ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:107/500)

Ciasto łaciate z owocami (również mrożonymi) 137

Proste ciasto dwukolorowe z owocami, świetne ze świeżymi owocami ale sprawdzi się też doskonale z mrożonymi. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 35-40 min  

Słodki Blog
pyszne,łatwe,smaczne ciasto truskawkowe ze śmietaną galaretkową... 179

galaretka pomarańczowa 1 opakowanie jajka XL lub 4 "L", miękkie masło, cukier, aromat cytrynowy mikserem ucierać z 4 minuty, masa bedzie grudkowata i taka ma być wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na gęste ciasto silikonowa tortownica 24 cm - przetrzeć formę ręcznikiem papierowym nasączonym olejem i rozsmarować w formie ciasto ciasto na cieście poukładać truskawki

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe z polewą z serka 272

Przepis na pyszne ciasto marchewkowe pachnące cynamonem, pełne orzechów i słodkiej marchewki. Ciasto jest dodatkowo przełożone waniliową masą z serka kremowego. Czas przygotowania: 45 min Czas

Słodki Blog
Pomarańczowe ciasto z herbatą. 189

smacznych wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki gorącej wody 1 saszetka herbaty ORANGE&GINGER TEEKANNE pół szklanki soku pomarańczowego Dodatkowo: 1 pomarańcza Wykonanie pysznego ciasta pomarańczowego: 1. Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetkę(...)studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetkę dokładnie ją odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i sok, dokładnie ucieramy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około

Izabelawkuchni
Ciasto Fale Dunaju z truskawkami 101

Przepis na pyszne ciasto Fale Dunaju z truskawkami. Ciasto przełożone jest masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany. Wierzch ozdobiłam czekoladą rozpuszczoną z masłem. Czas przygotowania: 2

Słodki Blog
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 251

Dzisiaj zapraszam na nowy torcik jabłkowy. Na ucieranym spodzie, z bezą, budyniami i bitą śmietaną. Ciasto smaczne, aromatyczne, trochę migdałowe i waniliowe. Jabłka doprawione są cynamonem. Aby dodać jeszcze więcej smaku, masę jabłkową przygotowałam na soku pomarańczowym. Torcik jest pyszny, dobrze smakuje z filiżanką ulubionej herbaty. Polecam na jesienny wieczór. Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal(...)cukru (niekoniecznie)2 łyżeczki cukru wanilinowegoDodatkowo:300g śmietanki kremówki 30%2-3 łyżki cukru pudrupłatki migdałowe do posypania  Ciasto:1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 3 minuty). Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. Dodać jajko

Mała Cukierenka
Jabłecznik ucierany - inaczej :) 222

jabłka 1 łyżeczka roztopionego masła cynamon PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło na gładką masę. Dodajemy stopniowo cukry, olejek i sól. Następnie po jednym jajku - za każdym razem ucierając po pół minuty. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo na zmianę z mlekiem. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą

Moje Kuchenne Rewelacje
Croissant 225

masło oraz drożdże. Ciasto wyrabiamy ręcznie. Jeżeli ciasto jest zbyt zwarte, należy dodać odrobinę wody. Wyrobione ciasto pozostawiamy w misce i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 – 2 godziny. Następnie gdy ciasto urośnie, w misce ciasto uderzamy pięścią, aby opadło i ulotnił się dwutlenek węgla. Ponownie miskę z ciastem przykrywamy folią i odstawiamy(...)lodówki na ok. 1 godzinę. Ponownie wyjmujemy i uderzamy pięścią oraz wstawiamy do zamrażalnika na 30 minut. Masło wkładamy do miski i ucieramy na gładką masę. Ciasto musimy rozwałkować na prostokąt. Na 2/3 długości ciasta rozkładamy połowę masła i składamy je jak list, an 3 części. Ciasto obracamy o 90 stopni i ponownie musimy je rozwałkować. Następnie znów składamy

Ciastka i ciasta
Puszysty sernik z bezą orzechową na kruchym cieście ze smalcem 155

zagnieść kruche wyłożyć na brytfankę. Następnie przygotować ser: ucierając go z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem. Następnie wlać śmietanę, mleko, olej, 2 jajka i 4 żółtka dalej ucierać. Całość wylać na ciasto kruche. Białka ubić na sztywno z cukrem następnie mieszać w to orzechy z bułką tartą i łyżką wyłożyć bezę na ser tak aby nie utonęła. Piec godzinę

Pychotkaaa
Brzoskwiniowiec 188

przykrywamy brzoskwinie. Boki zgniatamy tak aby nie było widać brzoskwiń .Pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach. Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem

Passion of Cooking
Szarlotka z połówkami jabłek 189

stopniach.                             Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem

Passion of Cooking
Mazurek cytrynowy 185

łączymy z proszkiem do pieczenia. W osobnym pojemniku masło mieszamy przy pomocy miksera z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, a także śmietaną. Pod koniec ucierania dodajemy łyżkę spirytusu. Łączymy mąke z powstałą masą i wyrabiamy ciasto. Można ręcznie lub za pomocą miksera, ciasto powinno wyjść odrobine lepkie. Wkładamy je do lodówki na ok 5-10 min. W tym czasie blachę(...)jest gotowe gdy nabierze pieknego złotego koloru. Następnie przygotowujemy polewę: białka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i ubijamy na gęstą lśniącą masę, pod koniec ucierania dodajemy soku z cytryny. Polewę nakładamy na ostudzone wcześniej ciasto. Jeśli chodzi o dekoracje, my naszą otrzymałyśmy dzięki roztopionej czekoladzie w kąpieli wodnej i płatkom migdałowym, lecz każdy może spróbować zrealizować własny pomysł i wykorzystać

Kolizje Smaków
Czekoladowa tarta z kremem limonkowym i borówkami 249

Studzimy ciasto.                                             W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy krem.Mascarpone ucieramy z cukrami i wlewamy sok z limonek. Dodajemy ubitą na sztywno pianęz białek. Ubijamy śmietanę - też na sztywno- i dodajemy do kremu. Wstawiamy krem do lodówki.Kiedy ciasto wystygnie

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik wiedeński z suszonymi morelami 384

jestem amatorką pieczenia serników, ponieważ unikam ciast w których trzeba osobno ucierać żółtka i osobno ubijać białka :-P To takie nudne i pracochłonne! Ale za to uwielbiam je jeść! Chyba nie ma lepszego ciasta na świecie jak sernik wiedeński. W związku z tym, że mamy noworoczny koncert wiedeński to i musimy mieć upieczony w domu sernik wiedeński ! :) Przy okazji odsyłam(...)masło i dalej ucieramy. Potem dodajemy 1 op. budyniu i jeszcze chwilę ucieramy. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka delikatnie mieszamy z masą serową przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie bakalie obtaczamy w mące i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy (średnica ok. 25 -27 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką

Bon Appetit Małgorzaty
Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera 138

Mięciutkie, wilgotne, pyszne ciasto czekoladowe na prawdziwej czekoladzie i to bez miksera . Kolejny mój przepis do działu ciast szybkich w przygotowaniu . Składniki do ciasta mieszamy łyżką. Żadnego ubijania, ucierania, miksowania. Po prostu połączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie

Moja Delicja