stąd ten niecodzienny kolor. A zaletą jego jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka 50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać(...)godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową. A jeśli ktoś woli zrobić polewę sam, to tu mam kilka przepisów
Proste Potrawyzakupy w ich internetowym sklepie, który znajduje pod TYM adresem. Wystarczy podać kod podczas składania zamówienia: Dobra, ale dość o blenderze wróćmy do przepisu. Dzisiejsze ciasto pachnie cudownie goździkami i cynamonem, do tego czekoladowy spód idealnie pasuje do dyniowego sernika. Zresztą wypróbujcie sami!! Składniki: Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju(...)puszki) 1 łyżka miodu Przygotowanie: Daktyle odcedzamy, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy zblendowaną masę na spód tortownicy o średnicy…… zostawiając sobie ⅓ ciasta, aby uformować kulki na wierzch do dekoracji. Odkładamy do zamrażarki. Warstwa dyniowa: Wszystkie składniki blendujemy aż uzyskamy równie jednolitą masę. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód i ponownie odstawiamy do zamrażarki
PaleoLifeśmietany 36% - 2 żółtka - 3 białka - 2 łyżki cukru - ½ szklanki płynu( może być sama woda lub pół na pół z z rumem) 50 g czekoladowego groszku Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z rozpuszczon ą Kasi ą/mas ł em . Wykładamy nimi spód tortownicy(18/20cm) i dobrze ugniatamy. Całość schłodzamy w lod ó wce przez około(...)białka i te ż wstawiamy do lodówki, następnie ubijamy żółtka z cukrem na puszysty biały krem. Do ubitych żółtek po trochu dodajemy rozpuszczon ą czekoladę, ubite białka, śmietanę i czekoladowy groszek. Nakładamy piankę na czekoladowy sp ó d, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki najlepiej na cał ą noc. Dekorujemy. U nas marshmallowe Smerfy
Mia Cucina Sofietapiekarnika i pieczemy ok. 45-55 minut (do suchego patyczka) w 160 stopniach (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Ostudzone ciasto zebra polewamy polewą lub posypujemy cukrem pudrem. Przykładowa polewa czekoladowa: 3 czubate łyżki masła, 3-4 łyżki cukru, 2-3 łyżki kakao, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka wody – podgrzewamy do rozpuszczenia składników, często mieszając
Poezja smakuDzisiaj zapraszam Was na tort - mój pierwszy samodzielnie wykonany. Postawiłam na łatwiejszą opcję i wybrałam taki, którego nie trzeba piec. Owszem, jest trochę pracochłonny, ale uważam
Pasja Smakuwaniliowego 50 ml wiśniówki 600 g wiśni z kompotu Do dekoracji: wiśnie kandyzowane wiórki czekoladowe płatki migdałowe Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie po kolei dodawać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta na bardzo wolnych obrotach miksera. Tortownicę o średnicy 22 cm wysmarować tłuszczem i wysypać(...)Tort z wierzchu i po bokach pokryć resztą bitej śmietany (fot.3) . Boki tortu obłożyć płatkami migdałowymi (fot.4) . Wierzch, ozdobić wiórkami czekoladowymi i wiśniami kandyzowanymi. Przyłożyć na paterę lub talerz. Przechowywać w lodówce. Najlepszy jest po kilku godzinach, kiedy ciasto przesiąknie wszystkimi składnikami. Torty na zamówienie znajdziesz tutaj
Świat CiastaDziś jednak proponuję ciemną, gorzką czekoladę, o dużej zawartości kakao, wzbogaconą odrobiną likieru cytrynowego. Tak przygotowany krem czekoladowy smakuje niczym trufle i tak samo rozpływa się w ustach. Udekorować miałam babeczki skórką cytrynową smażoną w cukrze, ale z rozpędu dodałam całą do ciasta i musiałam posiłkować się cukrowymi śnieżynkami. Mimo że miało być inaczej, muszę przyznać, że efekt jest naprawdę(...)wyjątek stanowią silikonowe formy do ciasta, których nie trzeba natłuszczać ani oprószać mąką), wypełniając maksymalnie ¾ naczynka. Pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach. Kiedy muffinki ostygną, możemy nałożyć na nie kremy. Ganache po wyjęciu z lodówki miksujemy na puszystą masę. Stanie się wtedy jaśniejsze i trochę zwiększy swoją objętość. Tak przygotowany krem czekoladowy nakładamy na babeczki. Czubatą łyżeczkę
