ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:86/1378)

Serniczki na zimno 243

czekoladowy A teraz pora na sernik na zimno w wersji mini: Mini serniczki na zimno 50 dag serka homogenizowanego waniliowego 30 dag sera białego trzykrotnie mielonego szklanka ubitej śmietanki kremówki pół cytryny 2 galaretki pomarańczowe 1 galaretka truskawkowa torebka cukru waniliowego 3 paczki herbatników pełnoziarnistych 20 g żelatyny pół kostki masła dowolne sezonowe owoce ( w zimie można użyć np brzoskwiń(...)startą z połowy cytryny oraz wyciśnięty z niej sok. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku. Miksując ser na najwyższych obrotach wlewamy żelatynę. Miksujemy do całkowitego połączenia. Dodajemy ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie mieszamy aby masa zachowała puszystość. Do dużej tortownicy lub do kilku małych foremek na serniczki ( Idealne są te firmy banq ) lub filiżanek wlewamy po kolei galaretkę z owocami

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto jagodowe z galaretką 400

ciasto jest pyszne. Składniki:   Biszkopt: 7 dużych jajek 7 łyżek cukru 7 łyżek mąki pszennej typ 500 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól szczypta Masa śmietanowa: 500 ml kremówki 2 galaretki niebieskie 700 ml wody 1 galaretka niebieska 300 ml wody Na wierzch: 0,5-0,7 l jagód leśnych 2 galaretki niebieskie 1 l wody Przygotowanie: Biszkopt: białka(...)gorącej przegotowanej wody, wylać do płaskiego naczynia. odłożyć do stężenia i pokroić w "kryształki". Dwie galaretki rozmieszać w 700 ml gorącej przegotowanej wody i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Miksując wlewać tężejące galaretki. Po zmiksowaniu odłożyć 6-8 łyżek masy do posmarowania wierzchu. Do reszty wsypać "kryształki" galaretki i delikatnie wymieszać. Nie miksować. Na biszkopt wylać

Ala piecze i gotuje
Tarta z musem z białej czekolady i borówkami amerykańskimi 277

białej czekolady Składniki na ciasto: 170g mąki pszennej 20g kakao 100g masła 50g cukru jajko szczypta soli Składniki na mus i dekorację: 100g białej czekolady 125ml śmietany kremówki  100g borówek amerykańskich Wykonanie ciasta w Thermomixie: Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego i włączyć na 30s/obrót 5 (w razie gdyby ciasto nie było jednolite czynność powtórzyć lub przedłużyć). Wyjąć(...)wylepić ciastem formę. Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie masy: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec wystudzoną białą czekoladę. Zmiksować razem. Nałożyć mus na wystudzony spód tarty , a na wierzch u ułożyć borówki . Ciasto schować do lodówki do schłodzenia

Mania Wypiekania
Malinowy król 326

król Składniki: biszkopt:   4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, masy: 2 opakowania śnieżki, 2 szklanki mleka, 4 galaretki malinowe, 300 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru, łyżka żelatyny, 70 ml wrzątku, dodatkowo: maliny, czekolada mleczna . Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy po jedynym żółtku oraz cukier(...)wody. Przygotowaną masę przekładamy na biszkopt. Na wierzch masy wylewamy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 650 ml wody i przykrywamy blatem biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i na końcu wlewamy wystudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta, posypujemy malinami i starkowaną czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
CZEKOLADOWE MARZENIE 192

Wolna sobota...Czyli sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie... Osłodźmy sobie ten dzień czym małym i czekoladowym Składniki: kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 2 łyżek wiórki czekoladowe ze sklepu   CUKIETERIA rureczki czekoladowe ze sklepu  CUKIETERIA korpusiki czekoladowe- u mnie serca ze sklepu  CUKIETERIA Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno  z dodatkiem cukru

Z Majeczką w kuchni
Deser z białą czekoladą i borówkami 171

borówkami to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów białej czekolady dla szukających prostego deseru na lato dla powracających z lasu z jagodowymi zbiorami Składniki: 100g białej czekolady 125ml śmietany kremówki 36% (ew. 30%) szklanka borówek Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec wystudzoną białą czekoladę. Zmiksować razem. Nałożyć mus do kubeczków

Mania Wypiekania
Bezy z lodami jagodowymi 182

Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały dużo czasu na przestygnięcie. Składniki: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny + 200 g śmietany kremówki, jagody lub borówki do dekoracji, lody – u mnie jagodowe Carte d’or Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość(...)Zmniejszamy temperaturę na 100 stopni i suszymy około 1 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim bezy do wystudzenia. Do dekoracji ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę. Lody wyciągamy na 10 minut wcześniej z zamrażarki, żeby można było łatwo je nałożyć. Wpis powstał we współpracy z Carte d’Or, producentem jagodowych lodów, które widzicie na zdjęciach

Ciastkozercy
Makowiec gotowany z bitą śmietaną 205

biszkoptowe (ja miałam ciastka) masa makowa: 2 szklanki maku 1 1/2 kostki masła 8 jajek 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru olejek migdałowy masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Na dno tortownicy lub blaszki wyłożyć biszkopt lub biszkopciki. Mak sparzyć i zmielić, następnie dodać do niego jajka w całości, mąkę, olejek. Masło(...)cukrem dodać do maku i dusić na małym ogniu do czasu mocnego zgęstnienia się masy. Gorącą masę przełożyć na biszkopt lub biszkopciki i wyrównać. Schłodzić w lodówce.   Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku. Dodawana żelatyna powinna być jeszcze ciepła, gdyż masa zbyt szybko by nam się ścięła i równomiernie jej rozprowadzenie na masie

Jadło i czytadło
Banany ze śmietaną 201

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Banany – 2 szt Sok z cytryny Miód – 2 łyżeczki Płatki migdałowe Śmietana kremówka Banany umyć, obrać, przekroić na pół. Każdą połówkę ułożyć na talerzyku deserowym, skropić sokiem z cytryny, polać miodem i ozdobić ubitą śmietaną kremówką.   Płatki migdałowe posypujemy na wierzchu

Camilla w kuchni
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 201

pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita śmietana: 1/2 l kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać(...)rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy truskawkowej. Chwilę gotować. Odstawić, poczekać, aż stanie się letnia (prawie zimna) i znacznie zgęstnieje.  Przełożyć na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Bita śmietana : Kremówkę ubić, dodać cukier puder i śmietan-fixy. Przełożyć na masę truskawkową, a następnie pokruszyć herbatniki. Schłodzić i przechowywać w lodówce.  Inspiracja

Smaki Natalii
MISTRZOWSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM 188

truskawki. Powstałą masą napełnić foremki do muffinek do połowy wysokości. Piec w temp. 170 st.C przez 20-22 min. Odstawić do ostygnięcia. Składniki na krem  : 250 ml śmietany kremówki 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Kremówkę ubić do sztywności. Gdy babeczki ostygnął rozsmarować krem na wierzchu każdej i ozdobić kawałkami czekolady.  Smacznego

Banana Smiles
Pomysł na dekorację tortu VIII 259

dość słodki, choć nie dodajemy do niego cukru. Składniki do dekoracji tortu średnicy 21 cm (śmietana i serek muszą być dobrze schłodzone): 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 2-3 duże łyżki kremu czekoladowego typu Nutella owoce do dekoracji Śmietanę kremówkę miksujemy w dużej misce. Dodajemy do niej mascarpone oraz krem czekoladowy i dokładnie miksujemy. Gotowy krem

Trzeci talerz
Sernik truskawkowy na zimno 307

małym nakładem pracy. Dzisiaj proponuję wam truskawkowy sernik bez pieczenia na herbatnikowym spodzie. Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 700 g twarogu z wiaderka 250 ml kremówki 30% 150 g cukru pudru 350 g truskawek 4 łyżki żelatyny ale -raj 100 ml mleka 2 galaretki truskawkowe 800 ml wody 400 g truskawek  Przygotowanie: Blachę o wymiarach(...)zmiksować w blenderze na proszek. Dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno blachy.  Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Letnią i rozpuszczoną żelatynę w mleku wlewać wolnym strumieniem do masy i miksować. Masę truskawkową wylać

Ala piecze i gotuje
Lody truskawkowe 145

maszyny, tylko w czasie mrożenia trzeba mieszać od czasu do czasu.  0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 0,5 szkl. śmietany kremówki 300 ml. zmiksowanych truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mleko, dwie łyżki cukru i cukier waniliowy zagotować. Żółtka z pozostałą resztą cukru dokładnie roztrzepać. Do żółtek wlewać powoli gotujące się mleko ciągle(...)możemy ją uratować szybkim blendowaniem). Masa powinna delikatnie oblepiać łyżkę, wtedy jest gotowa. Tak powstały krem należy schłodzić w lodówce. Gdy jest już zimny wymieszać go z zimną kremówką i zmiksowanymi truskawkami. Następnie włożyć do maszyny do lodów i postępować wg instrukcji. Lody można również zrobić bez maszyny - całość włożyć do zamrażalnika i mieszać co pół godziny. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 229

górze) 2 duże pory, biała i zielona część (500 g) 1 mała biała cebula 3 ząbki czosnku 30 g + 30 g masła 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% 30 g sera Gruyère, startego na tarce o drobnych oczkach sól morska, świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie tarty lotaryńskiej: Przygotować ciasto na tartę (wersja z robotem) Jeśli jesteśmy(...)świeżo mielonymi czarnym pieprzem i ewentualnie solą (boczek jest słony, więc spróbować) . Śmietanę, jaja oraz żółtka zmiksować ze szczyptą soli i pieprzu. 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Na podpieczony spód wyłożyć farsz. Posypać połową startego sera Gruyère (farsz rozprowadzić po całej powierzchni, ale go nie wygładzać . Łyżką „podziabać

Moja Delicja