ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:100/500)

Maziak z truskawkami 407

opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 500g świeżych truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto ciemne: Żółtka, jajka oraz cukier razem ucieram na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo dodaję do masy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia oraz olej. 2. Ciasto jasne : Białka ubijam na sztywno(...)czas mieszając gotuję 2 minuty. Ugotowany budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Do utartego masła stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Masą przekładam upieczone ciasto. 5. Truskawki obieram z szypułek i przekrawam na pół. Owoce układam na wierzchu ciasta. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Studzę. Tężejącą galaretką zalewam truskawki na cieście. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik karpatkowy o smaku kiwi 217

wsypujemy mąki mieszamy energicznie aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia i dobrze się połączy, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do zimnego ciasta wbijamy po jednym jajku nie przerywając ucierania, do skończenia, ciasto rozdzielamy na 4 części , smarujemy cienko spody wyłożonej pergaminem tortownicy i w ten sposób pieczemy 4 placki w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temp 180*c. Krem

Wanilia i Kardamon
ucierana babka kakaowa z orzechami włoskimi... 179

woda gorąca 3-4 łyżki Do pojemnika wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka, dodać miękką palmę, wlać mleko i mikserem wszystkie składniki ucierać z 5 minut. Do ciasta wsypać posiekane grubo orzechy włoskie, kakao i krótko połączyć składniki mikserem. Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku(...)ół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę lukrem - pyszna, łatwa, szybka babka ucierana kakaowa z orzechami jest bardzo lekka, aksamitna, smakuje wyśmienicie............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
GNIAZDKA czyli HISZPAŃSKIE PĄCZKI 157

pieczenia i solą, energicznie mieszamy aż ciasto zacznie odchodzić od garnka i zrobi się kula, przekładamy do miski.  Do ostudzonego ciasta dodajemy po 1 jajku, ucieramy aż powstanie jednolite ciasto. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Pergamin tniemy w kwadraty 8 cm, odrysowujemy kółka o średnicy 5 cm, papier smarujemy olejem. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na obrysowane(...)kółka. W rondlu rozgrzewamy olej, wkładamy delikatnie ciasto papierem do góry. ( Papier po 1-2 minutach zacznie sam odchodzić, można sobie pomóc szczypcami aby się nie poparzyć). Pączki smażymy około 4-5 minut z każdej strony. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Lukier: cukier puder ucieramy z wrzątkiem. Za pomocą pędzelka rozsmarowujemy lukier na wystudzonych pączkach

słodki bratek
Sernik na orzechowym cieście z bakaliami i polewą. 188

ukrywam, że uwielbiam serniki i to wszystkie. Czy te na kruchym cieście, czy na ucieranym czy bez spodu, wszystkie są pyszne i często je piekę i za każdym razem inny. I za każdym razem wychodzi pyszny. Dzisiaj mam dla Was sernik na orzechowym cieście z rodzynkami i posiekanymi orzechami. Sernik polałam własnoręcznie zrobioną polewą. Bardzo polecam taki sernik. Upieczcie(...)Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.  3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni

Izabelawkuchni
ciasto jogurtowe z torebki duża blacha... 146

Składniki: ciasto jogurtowe duża blacha 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, jogurt naturalny 150 gram, margaryna 175 gram, żurawina suszona 100 gram, skórka pomarańczowa smażona 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto bez jajek czekoladowe z jabłkami budyniowymi z kleksami budyniu... 188

Składniki: CIASTO: cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,1/4 szklanki, kakao 1/4 szklanki, sól - szczypta, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona

W Mojej Kuchni Lubię
wyborne ciasto marchewkowe z budyniami,owocami i marchewkową śmietaną... 171

Składniki: CIASTO MARCHEWKOWE: jajka 6 sztuk, masło lub margaryna 12,5 dag, cukier 3/4 szklanki, przyprawa korzenna 1 opakowanie, marchew 10 łyżek, mąka tortowa 1,5

W Mojej Kuchni Lubię
Fale Dunaju z jabłkami 149

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka   2 łyżeczki kakao Margarynę, cukier, żółtka utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać dodając mleko. Ciasto podzielić na 2 części.Z białek ubić pianę .Do 1 części ciasta dodać kakao i resztę piany i delikatnie wymieszać. Przygotowanie do pieczenia;Potrzebujemy 1 kg jabłek … Do foremki wlać jasne(...)minut. Krem ; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 kostka masła Olejek waniliowy Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń, olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą. Polewa; 10 dg margaryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao 2 łyżki mleka 10 dag cukru pudru

