ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:66/1378)

Karpatka 359

Pierwszy raz ją robiłam. I muszę przyznać, że mi wyszła :) Przepis znalazłam na Domowe wypieki , jedyną zmianą jakiej dokonałam to to ilość masła w kremie. Zmniejszyłam ją do 200 g. Polecam Wam to ciasto. Karpatka. Składniki na blachę 24 x 35 cm: Ciasto parzone: 1 szkl. wody; 150 g margaryny; 1 szkl. mąki; 5 jaj; szczypta proszku do pieczenia; szczypta(...)sól. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą przekładamy do wyłożonej papierem formy. I pieczemy przez 30 min. w temp. 180 stopni. Następnie identycznie postępujemy z drugą połową ciastaKrem: 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Mieszamy bardzo dokładnie i dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy

Miksturownik
Sernik z malinami i musem czekoladowym 192

dokładnie zmiksować masę serową. Nie ubijać zbyt długo. Na końcu, za pomocą łopatki wmieszać pianę z białek. Tak przygotowany masę wylać na spód. Na wierzchu wyłożyć delikatnie i punktowo krem malinowy. Użyłam do tego dwóch małych łyżeczek – jedną nabierałam, a drugą spychałam na sernik. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć(...)przestudzonej czekolady. Gotowy mus przełożyć na zimny sernik i wyrównać. Kiedy zacznie tężeć ozdobić dekoracjami cukierniczymi od Delecty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , kremówka , maliny , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto z czereśniami i mascarpone 136

zbyt mocno nie gotowałam, aby pozostały kawałeczki owoców.  Jak już wspomniałam, ciasto jest umiarkowanie słodkie, jeśli lubicie słodkie wypieki, należy zwiększyć ilość cukru zarówno w biszkopcie, jak i kremie. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień po zrobieniu, gdyż jest bardziej wilgotne. Jeśli wstawiacie je do lodówki, zabezpieczcie znajdujące się w niej aromatyczne potrawy typu np. palcówka, gdyż kremy(...)stopni C piekarniku przez 29 minut (do suchego patyczka). Ciasto wystudzić i przekroić w poprzek na dwie części, które przełożyć lekko tężejącą galaretką z czereśniami. Wierzch ciasta pokryć kremem i udekorować borówkami. Wstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki. Krem z mascarpone: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, pod koniec dodawać po łyżce mascarpone. Miksować tylko

Kuchcik gotuje
Jabłecznik z pigwowcem 232

Bezę i biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Piekąc najpierw biszkopt, a później bezę, którą studzimy w piekarniku. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , jabłka , kremówka , pigwowiec , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto serowe z winogronami 265

Ciasto serowe z winogronami – Pyszne, lekkie z galaretką i dużą ilością winogron. Krem przygotowałam z sera i bitej śmietanki, a usztywniłam go galaretką. Ciasto jest orzeźwiające i bardzo smaczne, najlepiej smakuje na drugi dzień, więc dobrze jak postoi przez noc w lodówce. Do przygotowania ciasta użyłam winogron bez pestek, przyjemniej się wtedy je. Jak kupimy owoce z pestkami, radzę(...)ciasto w blaszce położyć drugą część biszkoptu. Nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem serowy. 11. Winogrona przeznaczone na wierzch ciasta przepołowić i poukładać dosyć ciasno na kremie. Ciasto wstawić do lodówki. 12. Dwie galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki gorącej wody. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 13. Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta i znów blaszkę

Mała Cukierenka
Idealny tort czekoladowy! 2339

naprawdę mnie ucieszyły. Przygotowanie takiego tortu jest dziecinnie proste, robi się go bardzo prosto i momentalnie. W smaku tort jest po prostu fantastyczny! Bardzo wilgotne ciasto o mocnym przysmaku czekolady i kawy, przełożone łagodnym kremem czekoladowym - mówię Wam ,,niebo w gębie"! Jeżeli upieczecie taki tort czekoladowy komuś na urodziny, to będzie naprawdę miło zdziwiony i zachwycony. Idealny tort czekoladowy! - przepis(...)obrotach na gładki krem. Pod koniec ubijania dodajemy mleko. Za pomocą noża do chleba równamy wierzch przestudzonych biszkoptów. Pierwszą połowę ciasta równomiernie smarujemy 1/4 kremu. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pozostałym kremem dekorujemy wierzch i boki ciasta wg własnego uznania. Ja po prostu wyrównałem boki i wierzch tortu, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego udekorowałem wierzch. * Jeżeli nie mamy 2 tortownic

