ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:113/500)

pyszne szybkie ciasto ucierane z owocami... 197

rantem kubka - jajka, cukier, margaryna miękka, cukier wanilinowy mikserem ucierać z 5 minut na dużych obrotach, masa będzie miała "zważoną" konsystencję do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki mikserem utrzeć do jednolitej dość gęstej masy tortowniuca 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia - na dnie blaszki rozsmarować ciasto, poukładać połówki truskawek, kwałki moreli i brzoskwiń piekarnik elektryczny

W Mojej Kuchni Lubię
leśne owoce w szpinakowym cieście... 137

robocie utrzeć do białości na kogiel mogiel, w trakcie ucierania wlewać po trochu olej, następnie wsypywać obie mąki z proszkiem i utrzeć do połączenia składników na małych obrotach dodać szpinak do masy i krótko wymieszać forma okrągła 16 cm z wyjmowanym dnem wysoka, posmarować olejem i posypać tartą bułką - wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C około

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik świąteczny 486

czekać na leżakowane ciasto piernikowe, szybka wersja świątecznego ciasta. Gorąco polecam :)Składniki:- 2 szklanki mąki- 2 łyżeczki sody oczyszczonej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 szklanka mleka- 1 szklanka cukru- 1/2 słoika dżemu truskawkowego- 1/2 szklanki oleju- 3 jajka- 2 łyżeczki kakao- 1 tabliczka mlecznej czekolady - 200 g kremówkiPrzygotowanie:Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie(...)powoli wlewamy mleko. Przygotowujemy suche składniki: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy kakao. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, mieszamy dokładnie a pod koniec ucierania stopniowo wlewamy olej. Ciasto przelewamy do  formy i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 C. Po wystudzeniu kroimy piernik na 2 równe cześci. Jeden blat równomiernie smarujemy dżemem i przykrywamy

Zainspirowana w kuchni
Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym 197

Masło ucieramy na puch, dodając stopniowo cukier puder. Do dobrze utartego masła dodajemy nutellę, ekstrakt z wanilii i szczyptę soli. Ucieramy. Następnie dodajemy śmietanę kremówkę i ponownie ucieramy. Wykonanie: 1 blat ciasta Krem 2 blat ciasta Krem 3 blat ciasta Krem 4 blat ciasta Krem na wierzch plus boki Boki posypujemy odłożonymi z ciasta okruszkami. Wkładamy na kilka godzin

Made By Mom And Son
Ciasto kawowo-bezowe z kremem-rozpływa się w ustach 461

Witam Kochani dziś chcę Was zaprosić na bardzo pyszne ciacho, składa się z kakaowego ciasta, kremu, pianki kawowej i bezików :) Ciasto rozpływa się w ustach, pięknie wygląda, super się kroi. Trzeba go po prostu spróbować, zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszke 25x25cm Ciasto kakaowe -3 jajka -0,5 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -0,5 łyżeczki proszku(...)500ml mleka wlewamy do garnka-stawiamy na gazie. W 250ml mleka mieszamy budynie i cukier Wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo budyń. Ciasto ponczujemy kawą, wykładamy na nie krem-dajemy do lodówki. MASA KAWOWA Śmietanę 36% ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i kawę-miksujemy. Do miski dajemy 2 łyżki żelatyny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowe ciasto z truskawkami 140

naprawdę pycha. Ciasto w smaku przypomina trochę ciasto drożdżowe, czyli oddaje idealnie smak babcinych wypieków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe ciasto z truskawkami składniki 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 4 jajka 1 szklanka cukru 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 250 - 300 g truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe ciasto z truskawkami wykonanie: Jajka ucieramy dokładnie z cukrem(...)puszystą masę. Następnie dodajemy cienkim strumieniem olej i mleko i ucieramy na wolnych obrotach. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenie i partiami dodajemy do ciasta, delikatnie i powoli wszystko mieszając. Następnie dodajemy umyte i pokrojone w mniejsze cząstki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy w 175 stopniach przez 35 - 45 minut aż patyczek którym sprawdzimy ciasto

Delusional Trine
Wegańska prawie karpatka z jaglanym kremem 145

miedzy czasie gry piekłam kolejną wersję ciasta) 300 g kaszy jaglanej 1 litr mleka roślinnego (użyłam ryżowego) 100 g cukru trzcinowego Ważne: jest to ciasto parzone/ucieranie potrzebna „kulka” do ucierania, koszt drewnianej jakieś 5 zł (raz próbowałam utrzeć blenderem i wyszedł glut) Przygotowanie: Ciasto: zagotuj mleko z olejem/masłem (doprowadź do wrzenia), wymiesza mąkę z proszkiem do pieczenia

greenscarf
Jesienny syndrom Tourette'a 116

120g mielonych migdałów skórka otarta z 1 pomarańczy Na nadzienie 115ml śmietany 36% 60ml tłustego mleka 150g ciemnej czekolady (70%) 2 niewielkie jajka 3 gruszki Na początek ciasto- mąkę, masło i cukier ucieramy palcami do otrzymania kruszonkowej konsystencji. Wbijamy jajko i szybko, ale dokładnie wyrabiamy aż ciasto stanie się jednolite. Formę do tarty natłuszczamy lub wykładamy dno papierem (a boki

les mirabelles
Babka bananowa z lukrem z czerwonej pomarańczy 185

składniki na lukier z czerwonej pomarańczy: sok z 1 czerwonej pomarańczy 10 łyżek cukru pudru (łączymy składniki i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji) wykonanie ciasta: 100 g cukru ucieramy z masłem. Ucierając dodajemy po jednym żółtku. Banany obieramy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z wyciśniętym sokiem z cytryny, śmietaną oraz  dodajemy startą skórkę z cytryny i pomarańczy. Masę bananową

noteskulinarnyfiga
Ciasto marchewkowe z jabłkiem 406

ściereczką. Wyjmujemy z formy, oprószamy cukrem pudrem. Opcjonalna polewa:  Czubata łyżka cukru pudru Łyżka płynnego miodu sok z połowy cytryny płatki migdałowe do posypania Składniki ucieramy na lukier, polewamy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi do dekoracji

Gotuj z Rumcajsem
Walentynkowe ciasto z serduszkiem 120

cukru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu lub śmietany - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżki sody - 1/2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki mleka Najpierw przygotowujemy ciasto różowe na serduszka. Ucieramy masło z cukrem. Masło musi mieć pokojową temperaturę żeby się lepiej i szybciej ubijało. Następnie dodajemy jajka , proszek do pieczenia i mąkę oraz mleko. Wszystko ubijamy razem

Kuchenne Wariacje
Miodownik z dwiema masami 549

szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Masa 2: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem,cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części(...)zgęstnienia. Po wystudzeniu masy,margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam na miodownik przygotować

Słodkości i nie tylko
Ciasto Gargamel 426

kakao3 łyżki cukru3 łyżki wody1/4 kostki margarynyDodatkowo:1 słoik dżemu z  czarnej porzeczkipłatki migdałów Sposób przygotowania:1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodajemy kolejne składniki. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i bakalie. Ciasto wykładamy na blaszkę (u mnie 36x24 cm). Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu kroimy(...)końcu pianę z białek. Ciasto pieczemy 1 180 st C do zrumienienia.3. Z mleka, cukru i budyniów robimy budyń. Całkowicie studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy, dodajemy stopniowo budyń.4. Przekładamy ciasto:ciasto miodowewarstwa dżemu z czarnej porzeczkipołowa kremu budyniowegowkładka bakaliowapołowa kremu budyniowegowarstwa dżemu z czarnej porzeczkiciasto miodowe5. Robimy polewę - w garnuszku rozgrzewamy wodę, cukier i kakao, gotujemy do uzyskania

Kuchnia domowa Ani
Sernik śmietankowy z czereśniami 152

2szt- mąka ziemniaczana -30g- twaróg mielony – 400g- budyń śmietankowy – 1op DODATKOWO:- czereśnie – 300g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół.CIASTO:Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę.Dodajemy po 1 jajku i cały czas miksujemy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Pokrywamy warstwą czereśni

Ostra na Słodko
Po jesiennym spacerze czas na sernik 150

bialek 0,5 szklanka cukru puszka brzoskwin wykonanie:Wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy razem w taki sposob by postala kruszanka. 2/3 ciasta ukladamy na nasmarowana maslem blache.Na ciasto nakladamy mase serowa.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ser oraz budyn. Gotowa mase serowa wykladamy na ciasto.Brzoskwinie kroimy w dosc spora kostke i ukladamy je na mase serowa.Bialka pozostale

Przysmaki Karolki