ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:72/1378)

Orzechowiec z dużą ilością frużeliny 186

posypać orzechami. Następnie na tarce o dużych oczkach zetrzeć ciasto ciemne. Włożyć formę do nagrzanego do 200 stop. Piekarnika i piec przez ok. 18 minut. Pozostałe dwa ciasta przygotować tak samo, ostudzić. Krem: Szklankę mleka wlać do rondla, dodać cukier, zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia(...)łyżce ostudzonego budyniu dalej ucierać, na samym końcu dodać sok z cytryny, wymieszać, podzielić krem na 2 części, jedną część kremu wymieszać z kakao. Składanie ciasta: Na pierwsze ciasto wyłożyć krem biały, przykryć drugim ciastem. Wyłożyć krem kakaowy, zostawiając łyżkę kremu, przykryć trzecim plackiem. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Ciasto jeść następnego dnia. (function

Kuchnia Danusi
Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 121

Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto – kokosowy cytrusek z kremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa(...)się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 2016-04-13 09:39:38 Write a review Save Recipe Print 855 calories

Słodkie okruszki
ROLADA BEZ PIECZENIA 557

wykonania, musimy jedynie chwilę poczekać aby nasze masy wystygły. Na pewno ją jeszcze zrobię, wszystkim bardzo smakowała :)  SKŁADNIKI: CIASTO: 32 dag herbatników 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru(...)WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem.  Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35

Pani na deser
KOSTKA KAWOWA 767

kakaowe tworząc ,,kupki''. Pieczemy w 150 st. C ok 40 minut (termoobieg i piekłam od razu oba) lub 170- 180 góra dół. Ciasta sprawdzamy patyczkiem, kokos ma być ładnie zarumieniony. Odstawiamy do wystudzenia. Wyciągamy z blaszek. KREM: Masło ucieramy na pianę, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. Dobrze ucieramy.Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia(...)Następnie rozpuszczamy w mikrofali. Do żelatyny dodajemy 3-4 łyżki kremu mieszamy i wlewamy do pozostałego kremu. Ucieramy i odstawiamy do lekkiego zgęstnienia.  PRZEKŁADANIE: Na 1 część ciasta wykładamy krem (4-5 łyżek odłożyłam na wierzch) Przykrywamy 2 ciastem (kokosem na wierzch.) Ciasto można już tak zostawić, całkiem fajnie wygląda. Ja posmarowałam odłożonym kremem i polałam polewą. Ciasto schładzamy

Pani na deser
Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym 85

kremu z mascarpone i bitej śmietany, ale według mnie właśnie wygrywa tym, że nie jest mdły, bo twaróg ma w sobie nieco kwasowości. Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym - składniki: Ciasto: 230 g masła extra 82% tłuszczu MU! 300 g cukru 280 g mąki pszennej tortowej 75 g białej czekolady 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku(...)schłodzić, najlepiej przez całą noc. Ostatnim etapem jest przygotowanie kremu serowo - śmietankowego. Twaróg ucieramy z cukrem, następnie powoli dodajemy śmietankę i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta i dowolnie dekorujemy. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ciasto Dobosza 243

rozwałkowujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (23x35 cm). Każdy placek pieczemy ok 5 minut w 200° C. Ciasto będzie upieczone, gdy jego brzegi zaczną delikatnie brązowieć. Ciasto musi zostać blade. Krem:  1 litr mleka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 2 budynie waniliowe 1 kostka masła 4 łyżki kakao   Większość mleka zagotowujemy z cukrem(...)ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, a na koniec kakao. Radzę wsypywać kakao partiami i próbować czy gorzkość masy nam odpowiada . Ostudzone placki przekładamy masą, a wierzch ciasta polewamy roztopioną czekolada. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Kostka wiśniowa 212

Pyszne połączenie kakaowego biszkoptu z wiśniowym kremem. Ciasto całoroczne, ponieważ do kremu można użyć wiśni mrożonych, będzie równie smacznie jak ze świeżymi. W sezonie polecam oczywiście wiśnie świeże, jednak do sezonu wiśniowego bardzo daleko, dlatego wykorzystajmy zamrożone zapasy tych owoców i przygotujmy na weekend dla rodziny Kostkę wiśniową.. ;). Ciasto nie za słodkie ( kwaskowy krem wiśniowy świetnie się uzupełnia(...)herbaty ). Wyłożyć połowę tężejącego kremu wiśniowego, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym likierem. Wyłożyć pozostały krem wiśniowy, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Po tym czasie wierzch ciasta polać gęstniejącą polewą czekoladową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Tort cytrynowy 208

ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto dwa blaty. Z górnej części blatu skroić delikatnie górę. Pokruszyć ją palcami na drobno. Posłuży do dekoracji boków  tortu. cytrynowy krem sok wyciśnięty z 3 cytryn 2 żółtka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej Wyciśnięty(...)miksować. Nasączenie biszkoptu 1/2 szklanki  herbaty (mocnej zaparzonej) 3 łyżeczki cukru 3 łyżki soku z cytryny Wszystko wymieszać Składanie tortu blat ciasta nasączenie blatu szprycą wycisnąć warstwę kremu blat ciasta nasączenie blatu szprycą nałożyć warstwę kremu kremem obsmarować boki kremu i oprószyć pokruszonym ciastem pozostałą częścią kremu dekorować ciasto. ułożyć plasterki cytryn

O kuchni z uczuciem
Ciasto marchewkowe z kremem 115

dekoracji – 3 łyżki wiórków kokosowych – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – łyżeczka cynamonu – łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody – szczypta soli krem – 500 g serka mascarpone – 3/4 szklanki drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny – 2 łyżki gęstej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego Przygotowanie: Jajka ocieplić w temperaturze(...)piec przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka. Ubijać mascarpone z cukrem i śmietaną Ciasto całkowicie ostudzić i przekroić poziomo na 2 części. Na dolną część ciasta wyłożyć ¾ kremu, przykryć górną częścią ciasta i posmarować resztą kremu ( można posmarować również boku ciasta). Udekorować orzechami. Wstawić do lodówki na około godzinę aby krem lekko stężał. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem

I LOVE LIFE
Tort bezowy ze śliwkami 213

wtedy brzegi blatów bezowych są jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , orzechy włoskie , śliwki

https:KKuchniaMniam
Tort brzoskwiniowy z misiem 156

rękawa cukierniczego z końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Babka mocno czekoladowa na jogurcie 77

łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 200 g jogurtu naturalnego 200ml oleju 200ml wrzątku dodatkowo: 2 łyżki stołowe posiekanej drobno ciemnej czekolady polewa: 100ml kremówki, łyżeczka masła 100 g ciemnej czekolady kolorowa posypka do ozdobienia Robimy! W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz kakao W garnuszku podgrzewamy wodę, dajemy olej(...)babki lekko natłuszczamy i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy naszą masę i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu babka musi wystygnąć, dopiero wyjmujemy z formy. Polewa: Podgrzewamy kremówkę z masłem, dodajemy czekoladę i mieszamy. Polewamy z wierzchu celując w rowki i ozdabiamy kolorowymi kamyczkami. Smacznego!     Share 2 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 2 Shares

Latosiowydom
tort z brzoskwiniami i galaretką 266

pozostawiłam w garnku o średnicy tortownicy w której piekłam biszkopty). Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Zastygniętą galaretkę również kroimy w kostkę. składniki na krem do przełożenia: 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa 70 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do przestudzenia (gdyby galaretka nie chciała się całkowicie rozpuścić, umieszczamy naczynie z galaretą na garnku(...)mieszamy, aż się rozpuści). Do ubitej śmietanki małym strużkiem dodajemy przestudzoną galaretkę, cały czas miksując. Krem przygotowujemy tuż przed wyłożeniem gdyż szybko tężeje. dodatkowo: 100 g mascarpone 100 ml kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe 2x po 250 ml gorącej wody podłużne biszkopty wstążka opcjonalnie: ok. 150 ml syropu brzoskwiniowego z puszki wymieszanego z wodą do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z masą malinową 93

wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwie części. Masa malinowa : - 600 ml kremówki, - 250 ml jogurtu naturalnego, - około 500 g malin, - 2 galaretki malinowe. Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sito. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody i dodać mus malinowy. Odstawić(...)lekkiego stężenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać jogurt i zmiksować z galaretkową masą malinową. Całość odstawić do ponownego lekkiego stężenia. Wmieszać resztę malin i masę wylać na przekrojony biszkopt. Przykryć górą i cisto schłodzić w lodówce

Przepisy Mikołaja
Smażony łosoś w sosie szpinakowo-pomidorowym 115

Składniki (na 2 duże lub 4 małe porcje): 500g filetów z łososia 3 małe dojrzałe pomidory 2 duże garści świeżego szpinaku 2 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 200ml śmietanki kremówki sól i pieprz do smaku   Przygotowujemy składniki – pomidory myjemy, delikatnie nacinamy skórkę na krzyż, wstawiamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odcedzamy(...)samą patelnię wrzucamy pokrojone pomidory, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i smażymy przez minutę mieszając. Następnie dodajemy szpinak i smażymy do chwili gdy całkowicie zwiędnie. Dolewamy śmietankę kremówkę, mieszamy, zmniejszamy ogień i dusimy przez 2 minuty. Próbujemy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Do sosu wkładamy kawałki łososia i dusimy jeszcze przez

Smaczna Strona