc z mamą spełnić życzenie solenizanta i wspólnie przygotowałyśmy taki oto zwykły, ale naprawdę bardzo smaczny!!   Biszkopt: 7 jajek,  1 i 1/3 szklanki cukru,  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka ubić(...)sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki.Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o średnicy 27cm.Piec ok. 40 minut w temp. 175st.Ostudzić i przekroić na 3 równe części.Nasączyć 1/4 szklanką wody oraz 1/2 szk. likieru czekoladowego.Krem czekoladowy:  400g masła

Z miłości do słodkości
Owocowa chmurka – ciasto bez pieczenia 3278

Smaczne lekkie ciasto z herbatników przełożonych masą jogurtowo-owocową i śmietankowym kremem budyniowym, udekorowane owocami i galaretką. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach. Ciasto nie wymaga pieczenia i łatwo je przygotować. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (2 długie opakowania) 1 budyń śmietankowy z cukrem 400 ml mleka(...)Następnie wyłożyć ostatnią warstwę herbatników, a na niej pozostałą masę jogurtową. Na wierzchu ułożyć owoce. Całość zalać tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez minimum 4h w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Wówczas herbatniki przejmą wilgoć z kremu i staną się miękkie. Jeśli zamiast owoców wolisz czekoladę i bitą śmietanę, polecam Czekoladową chmurkę  :)  Czekoladowa chmurka - ciasto

Trzeci talerz
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 140

Rolada biszkoptowa to efektowne ciasto, które w przygotowaniu jest banalnie proste. Wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go kremem, udekorować i gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki(...)ciasto. Piec około 15 minut (do zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować krem: tzn zimne mleko zmiksować przez około 4 minuty z kremem cytrynowym. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Najlepiej, aby zawinięcie było na samym spodzie, ponieważ dzięki

Ugotować
KRUCHE CIASTO Z KREMEM BORÓWKOWYM (ZDROWE, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 125

Mają działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe. - Posiadają właściwości rozluźniające. Tylko jeść na zdrowie!!! A jak przekonać moją Jagodę do jedzenia jagód? Zamknąć je w pysznym cieście. Aby nie straciły swych cennych właściwości, uczynić krem na surowo i wylać na niezwykle smaczny, bardzo kruchy spód. Jeśli i Wasze pociechy uważają, że borówki wyglądają niesmacznie, spróbujcie podstępnie je przemycać w takiej formie. Skorzystacie(...)krem. Następnie dodajemy skórkę cytryny. Tak przygotwaną masę wykładamy na upieczony spód. Dekorujemy owocami i skórką z cytryny. Smacznego!!! * Możemy użyć większej formy. Ciasto będzie cieńsze. Przy użyciu większej formy proponuję zwiększyć proporcje składników na krem. ** Można użyć mieszanki gotowych mąk (gryczanej, owsianej i kokosowej

Jeść, by żyć w zdrowiu
BISZKOPT Z KREMEM WANILIOWYM, GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI 361

Klasyczne i przepyszne ciasto na każdą okazję. W sezonie letnim ze świeżymi, zaś poza nim - z mrożonymi truskawkami. Puszysty biszkopt, delikatny krem na bazie mascarpone i kremówki z dodatkiem ziarenek wanilii, galaretka i truskawki. Ciasto jest wyśmienite, słodycz w nim idealnie wyważona, wszystko łączy się doskonale.  Jestem pewna, że to proste i bardzo łatwe w wykonaniu ciasto na pewno(...)wyrównaj wierzch. GALARETKA: Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie, pozostaw do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.  Truskawki przekrój na połówki, ułóż  na kremie  przecięciem do dołu  i zalej tężejącą galaretką. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia galaretki, a najlepiej na całą noc. Gotowe ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone 160

często one goszczą w naszym jadłospisie i często wykorzystujemy je do różnych wypieków. Kolejnymi słodkościami w których zagościł pomarańczowy owoc są tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone Składniki na ciasto: - 150 g mąki - 80 g masła - 35 g cukru pudru - 1/2 łyżki śmietany 18% Składniki na nadzienie pomarańczowe: - sok i miąższ z połowy pomarańczy - 1 łyżeczka żelatyny - 1/4 szklanki(...)gorącej wody Składniki na krem: - 250 g serka mascarpone - 150 g śmietany kremówki 30% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki gorącej wody - skórka starta z połowy pomarańczy Dekoracja: cząstki pomarańczy. Składniki na 12 tartaletek. Najpierw robimy ciasto. Do robota wrzucamy przesianą mąkę i cukier puder, śmietanę i posiekane zimne masło. Gotowe wyrobione ciasto wkładamy do lodówki

Kuchenne Wariacje
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 78

blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym powodzeniem niż tradycyjne przekładane biszkopty z tłustym słodkim kremem. Jeśli już jecie ciasto, to poprzestańcie

Dietolog
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 73

blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym powodzeniem niż tradycyjne przekładane biszkopty z tłustym słodkim kremem. Jeśli już jecie ciasto, to poprzestańcie

Dietolog
Bajaderka 406

różnych bakalii ( np. żurawina , rodzynki, orzechy i inne ) 2 łyżki galaretki/dżemu porzeczkowego 50 ml spirytusu 18-20 herbatników Petitt Beure Wykonanie:  Suche resztki ciast i ciastek - bez kremów - pokruszyć w malakserze. Masło, cukier i kakao podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Okruchy ciast wymieszać z bakaliami - rodzynki i żurawinę uprzednio namoczyć i odsączyć. Ostudzone masło z cukrem i kakao wlać

kolorowotorcikowo
Babeczki pomarańczowo-migdałowe z amaretto 136

najszybszych rozwiązań jest upieczenie muffinek. Jeśli chcemy aby były nieco wykwintne, udekorujmy je kremem tworząc urocze babeczki. Tak - muffinka, a babeczka to co innego - muffinka to ciasto bez "czapeczki" z kremu, a babeczka (zwana również cupcake) to muffinka z kremem. Niedzielę umilaliśmy sobie właśnie takimi słodkimi babeczkami pomarańczowo-migdałowymi z amaretto.Pamiętacie jak pokazywałam Wam na fanpage urodzinowy

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania