mniejsze kawałki i rozpuszczamy w gorącym mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz śmietanę i miksujemy. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę w mleku, miksujemy i dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21×26 cm). Pieczemy(...)gotującego się mleka z cukrem. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń, ucieramy do połączenia się składników. wierzch ciasta: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia
Domowy Smak Jedzeniatruskawek 4 białka 10 dag cukru Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość ucieramy na gęste, ale gładkie ciasto. Przekładamy je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Z mleka
My simple kitchenmąkę z proszkiem. Zmiksować ciasto na wolnych obrotach do czasu połączenia się wszystkich składników. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki* umyć, pozbyć się pestki i przekroić na pół. Rozłożyć na cieście. Następnie zrobić kilka kleksów z powidła śliwkowego. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło. Wszystko ucierać palcami aż powstaną grudki. Posypać ciasto równomiernie
I LOVE LIFEminut. Wyjąć i ostudzić. Jabłka przełożyć na miskę, doprawić cynamonem i ewentualnie dosłodzić do smaku (ja nie słodziłam). Lukier: do cukru pudru stopniowo dodawać wodę i ucierać. Średnio lejącym lukrem polać ciasto
Ala piecze i gotujeserek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: olej lub masło klarowane do smażenia 1 jajko bułka tarta Instrukcje W misce mieszamy mąkę jajko i mleko. Ucieramy na gładką masę, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie możemy dodać mąkę, jeśli za gęste dodajemy mleka. Powinno uzyskać konsystencję śmietany. Następnie smażymy cienkie naleśniki. Serek mieszamy dokładnie z cukrem pudrem Każdy naleśnik
To co lubię - gotuję i polecamgotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Mieszam i gotuję około 4 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny grysik. Ucieram. 4. Na jedno z ciast miodowych wykładam połowę masy grysikowej, wyrównuję. Na masie układam biszkopt makowy. Na ciasto makowe wykładam drugą część masy, wyrównuję. Na masie układam drugie ciasto miodowe. Wierzch ciasta
Tradycyjna kuchnia Kasijuż w środę. Jeśli masz gotową masę makową to użyj ją do ciasta kruchego, na które znajdziesz przepis poniżej. Możesz też wykorzystać słoik powideł śliwkowych, nutelli bądź zmiksowane z masłem i cukrem migdały. Czym nadziejesz takie rogaliki to zostawiam już Twojej fantazji. Ciasto kruche powstało przypadkiem, dotychczas ciasto kruche przygotowywałam według kilku receptur różnych cukierników, ale robiąc te rogaliki, myślami(...)CIASTO KRUCHE DO ROGALIKÓW: - 500 g mąki pszennej - 200 g masła - 2 duże łyżki tłustej śmietany - 4 kopiaste łyżki cukru pudru - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W misie robota umieść posiekane szybko masło wyjęte prosto z lodówki (przy cieście kruchym temperatura składników ma bardzo duże znaczenie, jak i jak najkrótszy czas wyrabiania ciasta), dodaj śmietanę i cukier i ucieraj masę
SMYKWKUCHNIpudru - sok z jednej cytryny jeśli nie lubimy za dużo lukru zrobić z połowy porcji ,sok dolewać do cukru aż do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany ,ucierać kilka minut Sposób wykonania : Składniki na ciasto ugniatamy na gładkie ciasto i wkładamy w woreczku do lodówki na pół godziny . Po tym czasie 2/3 ciasta wałkujemy na prostokąt i układamy na blaszce(...)jeśli macie mniejszą lub trochę większą to można użyć nie każdy przecież ma wszystkie wymiary blach :) Spód ciasta zapiekamy przez 10-15 minut w gorącym piekarniku ,180 stopni. Wyciągamy jak nabierze złoty kolor . Zabieramy się za ser . Masło ucieramy z cukrem na białą masę ,dodajemy po jednym żółtku i ucieramy do połączenia składników ,dodajemy porcjami zmielony ser ,ucieramy po czym
Wypieki Renemasła • 3/4 szklanki mleka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki kaszy manny • 1 łyżka soku z cytryny – do ciasta • śliwki, ale mogą być też inne owoce, włączając mrożone • 2 łyżki cukru pudru o ok. 1 łyżki soku z cytryny na lukier Ważne! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób(...)masy maślanej dodawać jajka, jedno po drugim, następnie żółtko. Po dodaniu każdego składnika dokładnie ucierać. 4. Dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać delikatnie szpatułką. Dolać mleko, mieszając tylko do chwili, aż składniki się połączą. 5. Wsypać kaszę mannę, sok i wymieszać. 6. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę poukładać
W mojej kuchniprzygotowaniu i nietuzinkowe. BUŁGARSKIE CIASTO KOKOSOWE "CAPRISE"./źródło: sieć;/ 220g miękkiego masła280g wiórków kokosowych280g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia5 białek1,5 szklanki cukru pudrukogel - mogel:5 żółtek3/4 szklanki cukru pudruBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec 1/3 z podanej ilości cukru.Mąkę przesiewamy z proszkiem i mieszamy z wiórkami kokosowymi.Masło ucieramy z pozostałym cukrem na puch. Dodajemy(...)wypełniamy ciastem.Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 minut, do momentu, aż wierzch się zezłoci, ale nie zbrązowieje.Z żółtek i cukru pudru ucieramy gęsty kogel mogel.Polewamy całością upieczone ciasto i ponownie wstawiamy na 10 minut do piekarnika, aż wierzch będzie beżowy.SMACZNEGO! Zapraszam do głosowania
W kuchni Karmel-itkigazu, wsypujemy suchy mak i mieszamy. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puch. Dodajemy mak z mlekiem.3. Dodajemy olejek z aromatem, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.4. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie całość mieszamy.5. Ciasto wykładamy(...)blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka
Kuchnia domowa AniŻółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać margarynę i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczana i proszek do pieczenia - dalej ucierać. Potem dodać mleko - dalej ucierać. Białka ubić* dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Wlać na blachę, ułożyć wydrążone śliwki i piec ok 50 min w 180 st. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego! *białka najlepiej ubijają się
Biały fartuszekszklanki cukru pudrubarwniki w proszku: czerwony, czarny Korzenne Ciasteczka z Mikołajem i Reniferami - Sposób przygotowania:Masło miksujemy razem z cukrem pudrem. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy do otrzymania gładkiej masy. Ciasto zawijamy w folie i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość(...)ciasta formować niewielkie kuleczki, a następnie spłaszczać je tworząc identyczne ciasteczka jak te wykrawane.Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-12 minut do lekkiego zrumienienia brzegów w temperaturze 170 stopni. Lukier:Cukier puder przesiewamy. Delikatnie ubijamy białko (trzepaczką, nie mikserem) jedynie do lekkiego zapienienia. Stopniowo, ciągle mieszając dodajemy cukier puder i ucieramy do otrzymania
Słodka Stronaśmietany, ubijać jeszcze z 5 minut POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie wlewać stopniowo gorącą margarynę, ucierać aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA ciasto krem śmietankowy ciasto krem śmietankowy ciasto Wierzch ciasta polać polewą, odstawić do lodówki
Kuchnia Danusi