ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:76/1378)

Porzeczkowiec, szybkie ciasto bez pieczenia 200

dużą ilością czarnych  porzeczek skutecznie pobudzi nas do życia i doda energii na cały dzień.  Składniki na kwadratową formę 25x25 cm. Masa śmietankowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 1 opakowanie serka mascarpone 25 dag - 6 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanka gorącej wody - 2 łyżki żelatyny - 2 pełne szklanki  czarnych porzeczek Poltino Galaretka: - 2 galaretki porzeczkowe(...)pieczenia, a następnie na spodzie układamy ciastka. 2. Żelatynę rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy ale tak żeby nam nie stężała, trzeba często do niej zaglądać.  3. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy do połączenia się składników. 4. Porzeczki rozdrabniamy blenderem i dodajemy do masy śmietankowej, a na końcu wlewamy przestudzoną

Apetyczna babeczka
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 209

tylko. 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych 70 dkg sera twarogowego 3 banany duże 6 gruszek 200 g czekolady gorzkiej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 4 jajka 250 ml śmietany kremówki 1 budyń o smaku czekoladowym 1 cytryna gruszki wywar: 1 litr wody 3 goździki 3 ziarna kardamonu 2 laski cynamonu dekoracja: gorzka czekolada rurki mięta daktyle suszone Ser mielę dwukrotnie. Banany obieram(...)skrapiam sokiem z cytryny i też mielę. Do miski przekładam ser z bananami, dodaję jajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały

wesoła kuchnia
piernikowy sernik 230

herbatników 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła miękkiego sernik 500g twarogu sernikowego 1szkl. Cukru ciemnego 3 łyżki mąki pszennej,lub 1 pudding 37 gr. 3/4 szkl. kremówki 30% 1/4 szkl. (60 ml) melasy ,lub syropu klonowego 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1-2 łyżeczki imbiru w proszku-jak lubicie to 2 łyżeczki 1 1/2 łyżeczki cynamonu(...)łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonych goździków 4 jajka pianka 1 1/4 szklanki (300 ml), śmietany kremówki 1/2 szkl. cukru pudru 3 łyżki (45 ml) melasy ,lub syrop klonowy 3/4 łyżeczki cynamon 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 113 g sera twarogowego Bita śmietana na wierzch 3/4 szklanki (180 ml), śmietany 6 łyżki (44 g), cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki

w mojej kuchni
DESER Z MASCARPONE, BEZAMI I MALINAMI 282

malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil.  Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) Składniki na 2 pucharki: * 100 ml śmietany kremówki 36% * 300 g serka mascarpone * około 50 g małych bezów  (użyłam bezów Mamut) * 2 szklanki świeżych malin * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Maliny zmiksować blenderem na gładki mus (kilka(...)odłożyć do dekoracji), jeśli maliny są kwaśne można dosypać łyżkę cukru pudru. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę cukru pudru i serek mascarpone, dokładnie wymieszać mikserem. Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki (kilka pozostawić do dekoracji). Na dnie pucharków umieścić po łyżce serka mascarpone, na to wyłożyć warstwę musu z malin, kolejno warstwa pokruszonych bezów

Zrób to smacznie
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 258

tortownicę): 6 jajek 5 łyżek mąki migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki (36%) 1 galaretka cytrynowa bez cukru (np. celiko) 2 łyżki erytrytolu opcjonalnie można dodać owoce - ja dałam borówki na polewę czekoladową: olej kokosowy - ok. 5 czubatych łyżek 2 łyżki kakao(...)stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i dosłodzić do smaku ubić kremówkę i stopniowo cały czas ubijając dodawać przestudzoną galaretkę Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 placki. Na dolną część wykładamy masę śmietanową, na to owoce i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch dajemy polewę

Marta próbuje
Naleśniki z serem jak u mamy 205

Uwielbiam mamine naleśniki z serem, nie są one ani dietetyczne ani fit, ale są pyszne! Ser jest tłusty, śmietana to kremówka, a mąka zwykła biała pszenna. Dla mnie to smak dzieciństwa. Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki cukru 4 jajka 600 ml mleka 60 g roztopionego masła ser: kostka twarogu tłustego 1 cukier waniliowy śmietana kremówka

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ciasto "adwokatek" 184

miodu 100 g masła  łyżeczka sody na warstwę jabłkową: 1 kg jabłek 3 opakowania galaretki zielonej sok z połowy cytryny wrzątek na piankę advocatową: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 250 ml likieru jajecznego  2 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 3 łyżki startych orzechów włoskich Najlepiej najpierw przygotować jabłka. Obrać je, wydrążyć i pokroić(...)zbyt luźne można dodać trochę mąki). Odstawić na kwadrans (ciasto trochę stwardnieje). Podzielić na trzy części, każdą rozwałkować na papierze wielkości blaszki. Piec w 190*C około 10 minut. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić. Do bitej śmietany wlać likier i żelatynę, zmiksować.  Blaszkę wyścielić wysoko papierem, na dno położyć jedno ciasto. Wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto ze szpiankiem 232

szklanki oleju 1 ⅓ szklanki cukru  2 ½ szklanki  mąki tortowej 3 łyżeczki   proszku do pieczenia  2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml   śmietanki kremówki 36% 2 łyżki  cukru pudru  1  galaretka malinowa 1 dżem malinowy 50 g maliny 50 g borówki amerykańskiej Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody(...)Odciętą wartwę pokruszyć palcami nad talerzem.  Galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku i wystudzić. Ostudzoną galaretkę wstawić na kilka minut do lodówki, żeby zaczęła tężeć.  Ubić śmietanę kremówkę na sztywno i dodać cukier puder. Tężejącą galaretkę dodać do śmietanki i  zmiksować do połączenia się składników.  Ciasto wysmarować dżemem malinowym. Masę ze śmietanki i galaretki wyłożyć

