ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:63/1378)

Piernik z żurawiną i białą czekoladą 226

Delikatny i aromatyczny piernik na ciemnym piwie przełożony warstwą jabłek ze świeżą żurawiną. Dzięki niej ciasto jest lekko kwaskowate i idealnie podkreśla smak serowego kremu z białą czekoladą. Bardzo smaczna kostka piernikowa, którą można zachwycić naszych gości :) PIERNIK: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka domowej(...)wierzch piernika i ozdobić odłożoną masą owocową. Zanim stężeje powciskać w biały krem, czekoladowe kulki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Pierniki i pierniczki Tagged: czekolada , jabłka , kremówka , miód , piwo , twaróg , żelatyna , żurawina

https:KKuchniaMniam
Tort piwno-rumowy 208

masy dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć równo  w tortownicach. Piec ok 30-40 min. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. W czasie gdy nam ciasto stygnie zróbmy krem. Krem rumowy 150g cukru pudru 100g masła 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 100ml  rumu(...)dobrze jeśli będzie to złoty rum 400g serka łaciate kremowy śmietankowy Cukier, masło oraz ekstrakt wymieszać na gładką masę. Dodać serek oraz rum, ponownie wymieszać do połączenia składników. Wykonanie ciasta Krem przełożyć całkowicie na wystudzone ciasto. Górę ciasto pokryć kremem i udekorować kulkami. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny

Panda i jej świat
Łącki przekładaniec 750

rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać orzechy, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miód. Delikatnie wymieszać. Ciasto piec w tej samej formie co biszkopt kakaowy, w temperaturze 180 o C przez około 30 minut. Składniki na krem: 0,5 l mleka; 1 szklanka cukru kryształu; 5 żółtek; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 2 łyżki mąki pszennej; 300 g masła; Wykonanie(...)suszonych śliwek bez pestek; Suszone śliwki namoczyć w ciepłym alkoholu i odstawić na całą noc. Miękkie śliwki po odmoczeniu pokroić w paski. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy-cienka warstwa kremu-ciasto orzechowe-cienka warstwa kremu-śliwki-pozostała część kremu. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową lub tężejącą galaretką

In my kitchen
Przepyszny Murzynek z Kremem 1224

Murzynek z Kremem to ciasto idealne na każdą okazję. Jest dziecinnie prost e w przygotowaniu, a jego smak zawsze będzie budził zainteresowanie wśród amatorów czekoladowych ciast z kremem. Ciasto czekoladowe z poniższego przepisu wychodzi wilgotn e , delikatn e , rozpływa się w ustach, a krem powstały z banalnych składników również wychodzi zaskakująco pyszny . Przepyszny Murzynek z Kremem - Składniki: 1 szklank(...)ubijając stopniowo dodajemy po łyżce ostudzonej masy.  Dolną część murzynka umieszczamy w formie w której się p ie kł , po jego powierzchni rozprowadzamy przygotowany krem i przykrywamy górną cz ęś ci ą ciasta.   Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) , wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu roztopienia czekolady i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną

Słodka Strona
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 396

pomarańczowym kremem mascarpone. Chyba kiedyś już Wam pisałam, że nie jestem fanką tradycyjnych tortów, ale pod takim podpisuję się obiema rękami, bo nie zawiera śmietany, lecz pyszny serowy krem, zaś ciasto jest wilgotne, naładowane orzechami i aromatycznymi przyprawami korzennymi :)  Z Mężem uwielbiamy ciasto marchewkowe! Dotąd piekłam go w formie skromnego ucierańca w prostokątnej keksówce. Z okazji Świąt poszłam jednak(...)skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj. Ułóż blat ciasta na paterze i posmaruj ok. 1/3 kremu. Ostrożnie połóż na nim drugi blat, następnie posmaruj resztą kremu wierzch i boki ciasta. Krem trochę się klei, najłatwiej nakładać go łyżką lub szerokim, płaskim nożem maczanym w wodzie. Udekoruj wierzch ciasta połówkami orzechów. Dobrze jest schłodzić ciasto w lodówce przed podaniem, będzie lepiej

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszne ciasto marchewkowe 186

szklanki cukru pudru 50g masła Dodatkowo garść orzechów włoskich Przepis na krem Składniki kremu przekładamy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Przepis na ciasto marchewkowe Jajka (w temperaturze pokojowej) ubijamy przy pomocy miksera. Do jajek dodajemy cukier i ubijamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy olej i przez chwilę ubijamy(...)pieczenia tortownicy (średnica 22 cm) i pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 150 st. C. Po upieczeniu zostawiamy ciasto do ostygnięcia, a następnie kroimy na pół. Dolną część ciasta smarujemy połową kremu i przykrywamy druga częścią ciasta. Wierzch smarujemy pozostałym kremem i na wierzchu układamy drobno posiekane orzechy. Ciasto wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki. >> Sprawdź

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto marchewkowe z nutą cytrusów 149

wykładam tylko dno formy, a jej boków nie smaruję tłuszczem), wylać ciasto.  Piec w temperaturze 180℃ około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Składniki na krem: 330 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 1/2 szklanki soku z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z pomarańczy; 1/2 łyżki skórki otartej z cytryny(...)pomarańczy, delikatnie wymieszać. Żelatynę podgrzać (u mnie w mikrofali), wymieszać by się rozpuściła. Do żelatyny dodać 2 łyżki kremu, wymieszać i całość wlać do przygotowanego kremu, wymieszać. Kremem przełożyć ciasto (trochę kremu odłożyć do posmarowania wierzchu i boków ciasta). Przełożone ciasto delikatnie docisnąć, obsmarować pozostałym kremem boki i wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze stężał. Galaretkę rozpuścić

In my kitchen
Jesienna rapsodia 673

łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli MASA JABŁKOWA: 750g jabłek słodkich (waga po obraniu) 1 szklanka wody 1 galaretka agrestowa KREM ŚMIETANKOWY: 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Wszystkie składniki na ciasto dyniowe powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrami dodając puree z dyni i olej, tylko do momentu, aż składniki się(...)masie jabłkowej. Zanim stężeje, nałożyć na wierzch okruchy ciasta dyniowego, lekko je dociskając. Udekorować ziarenkami granatu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasta z warzywami , NA SPECJALNE OKAZJE Tagged: dynia , granat , jabłka , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców 129

razem w poszerzonym składzie – będzie nie 4 ale 6 dzieci w tym niemowlak, więc trzymajcie kciuki za ładną pogodę bo w przypadku deszczu może być ciężko. Czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców   Drukuj Prep time 20 min Cook time 45 min Total time 1 godzina 5 min   Świetne czekoladowe, wegańskie ciasto z fasoli z pysznym kremem(...)Umieścić w melakserze daktyle z mlekiem – zmiksować na gładko, dodać pozostałe składniki i zmiksować na ciasto. Ciasto przełożyć do formy, wygładzić wierzch i piec ok 45 minut. Ostudzić ciasto. Przygotować krem – najpierw odsączyć nerkowce, umieścić w melakserze razem z pozostałymi składnikami i zmiksować na gładki krem. Na wierzch zimnego ciasta wyłożyć krem i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę

Cooking for Emily
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4079

Ciasto, którego głównym składnikiem jest kasza jaglana. W połączeniu z czekoladą tworzy rewelacyjny i można powiedzieć zdrowy krem. Na wierzchu czerwone ziarenka granatu, które dodają soczystości i do tego ładnie wyglądają :) Smaczne ciasto, które szybko się robi i co ważne nie wymaga pieczenia. Bardzo polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 50g masła 1/4 szklanki(...)puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38579

brakuje, to unoszącego się w kuchni zapachu pieczonego ciasta. Ciasto z krakersami znałam już wcześniej i dość często je robiłam. Niedawno jedząc karpatkę, przypomniałam o nim, gdyż krem w tym cieście jest taki sam, jak ten w karpatce. Jak każde ciasto z herbatnikami lub krakersami, aby było smaczne, po przełożeniu kremem powinno odstać co najmniej 12 godzin w lodówce. Składniki(...)przekładać na przemian kremem i krakersami. Jak widać w foremce o podanych powyżej wymiarach, wychodzi 4 warstwy z krakersów i 4 z kremu, ostatnią wierzchnią warstwą jest krem. Ciasto po przełożeniu wstawić na 5 - 10 minut do lodówki. Składniki na polewę rozpuścić w misce, którą trzymać na garnku z wrzącą wodą (miska nie powinna dotykać lustra wody). Podczas rozpuszczania składniki

Kuchcik gotuje
TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo 151

dlatego uważnie przeczytajcie poniższą informację. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy ciasto, robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem oreo. Składamy tort (przekładamy ciasto kremem). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień(...)złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto się śpieszyć! Uwaga! Planowałam zrobić tort o śr 18 cm. Jednak w ostatniej chwili upiekłam ciasto w rancie 17 cm. Składniki do ciasta były przeliczone na formę 18 cm, dlatego ciasto wyszło takie wysokie. Jeśli upieczecie ciasto w formie 18 cm, wtedy składniki na krem

Słodki Pomysł