Ciasto podczas pieczenia pachnie tak apetycznie i zachęcająco , że zaraz po wyjęciu z piekarnika chce się do niego dobrać. Miałam problem, żeby wytrzymać, aż ciasto wystygnie. Zapach cynamonu czuć było w domu jeszcze przez długi czas po ostygnięciu ciasta. Jedno na co trzeba zwrócić uwagę to pieczenie ciasta na najniższym poziomie piekarnika, bo jak widać u mnie, jak wyrośnie, pieczone na środkowym poziomie może się lekko przypiec. CIASTO DROŻDŻOWE CYNAMONOWO-MAŚLANE Składniki: ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 1/2 sz...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...