Wielkanocna baba parzona

Wielkanocna baba parzona

Wielkanocna baba parzona

  Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej zajmuje w książce "Jedyne praktyczne przepisy" 3 pełne strony pisane „ciurkiem”, gdzie między wierszami trzeba doczytać ilość składników. Najpierw „wyłuskałam” składniki i przeliczyłam na obecnie stosowane jednostki wag. Dla ułatwienia, podałam wszystkie składniki w gramach. W oryginalnym przepisie ilość składników jest x 4. Tak więc: mąka to 4litry, masło klarowane 1litr, 60 żółtek... Przy czym, musiałabym palić w piecu drewnem i 2 godziny ucierać jajka z cukrem! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.