ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:108/367)

Babeczki marchewkowe z kremem 178

dodawałam nigdy mascarpone do bitej śmietany, a okazuje się, że to doskonały pomysł. Mascarpone doskonale "usztywnia" śmietanę. A dekoracją babeczek zajęło się moje starsze dziecię :). Babeczki marchewkowe z kremem cynamonowym Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka(...)stopni. Papilotki do muffinek lub silikonowe foremki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości, ustawiamy je na blaszce do pieczenia Pieczemy około 15-20 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, babeczki są gotowe. Odstawiamy do przestygnięcia.Następnie będziemy przygotowywać krem. Pamiętajmy, że wszystkie składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Umieszczamy je w misce

Kulinarne przygody Gatity
Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 187

czyli - CAKE POPS. U mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :)      Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone

Zabawa smakiem
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 150

lepiej sobie odpuścić to ciasto. Bo efekt może być taki, że albo silnik blendera się przepali (tak skończył mój poprzedni blender) albo w cieście pozostaną nieprzyjemne grudki i choć sernik będzie dobry w smaku to jego konsystencja pozostawi wiele do życzenia. Żeby sprawdzić czy nasz blender poradzi sobie ze zmiksowaniem składników na gładki krem najlepiej zrobić masę z mniejszej ilości(...)jest nawet lepszy od mlecznego oryginału ;) Forma do ciasta Do przygotowania sernika używam formy z wyjmowanym dnem ale można też przygotować ciasto w tortownicy z odpinaną obręczą. Dla mnie pierwsza opcja jest wygodniejsza, ale w tortownicy też sernik da się spokojnie przygotować. Pamiętaj, żeby zrobić odpowiednią ilość miejsca w zamrażalniku, żeby ciasto mogło stać idealnie w poziomie, dzięki temu uzyskamy

Book of spells
Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia 172

Ciasto Rozpustny Mnich to rewelacyjny deser bez pieczenia na herbatnikach składający się z masy z mleka w proszku, masy kajmakowej z dodatkiem bakalii i orzechów i polewy czekoladowej. Jest wyjątkowo smaczny i bardzo słodki. Zasmakuje szczególnie dzieciom i wszystkim wielbicielom słodkości. Takie ciasto nie jest trudne do zrobienia, gdyż ogranicza się do wymieszania składników mikserem na masę z mleka(...)jednolitej, płynnej polewy. Czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Kiedy polewa czekoladowa przestygnie, ciasto z powrotem wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze zastygły. Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia Zobacz inne przepisy na ciasta z kajmakiem: Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Krakersiak z orzechami – ciasto bez pieczenia Bananowa

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Krówka Bez Pieczenia 118

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto krówka to bardzo smaczne i proste ciasto bez pieczenia z puszystym kremem i masą krówkową. Bazę do ciasta stanowią herbatniki, które pod wpływem masy miękną, dzięki czemu ciasto smakuje rewelacyjnie. Ciasto krówka w swoim składzie posiada najczęściej wykorzystywane do ciast składniki, które połączone ze sobą dają ciekawą kompozycję smakową. Puszysta masa z dodatkiem herbatników

Przepiski.pl
,,Jagodowa chmurka’’ 380

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i bez!Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki ] Składniki na kruche ciasto: 6 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego łyżeczka proszku

Podróż w kulinaria
,,Malinowa chmurka’’ 460

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit . Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego

Podróż w kulinaria
TORCIK - SERCE (Walentynki) 171

Miał być dla kogoś ważnego, ale muszę zjeść go sama :) Biszkopt upiekłam w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam nożem kształt serca. Zostało mi trochę kremu i zrobiłam także desery w pucharkach, które pojawią się w krótce na blogu :) Składniki:biszkopt:6 jajek3/4 szklanki cukru4 czubate łyżki mąki tortowej2 czubate łyżki maki ziemniaczanej1(...)Następnie biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe płaty. Biszkopty skropić rumem wymieszanym z wodą. Na pierwsza warstwę nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania. biszkopt smarujemy dżememtorcik -serce