Ratunku obiadwyboru składników, musieliśmy z synkiem improwizować. Ale dzięki temu powstał przepis, który możecie wykorzystać nawet, kiedy lodówka świeci pustkami. Zaledwie dwie dekoracje zrobiły swoje. Tort prezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl(...)dodać do jednej trochę kakao. Nakładać masę łyżką (raz jeden kolor, raz drugi w łaty) do blachy wyłożonej pergaminem. Ja użyłam długiej i dużej blachy, bo chciałam z ciasta wyciąć dwa kwadraty. Jeden większy, drugi mniejszy. Można też użyć tortownicy w dowolnym kształcie w zależności od tego jak wysokie ciasto chcemy uzyskać. Krok 2 Odlać pół szklanki mleka. Rozrobić
CoolinarniePLDzisiaj u mnie skromnie, ale pysznie. Murzynek jest prostym w przygotowaniu ciastem, a zarazem jest w nim coś wyjątkowego. W smaku zdecydowanie bliżej mu do babki czekoladowej, niż do brownie. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 200 g cukru trzcinowego lub białego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka(...)część składników suchych, zmiksować, wlać mleko, po czym przesiać pozostałe składniki sypkie ponownie miksując całość na jednolitą masę. Ciasto przelać do formy i włożyć do piekarnika. Piec około 35 minut. Upieczonego murzynka ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Passions hobbies lifeZapraszam na pyszne, czekoladowe, kruche, nadziewane ciasteczka. Wyglądają uroczo w kształcie serduszek i są proste w przygotowaniu. Będą miłym upominkiem na walentynki dla ukochanej osoby. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony sallysbakingaddiction.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadziewane ciasteczka z czekoladą i migdałami Składniki na około 22 sztuki: Ciasto: 2 i 1/4 szklanki(...)Śmietankę wlać do rondelka, dodać migdały i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi ( patrz FILM ). Nadzienie czekoladowe nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i krótko zagnieść. Następnie, podsypując mąką cienko rozwałkować. Z ciasta powycinać serduszka lub ciasteczka o innym kształcie. 4. Brzegi jednego serduszka posmarować
Mała CukierenkaCioci? Trzeba było coś dobrego z nich zrobić! Oprócz ciasta powstało wiele innych przepisów z cukinią, ale o tym wkrótce. Cukinia jest w cieście niewyczuwalna, wyczuwalny jest natomiast głęboki smak cynamonu. Ciacho polałam polewą czekoladową z dwóch składników- miodu i naturalnego ciemnego kakao. Jadłam je z jogurtem naturalnym i domową chałwą. Dopiszę, że miałam do tego ciasta dwa podejścia- pierwsze
Nastoletnie WypiekanieKolejne pyszne ciasto z jabłkami w roli głównej :) Tym razem w wersji mocno czekoladowej z dodatkiem budyniu :) Szarlotka jest pyszna po prostu. Następnym razem przepis troszkę zmodyfikuję pod siebie i pod rozmiar blaszki, składniki na ciasto były ok, dodałam trochę jabłek i według mnie za mało budyniu. Dałam tak jak było w przepisie, ale jak by był o jeden
kruche babeczkitiramisu – prosta szarlotka – gruszki pieczone w miodzie – chlebek bananowy – florentynki – przepis na chałwę – truskawki z kruszonką – blok czekoladowy BUŁECZKI CYNAMONOWE Przygotowanie : około 3 h Składniki ciasto drożdżowe: – 250 ml ciepłego mleka – 7-8 g drożdży suszonych (1 saszetka) – 500 g mąki pszennej – 50 g cukru białego – szczypta soli
nietylkopasta.plświętach prawie w każdym domu. Poza tym, bajaderki to również rewelacyjny sposób na zakalca czy nieudane ciasto. To tzw. deser z resztek czy odzysku 😉 Może nie brzmi to zbyt ciekawie, ale bajaderki są naprawdę pyszne! To miękkie i wilgotne w środku kule o czekoladowym smaku, nadziane bakaliami. W wersji dla dorosłych można dodać alkoholu, najlepiej rumu, dzięki temu zyskają ciekawy
Kuchnia MagdaLenyTarta, inna niż wcześniej przygotowywałam, bo mąki, do ciasta w ogóle nie dodawałam. Pierniki Toruńskie z wiórkami kokosowymi zmieszałam, masła, jajka dodałam, pomieszałam, pozagniatałam i do formy dałam. Po pieczeniu, dwie masy zrobiłam, białą i czekoladową pana cotę, tak sobie wymyśliłam. Na jedną i drugą, kawałeczki pierników w czekoladzie z nadzieniem owocowym powkładałam i dla przełamania smaków, świeże(...)czasu mieszamy. Kiedy masa będzie delikatnie zastygać, ale jej konsystencja będzie jeszcze płynna, przelewamy na ciasto. Torcik Piernikowy z Nadzieniem Owocowym kroimy na małe kawałeczki. Część piernika dodajemy do białej pana cotty, dokładamy maliny i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodne miejsce. czekoladowa pana cotta: W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy żelatyny, dokładnie mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia. Wrzucamy pokrojone drobno kawałki
Moniki Smakołyki