ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:101/500)

Tort kawowy szachownica z prażonym słonecznikiem 394

pieczenia CIASTO JASNE Białka oddzielamy od żołtek i ubijamy je na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel.  Do żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wodę .Wszystko ucieramy i dodajemy ubite białka. Całość delikatnie mieszamy.  Ciasto wykładamy do tortownicy i pieczemy około 30 min w temp 180 stopni do suchego(...)CIASTO CIEMNE Białka oddzielamy od żołtek i ubijamy je na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel.  Do żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia z kakao oraz olej i wodę .Wszystko ucieramy i dodajemy ubite białka. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy i pieczemy około 30 min w temp 180 stopni do suchego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Łatwe ciasto jogurtowe z wiśniami i czekoladą 168

    To ciasto musicie zrobić...a powody są dwa ! Po pierwsze - jest niezwykle proste w przygotowaniu. A po drugie - jest z czekoladą. I chyba

kolorowotorcikowo
Ciasto Nesquik-pyszne i mega kakaowe 160

Kochani, dziś chcę Was zaprosić na bardzo łatwe i pyszne ciasto z dodatkiem kulek czekoladowych i kakao rozpuszczalnego do picia.  Ma ono wspaniały smak, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam i zapraszam po przepis. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm *szklanka to u mnie zawsze 250ml  KAKAOWE CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -2 płaskie łyżeczki proszku(...)dajemy masło w temp pokojowej i ucieramy na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy budyń i wszystko miksujemy na gładki krem. Z kremu odkładamy kilka łyżek do osobnej miseczki. CIASTO KAKAOWE Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę.  Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,olej i wodę i wszystko miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy do blaszki i pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rogaliki drożdżowe z serem 304

masło. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Dodaję pokruszony ser i razem ucieram. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę i dzielę na dwie części. Jedną z części rozwałkowuję tworząc okrąg. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy serowej. Ciasto zwijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik biało - czerwony 306

WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYC W TEMPERATURZE POKOJOWEJ     Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto : - 300 g mąki pszennej typ 550 - 6 jajek - 270 g cukru - 220 g margaryny Kasia - 1 duża łyżka śmietany 18 %  - kilka kropel olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - prawie cały barwnik spożywczy ( ja kupiłam i polecam na aukcji http://allegro.pl(...)zwykłym mikserze kilkoma pulsacyjnymi obrotami robimy masę do przełożenia, masło ucieramy na białą masę i stopniowo dodajemy cukier , ucieramy i dodajemy serek Philadelphia i jeszcze chwile ucieramy I składamy ciasto , kładziemy na paterze czerwone ciasto ,smarujemy masą na to kładziemy sernik ,po schłodzeniu powinien być na tyle twardy ,że da się bez problemu zsunąć całość smarujemy serkiem i obsypujemy okruchami

Wypieki Rene
Serowiec zasmażany 182

kryształu zapach migdałowy 10 dkg rodzynek 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 2 tabliczki czekolady mlecznej 1/4 szklanki mleka kolorowa posypka Sposób wykonania: 1. Ciasto: Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy amoniak rozpuszczony w śmietanie oraz mąkę i zarabiamy na gładkie ciasto. Dzielimy na 4 równe części.   2. Każdą część wałkujemy bardzo cienko na wielkość blachy(...)Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser i aromat, mieszamy. 4. Masę przekładamy do rondla i zasmażamy na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodajemy mleko rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy bakalie i przekładamy letnią masą wszystkie placki.   5. Wierzch: Czekolady rozpuszczamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto, dekorujemy

Kuchnia w czekoladzie
Magiczne ciasto 178

powodu to ciasto nazywa się magiczne. Sama byłam zaskoczona metamorfozą tegoż wypieku, gdy podczas przygotowania "pływało" sobie w miseczce, a podczas pieczenia zaczęło pięknie się rozwarstwiać tworząc piękną masę pomiędzy dwoma blatami  ciasta. Przepis wypatrzyłam na blogu  Bożenki- Smakowe Kubki , ale że mam mniejszą formę do zapiekania to dodatkowo korzystałam  http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013/03/tarta-magica-de-chocolate-e-ideas-de.html  z oryginału. Warto(...)Jednak kuchnia to prawdziwa magia:) Składniki: 4 jajka 150 g cukru 100 g mąki 1 łyżka wody 1/2 litra mleka 1/2 kostki masła 50 g kakao Wykonanie: Żółtka ucieram z cukrem do białości, wlewam wodę i płynne masło.Mąkę przesiewam, mieszam z kakao i dodaje stopniowo do żółtek. Następnie wlewam bardzo cienkim strumieniem ciepłe mleko, miksując na najniższych obrotach, gdyż

Ciasteczkowy Potwór
Czekoladowe gębusie 211

czekolady 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem, dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao, ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Ostudzić i wbijać kolejna jaja, cały czas ucierając. Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Nie zapomniana W-Z- ka 134

koniec dodajemy dżem. Wykładamy ciasto na blaszkę ,wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopniach C  około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Na koniec ucierania dodajemy stopniowo po łyżce maślanki. Przestudzone ciasto przekrawamy na pół z górnej części ciasta z ścinamy

kgwjanczewo
Ciasto kakaowe z olejem - łatwe 254

sodkę w cieście) Przygotowanie        Całe jajka ucieramy z cukrem Dodajemy stopniowo mąkę, kakao i na przemian olej - ucieramy Wsypujemy sodkę i ponownie ucieramy Obrane i pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, ja wymieszałam za słabo i wiekszość jabłek była na wierzchu  Całość wylewamy do natłuszczonej foremki Ciasto piekłam w prodiżu przez

Proste Potrawy
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 552

Żeby dogodzić kubkom smakowym, jako dodatków użyłam śliwek oraz wiórków kokosowych, które znajdziecie w samym cieście, jak i na jego wierzchu.Ciasta jogurtowe nie lubią długiego mieszania czy ucierania, dlatego składniki takich ciast najlepiej jest mieszać za pomocą widelca lub łyżki tylko do ich połączenia się.Poniższy przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 24x24cm. Ciasto jogurtowe ze śliwkamiSkładniki:2 jajka100g

Smakołyki Bereniki
Bułeczki drożdżowe z serem i powidłami 130

ulubiony dżem. Zapraszam do wypróbowania przepisu, z podanej porcji wychodzi 14 średnich bułeczek :). Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bułeczki drożdżowe z serem i powidłami Porcje 14 Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka 250 ml mleka 30 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru szczypta soli Składniki na farsz: 250 g sera śmietankowego lub półtłustego(...)czasu, aż składniki się połączą. Jeśli ciasto okaże się rzadkie dosypujemy odrobinę mąki, jeśli zbyt gęste odrobinę mleka. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Ser: W tym czasie kiedy ciasto rośnie ser przekładamy do miski, dodajemy cukier puder, żółtko, masło i całość dokładnie mieszamy łyżką lub ucieramy widelcem. Całość: Ciasto wykładamy na stolnicę lekko

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik królewski 336

20kg półtłustego twarogu w kostce8 jajek300g cukru1 budyń waniliowy lub śmietankowy200g masła1 olejek (waniliowy lub śmietankowy)rodzynkiPRZYGOTOWANIEZ przesianej mąki i reszty podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki.W malakserze ucieramy żółtka z cukrem. Dodajemy roztopione masło, budyń, olejek i małymi porcjami dorzucamy ser. Ubijamy białka i dodajemy do masy serowej(...)Wrzucamy rodzynki - w/g uznania. Mieszamy masę łyżką.Połowę ciasta wykładamy na blachę (posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia). Nakładamy masę serową. Na wierzch kruszymy (lub ucieramy na tarce) drugą  połowę ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.  Sernik z kakaową kruszonką gotowy!   Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Poduszkowiec - sernik na murzynku. 829

następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy olej i śmietanę.Delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Zmielony ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajko i budyń, mieszamy. Rękaw cukierniczy napełniamy serem i na kakaowym cieście robimy serową kratkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
O mące – typy i rodzaje mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie. 313

chleba i bułek, ciast i pizzy.   TYP 500 pszenna – mąka wrocławska, poznańska. Wysokoglutenowa, bardzo lepka. Idealna na kluski, polskie makarony, pierogi, naleśniki, do ciast drożdżowych, pączków, racuchów, ciast półfrancuskich i ucieranych. Nadaje się do zagęszczania potraw i do zasmażki.   TYP 550 pszenna – mąka luksusowa. Lekko kremowa w kolorze. Do ciast drożdżowych, pączków, faworków, placków smażonych w głębokim tłuszczu

Karo in the Kitchen