Apetyczna babeczka
Amoniaczek 240

Ciasto Amoniaczek pamiętam z dzieciństwa jak robiła go moja mama. Teraz ja go robię moim dzieciom bo które dziecko nie lubi galaretki? Ciasto jest z dodatkiem amoniaku ale nie jest on jakoś wyczuwalny chyba dzięki esencji arakowej, która daje ten specyficzny aromat. Ciasto pochodzi z dawnych książeczek wydawanych przez Poradnik Domowy. Pychotka11  Składniki: 6 jaj 30 dag cukru pudru(...)ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z amoniakiem.Utrzeć gładką masę. Margarynę utrzeć na puch i połączyć z masą. Pod koniec ucierania dodać kilka kropli esencji. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec w temp. 180 st. do zarumienienia. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier

Cukiernia Pychotki
Klasyka smakuje truskawą 201

Muszę się do czegoś przyznać. Jako dziecko uważałam, że ciasto bez kremu to nie jest ciasto. Babki, drożdżowce, ucierane- jadłam, bo w końcu słodkie, ale najgłębszą miłością pałałam do tych warstwowych, przekładanych puszystym dobrem. Nie wiem skąd mi się to wzięło i z pewnością mi już przeszło, ale sentyment pozostał. I dziś mam dla Was właśnie przepis na ciasto właściwe(...)pieczemy 25-30 minut do suchego patyczka. Tu następuje moment, w którym zaczynamy zauważać wyższość ciast bez kremu. Ciepłą babką można by się już bezczelnie zajadać. Biszkopt musimy odstawić do wystudzenia. Budyń waniliowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do ostudzenia. Ucieramy masło z cukrem (w makutrze, jest bardzo ważne, żeby masło było ciepłe- z zimnego zrobią się grudki

les mirabelles
Russskieeee... (pierogi) 179

oczkach tarki kiedy ostygną. Ale zdecydowanie łatwiej jest je przecisnąć przez praskę, kiedy są jeszcze gorące. Jeżeli nie posiadamy praski do ziemniaków - nic straconego. Wystarczy zwykła pałka do ciasta ( nie tłuczek). Ucieramy  nią w garnku odcedzone ziemniaki na puch ( jak ciasto) i studzimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Na suchą patelnię wrzucamy słoninkę. Kiedy się wytopi, a skwareczki zrobią się

kawawszklance
BABKA CYTRYNOWA Z KISIELEM 203

Ostatnio mam "czas na babki" i wszelkie proste ciasta... bez kremów, mas, lukrów... Jeśli już piekę ciasto to albo jest to właśnie babka albo jakieś proste ucierane bądź drożdżowe ciasto z owocami. Dziś miałam wielką ochotę na babkę cytrynową :)Ciasto :4 całe jajka1/2 szklanki cukru1 szklanka mąki1/2 szklanki oleju1 łyżeczki proszku do pieczenia1 kisiel cytrynowyop.skórki pomarańczowej (100g

Walijskie Pichcenie
Kokosowy przekładaniec 258

Uwielbiam te chwile, kiedy mieszam, miksuje, ucieram i zagniatam ciasto, a moja kuchnia wypełnia się słodkimi zapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik(...)ubijamy z cukrem na parze. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego partiami ubite jajka i kakao. Biszkopt przekrawamy na pół, rozsmarowujemy na nim połowę kremu, przykrywamy wkładką kokosową, smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią nasze ciasto. Przed podaniem chłodzimy przez kilka godzin w lodówce

Cynamonowe szczęście
Pyszne ciasto ze śliwkami 98

Ciasto ze śliwkami jest delikatne, pyszne i pełne soczystych śliwek. Proste ciasto w przygotowaniu, więc jest idealne dla początkujących. Kwaskowate i aromatyczne śliwki węgierki sprawiają, że ciasto nabiera niezwykłego smaku. Jeśli doda się śmietanę i olej to wtedy na długo pozostanie świeże i wilgotne. Ciasto może być kruche lub ucierane. Jest to jedno z najpopularniejszych ciast z owocami obok słynnej(...)https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/ciasto-ze-sliwkami-480x270.jpg"],"description":"Ciasto ze \u015bliwkami jest delikatne, pyszne i pe\u0142ne soczystych \u015bliwek. Proste ciasto w przygotowaniu, wi\u0119c jest idealne dla pocz\u0105tkuj\u0105cych.","keywords":["ciasto","ciasto ze \u015bliwkami","jak zrobi\u0107 ciasto ze \u015bliwkami","jak upiec ciasto ze \u015bliwkami","przepis na ciasto ze \u015bliwkami","ciasto ze \u015bliwkami przepis"],"author":{"@type":"Person","name":"Przepisy

ProstePesto.pl