Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej zajmuje w książce "Jedyne praktyczne przepisy" 3 pełne strony pisane „ciurkiem”, gdzie między wierszami trzeba doczytać ilość składników. Najpierw „wyłuskałam” składniki i przeliczyłam na obecnie stosowane jednostki wag. Dla ułatwienia, podałam wszystkie składniki w gramach. W oryginalnym przepisie ilość składników jest x 4. Tak więc: mąka to 4litry, masło klarowane 1litr, 60 żółtek... Przy czym, musiałabym palić w piecu drewnem i 2 godziny ucierać jajka z cukrem! ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...