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Deser z płatkami, bitą śmietaną i malinami. 152

słodko-czekoladowa śmietanka i lekko kwaśne maliny. Jak macie ochotę to przygotujcie, z tych składników wyjdą Wam cztery porcje. Zapraszam :) Składniki: 2 szklanki ulubionych płatków kukurydzianych 200 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki mleka w proszku ewentualnie cukier puder do smaku 2 szklanki świeżych malin cukrowa posypka według uznania Wykonanie: 1. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy(...)Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku, kakao i dokładnie miksujemy, jeżeli będzie potrzeba dodajemy cukru pudru do smaku. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Płatki rozsypujemy w równych porcjach do czterech szklanek lub słoiczków. Następnie nakładamy po porcji malin, bitej śmietany, znów malin i dekorujemy bitą śmietaną i posypką. 4. Podajemy

Izabelawkuchni
Zdrowsza alternatywa tortu na roczek, doskonały dla dzieci oraz dorosłych. 188

mięty Składniki na mus brzoskwiniowy łyżeczka masła 3 średniej wielkości dojrzałe słodkie brzoskwinie 3 łyżeczki żelatyny Składniki na białą warstwę: 400ml jogurtu greckiego naturalnego 400ml mleka kokosowego 200ml śmietanki kremówki 6 łyżeczek żelatyny lub agar Sposób przygotowania: Przygotuj biszkopt. Na początku jajka. Oddziel białko od żółtka. Białka ubij na pianę a następnie dodawaj po kolei żółtka. Na koniec dodaj przesianą(...)pieczenia po bokach. 6 łyżeczek żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie po paru minutach zalej 50 ml wrzątku i zmiksuj razem z jogurtem, mlekiem kokosowym oraz kremówką. Wstaw do lodówki do stężenia lub na co najmniej 3 godziny. Na koniec ozdób biszkoptami bez cukrowymi, brzoskwinią, miętą. Również użyłam cukrowych czerwonych ozdób (można pominąć

wysmienity
Mrożona kawa z lodami i śmietanką o smaku cappuccino. 230

Mniam. Bardzo, bardzo polecam :) Zapraszam:) Składniki: Na dwie kawy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml gorącej wody cukier do smaku 100 ml mleczka do kawy Śmietanka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku cappuccino orzechowe według uznania Dodatkowo: 250 ml lodów o smaku kawowym 2 łyżki posypki karmelowej Wykonanie:  1. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą i studzimy(...)lodówki aż będzie dobrze zimna. Do zimnej kawy wlewamy mleczko i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i cappuccino według uznania i dokładnie ubijamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Do kawy wkładamy po porcji lodów

Izabelawkuchni
,,Pavlova z malinami’’ 203

Stovit Składniki: 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Dodatkowo: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (lub mniej), schłodzonej świeże owoce sezonowe np maliny, winogron 6 łyżeki konfitury Babuni z malin W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy(...)wyrównując boki bezy szpatułką ku górze. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy 1,5 godziny. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder mieszamy. Wykładamy na wystudzoną bezę, dekorujemy świeżymi owocami. Przed podaniem bezę polewamy konfiturą z malin. Smacznego :-). Jeśli szukasz praktycznego prezentu

Podróż w kulinaria
Creme brulee 219

Witajcie, Dziś mam dla Was odrobinę francuskiego smaku. Wspaniały deser - niewiarygodnie słodki i niewiarygodnie pyszny ! Składniki: 500ml śmietany kremówki 36% 1/3 szklanki cukru 6 zółtek 1 laska wanilii Jak przygotować:  Przecinamy laskę wanilii wzdłuż, łyżeczką wydłubujemy ziarenka ;), dodajemy je do kremówki. Na małym ogniu gotujemy  śmietanę, dodajemy cukier. Mieszamy, odstawiamy gdy tylko lekko brzegi śmietany zaczną się podnosić

dlaSmaQ
Empanadas z bananami i czekoladą (White sugar free) 235

każdego rodzaju kinder party. Zapraszam.  Składniki :  1 płat ciasta francuskiego ok 330 g  150 g orzechów laskowych szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki kremówki 36% 2 banany (ok. 200g) 1 jajko Wykonanie :  1. Ciasto francuskie rozwałkować i podzielić na 12 równych części. 2. Orzechy uprażyć i zdjąć skórkę. Jeszcze ciepłe przełożyć do misy(...)blendera wraz z odrobiną śmietanki kremówki oraz szczyptą soli. Zmielić na pastę. 3. Banany pokroić na plastry ok. 1cm . Skropić sokiem z cytryny.  4. Do masy orzechowej dodajemy startą na wiórki gorzką czekoladę. Wymieszać dokładnie.  5. Na środek każdego kwadratu wykładamy łyżkę masy orzechowo-czekoladowej i na niej układamy plasterek banana. Składamy każdy kwadrat po przekątnej

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 314

mleczna – w zależności od tego jak bardzo wytrawny smak deseru chcemy osiągnąć) 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 1/2 szkl. mleka Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl. mleka Dodatkowo: 6-7 bananów Blaszkę 21x32cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na mniejsze części i rozpuszczamy na niewielkim(...)Wykładamy resztę masy serowej, starając się zapełnić puste przestrzenie między bananami. Żelatynę przesypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem. Odstawiamy do napęcznienia, a następnie krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną, płynną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy kakao lub tartą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu