Postanowiłam sobie, że Święta w domu zacznę przygotowywać od pierwszego grudniowego weekendu. Po pierwsze ten tydzień mam bardzo zapełniony (mam nadzieję, że wszystko się uda!), po
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki* 1 niezbyt dojrzały banan* 1 lekko twarda gruszka* 100 g cukru pudru* 2 łyżeczki cukru wanilinowego* 100 g margaryny* 2 jajka* 150 g mąki pszennej
Mix smakuI znów Maggie mnie skusiła. Ja nie wiem, jak ta kobieta to robi - co podrzuci mi jakiś przepis, ślinianki zaczynają mi intensywniej pracować i nie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBabka wczoraj wieczorem upieczona, a dziś na śniadanie ze smakiem zjedzona (oczywiście nie cała) :) Składniki: 50 dag mąki szklanka cukru 3/4 kostki margaryny szklanka mleka 3
Domowa Cookierenka Agiskładniki* 4 jajka* 1 i 1/2 szklanki mąki* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* owoce (śliwki i jabłka posypane
Mix smakuskładniki* 4 jajka* 3/4 szklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 1 szklanka wiórków kokosowych
Mix smakuOd początku tego tygodnia czerpię słoneczną energię!Choć kurtki jeszcze bardziej zimowe niż wiosenne,choć buzia blada i bez makijażu,choć zimowe zmęczenie i nieprzespane (czy
bistro mamaKarnawał, to czas smażenia chrustu, pączków i róż karnawałowych. Tak się złożyło, że te przysmaki bardzo często potrzebują samych żółtek, traktując białka per noga. Nie chcąc
Posadzone i zjedzoneNa jednej z wycieczek rowerowych pojechaliśmy na wieś nieopodal naszego domu. Na piechotę jakoś nigdy tam nie dotarliśmy, a na rowerach - raz dwa i już! We
Posadzone i zjedzoneSierpień to pora jesiennych już owoców. Jabłka, gruszki i śliwki z tygodnia na tydzień są coraz słodsze i coraz chętniej po nie sięgamy. Gdy kupiliśmy działkę
Posadzone i zjedzoneNawet nie wiedziałam, że z mąki ryżowej mogą wyjść tak pyszne słodkości. Jak to się stało, że jej przedtem nie używałam?? Na opakowaniu było
Mia Cucina SofietaSezon rabarbarowy w pełni, a mi dopiero teraz udało się upiec ciacho z jego wykorzystaniem. Kiedy mam tylko okazję, to z rabarbaru gotuję syrop albo kompot
Zakątek rozkoszy kulinarnychCudownie jest mieć hobby. Z czasem bywa, że zmieni się ono w prawdziwą pasję, której będziemy poświęcać każdą wolną chwilę. Ktoś kiedyś powiedział, że jeśli uda
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś proponuję coś zupełnie innego. Pyszny i zaskakujący tort z blatami pieczonymi na bazie gotowanego, brązowego ryżu, bez dodatku cukru, o delikatnym, cynamonowym zapachu i z
Cakes By KejtPo śniegu nie zostało ani śladu. Słupek rtęci znów radośnie podskoczył powyżej zera, i to o całe osiem kresek. Jeśli spojrzeć w błękitne, bezchmurne niebo, można
Pożeraczka, czyli raz adobrze