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto czekoladowo-marchewkowe 384

Wariacja na temat wszystkim znanego ciasta marchewkowego. Wersja dla fanów ciast czekoladowych.Osobiście ciasto przypadło mi do gustu bardziej niż jego klasyczna wersja.Pyszne, wilgotne i bardzo aromatyczne, może z powodzeniem zastąpić świąteczny piernik, poprzez dodanie odpowiedniej mieszanki przypraw.Ciasto czekoladowo-marchewkowe  Składniki:1 ½ szklanki mąki pszennej100 g gorzkiej czekolady50 g mlecznej czekolady3 jajka¾ szklanki brązowego cukru½ szklanki oleju2 szklanki(...)miksując na najniższych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Ciasto przekładamy do formy (ja piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 50 minut. Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy kakao, ekstrakt waniliowy i ostudzoną czekoladę. Ucieramy do momentu powstanie gładkiej masy

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe z truskawkami 306

truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić. 6. Połową kremu smarujemy jeden blat biszkoptu. Resztę wykładamy na wierzch. 7. Pozostałe truskawki kroimy w plasterki i układamy na górze. 8. Wodę poziomkową podgrzewamy(...)niej cukier. Wsypujemy żelatynę i mieszamy. Płyn odstawiamy aż dobrze przestygnie. Tak powstałą, tężejąca galaretkę wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego życzy   Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , budyń , galaretka , Gellwe , Jan Niezbędny , krem , owoce , truskawki , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 304

się, że nie dam rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba   „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę(...)tworzył kożuch) i wystudzić. Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu z nieznacznie zmniejszoną ilością wody, wystudzić i delikatnie wlać na wyłożone

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z pistacjami w roli głownej 165

pokojowej 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem: (jeśli robicie dużą tarte to krem zróbcie z podwójnej porcji) 125 g serka mascarpone 125 ml śmietanki 30 % 100 g pistacji 1 całe duże jajko 30 g brązowego cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Formę na tarę smarujemy odrobiną(...)średnim ogniu nieustannie mieszając, bardzo zgęstnieje i zrobi się budyń.  Gotowy budyń pozostawiamy do przestygnięcia.  Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzone ciasto. Dekorujemy pistacjami i gorzką czekoladą.     Artykuł Tarta z pistacjami w roli głownej pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 180

właściwie zabawić się tematem podwójnie, bo w moim nowym i autorskim przepisie nie tylko ciasto stanowi interpretację!  Zresztą, zobaczcie sami! :) Propozycja samego podania jest idealna jako wersja piknikowa, grillowa i lunchowa. Dwie dolne warstwy stanowi dwukolorowe (jaśniejsze i ciemniejsze) Runo Leśne, górna warstwa to krem arbuzowy. A całość deseru naśladuje właśnie arbuza. I całkiem nieźle mu to wychodzi. :) Przepis(...)połączenia się składników. Jeśli chcesz, aby Twoja galaretka miała bardziej intensywny kolor, dodaj do całości odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Aby uzyskać jaśniejszą barwę ciasta wystarczy zmniejszyć w przepisie ilość szpinaku do 200 gramów. Środkowa warstwa kremu jest biała (nie zawiera galaretki). Proponuję także nie dodawać do niej dodatkowego cukru - samo ciasto jest wystarczająco słodkie. Na wierzchu posyp deser groszkami

Garniec Magalie
Torty dobre na każdą okazję 162

Imieniny, urodziny, okrągły jubileusz, pierwsza komunia i w końcu wesele. Żadnej z tych uroczystości nie wyobrażasz sobie bez pięknego i smacznego tortu. Ciasta, biszkoptowego, przełożonego kremem, przyozdobionego toną kalorycznej śmietany, które już na stałe wpisało się w tradycję polskiego świętowania. Skąd wzięła się ich tradycja i kiedy tak naprawdę pojawiły się w Polsce? Pierwsze torty, a raczej okrągłe ciasta chlebowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 211

Przygotowujemy owoce  do dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania