składniki na lukier z czerwonej pomarańczy: sok z 1 czerwonej pomarańczy 10 łyżek cukru pudru (łączymy składniki i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji) wykonanie ciasta: 100 g cukru ucieramy z masłem. Ucierając dodajemy po jednym żółtku. Banany obieramy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z wyciśniętym sokiem z cytryny, śmietaną oraz dodajemy startą skórkę z cytryny i pomarańczy. Masę bananową
noteskulinarnyfigaściereczką. Wyjmujemy z formy, oprószamy cukrem pudrem. Opcjonalna polewa: Czubata łyżka cukru pudru Łyżka płynnego miodu sok z połowy cytryny płatki migdałowe do posypania Składniki ucieramy na lukier, polewamy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi do dekoracji
Gotuj z Rumcajsemcukru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu lub śmietany - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżki sody - 1/2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki mleka Najpierw przygotowujemy ciasto różowe na serduszka. Ucieramy masło z cukrem. Masło musi mieć pokojową temperaturę żeby się lepiej i szybciej ubijało. Następnie dodajemy jajka , proszek do pieczenia i mąkę oraz mleko. Wszystko ubijamy razem
Kuchenne Wariacjeszklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Masa 2: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem,cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części(...)zgęstnienia. Po wystudzeniu masy,margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam na miodownik przygotować
Słodkości i nie tylkokakao3 łyżki cukru3 łyżki wody1/4 kostki margarynyDodatkowo:1 słoik dżemu z czarnej porzeczkipłatki migdałów Sposób przygotowania:1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodajemy kolejne składniki. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i bakalie. Ciasto wykładamy na blaszkę (u mnie 36x24 cm). Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu kroimy(...)końcu pianę z białek. Ciasto pieczemy 1 180 st C do zrumienienia.3. Z mleka, cukru i budyniów robimy budyń. Całkowicie studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy, dodajemy stopniowo budyń.4. Przekładamy ciasto:ciasto miodowewarstwa dżemu z czarnej porzeczkipołowa kremu budyniowegowkładka bakaliowapołowa kremu budyniowegowarstwa dżemu z czarnej porzeczkiciasto miodowe5. Robimy polewę - w garnuszku rozgrzewamy wodę, cukier i kakao, gotujemy do uzyskania
Kuchnia domowa Ani2szt- mąka ziemniaczana -30g- twaróg mielony – 400g- budyń śmietankowy – 1op DODATKOWO:- czereśnie – 300g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół.CIASTO:Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę.Dodajemy po 1 jajku i cały czas miksujemy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Pokrywamy warstwą czereśni
Ostra na Słodkobialek 0,5 szklanka cukru puszka brzoskwin wykonanie:Wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy razem w taki sposob by postala kruszanka. 2/3 ciasta ukladamy na nasmarowana maslem blache.Na ciasto nakladamy mase serowa.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ser oraz budyn. Gotowa mase serowa wykladamy na ciasto.Brzoskwinie kroimy w dosc spora kostke i ukladamy je na mase serowa.Bialka pozostale
Przysmaki KarolkiCiasto ze śliwkami to pyszna propozycja na weekendowe spotkanie z bliskimi. To szybki, prosty i sprawdzony przepis. Do ciasta zamiennie można dodać inne owoce, zarówno te świeże jak i te z puszki. Ciasto ze śliwkami jest niezwykle smaczne, maślane w smaku, warto sięgnąć po przepis i upiec je np. z sezonowymi owocami. Ciasto ze śliwkami SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej(...)misce mieszam suche składniki, oprócz cukru i cukru z wanilią. W oddzielnej misce ucieram mikserem miękkie masło przez 2 minuty. Wsypuję oba cukry i miksuję dalej 3 minuty. Do masy maślanej dodaję dwa całe jajka, miksuję do połączenia. Powoli wlewam olej. Ucieram mikserem minutę. Do ciasta wsypuję suche składniki i startą skórkę z cytryny, miksuję do połączenia. Wyłączam mikser, mieszam
Zasmakuj KuchniSkładniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki:olej rzepakowy 1/4 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka 2 sztuki, maślanka 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śliwki 24
W Mojej Kuchni Lubięgarnku zagotowujemy wodę, masło, cukier, sól, do roztopienia się masła i rozpuszczenia cukru. Do wrzątku wsypujemy mąkę wymieszaną z cynamonem oraz cukrem waniliowym. Zdejmujemy z ognia, ucieramy drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Studzimy Do ostudzonej masy wbijamy jajka, jedno po drugim, miksujemy dokładnie za każdym razem jak dodamy jajko. Ciasto powinno być gładkie i gęste
kgwjanczewoSkładniki: mąka tortowa 2 szklanki, cukier 1/2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, masło lub margaryna 1/2 kostki, jajka 4 sztuki, aromat waniliowy 3 krople, proszek do
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: masło lub margaryna 1 kostka, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jabłka 1 kg, budyń
W Mojej Kuchni Lubię