Kuchnia Łukasza
Krwawy tort na Halloween - dla dzieci i nie tylko 298

jego ilością przesadzić. Krem maślano-serowy wyszedł zaskakujący smaczny. Nie aż tak słodki, jak się tego obawiałam. Całość jest smaczna, choć mi zabrakło w tym cieście jakiegoś konkretnego akcentu - następnym razem pod krem położyłabym cienką warstwę dżemu, na przykład wiśniowego. Myślę, że ciasto by na tym zyskało. Wierzch mojego tortu uformowałam pod lekkim skosem - efekt jak najbardziej zamierzony. Ogromnie podobają(...)Partiami dodawać cukier puder, a następnie serek. Na końcu dodać ekstrakt, zmiksować. Masę schłodzić w lodówce 20-30 minut. Na paterze ułożyć blat ciasta, posmarować kremem, na to znów ciasto, krem i ostatni blat. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny, aż krem całkowicie stężeje. Masę cukrową rozwałkować, ułożyć na torcie. Z reszty masy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia 115

Już uprzedzę, że ciasta nie polubią dzieci, właśnie przez ten kawowy aromat. Wtedy warto dodać do kremu kakao. Stefanka to świetne ciasto dla tych, którzy chcą mieć efektowne ciasto z kremem, ale boją się piec blaty ciasta. Tutaj przekładamy masą herbatniki, wstawiamy ciacho do lodówki i zapominamy o nim na 2 dni. Ten ostatni etap, lojalnie uprzedzam jest najtrudniejszy Krem(...)herbatniki, ale szukacie kemu do jakiegoś świątecznego ciacha, to i tak bardzo polecam ten krem kajmakowo-kawowy. Drukuj Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym Pyszne, proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Składniki Krem 250 g masła zwykłego lub roślinnego 1 puszka masy kajmakowej 3 łyżki kremówki 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Polewa 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao

Mieszam w Garnku
Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) 182

mleka 5 łyżek miodu 300ml oleju 5 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżki sody 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki aromatu z wanilii (albo 2 łyżki cukru waniliowego) Składniki na krem 750g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 2 łyżki aromatu waniliowego (2 łyżki cukru waniliowego) 7 łyżek cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Dodatkowo 2 kieliszki spirytusu 1/2 szklanki ugotowanej(...)suchych i całość dokładnie miksujemy. Przygotowane ciasto dzielimy na trzy części i kolejno przelewamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wysmarowanymi masłem brzegami. Każdy z blatów biszkoptowych pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po ich wyjęciu z piecyka odstawiamy je do ostygnięcia. Przepis na krem mascarpone W misce przy pomocy miksera

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym 253

orzechowy: 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich (ok. 30 g) 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 200 g wiórek kokosowych Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 200 g masła Polewa: 100 g czekolady mlecznej(...)ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. 4. Przełożenie ciasta: dolny blat biszkoptu orzechowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - górny blat ciasta orzechowego. Ciasto polewamy polewą z roztopionej czekolady i mleka i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Ananasek bez pieczenia 254

śmietaną i czekoladowymi bezami. Ciasto nie wymaga pieczenia, a dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta) 1 op. budyniu śmietankowego 50 g masła KREM ŚMIETANKOWY: 1 szklanka śmietanki(...)Jeżeli tak, to należy go rozcieńczyć z wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Ciasto MAKOWA PANIENKA 184

macie pomysłu na weekendowe ciasto to polecam przygotować makową panienkę, czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym. Ciasto z wierzchu posypałam podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. Pycha! Składniki na blachę o wymiarach ok. 20 x 30 cm: biszkopt 8 białek (jajka o rozmiarze M) 3/4 szklanki drobnego(...)części. Spód przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Biszkopt mocno nasączyć sokiem z cytryny, następnie rozsmarować dżemem, na to wyłożyć 3/4 kremu, ponownie położyć biszkopt, nasączyć go. Na wierzch ciasta rozsmarować pozostały krem i całość posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto schować do lodówki i schłodzić (najlepiej całą noc). Jak dla mnie, ciasto najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.   Przygotowywanie biszkoptu

Ugotować
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 650

Karpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć pełnię lata i wykorzystać mrożone truskawki, latem no to oczywiste… Kropką nad i jest truskawkowy likier, który dopełnił jej smaku. Polecam nawet na świąteczny stół. Miła odmiana wśród miodowników i pierników. Składniki: Ciasto parzone(...)schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę razem z mascarpone i cukrem pudrem, delikatnie wlewamy mus truskawkowy i likier oraz płynną ostudzoną żelatynę, miksujemy delikatnie aby nie było grudek, gotowym kremem przekładamy ciasto, dekorujemy białą polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tort Batman z truskawkami 285

dokładnie zmiksować i wyłożyć na biszkopty. Zanim masa całkiem stężeje nałożyć drugi krążek kakaowego biszkoptu. Odstawić tort do lodówki, aby wszystko zastygło. Masa plastyczna nie może mieć kontaktu z kremami na bazie śmietanki, gdyż będzie się rozpuszczać. Dlatego pod masą musi znaleźć się warstwa masy maślanej. W tym celu należy zmiksować miękkie masło, wsypać cukier puder i ucierać do momentu(...)trzymać zawiniętą w woreczku lub foli spożywczej, żeby nie wysychała. Poszczególne elementy przyklejałam smarując je delikatnie wodą. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: biszkopty , galaretka , kremówka , masa plastyczna , truskawki , żelatyna

https:KKuchniaMniam